MTAC’s bud på transfermuligheder for AGF: Højre back

0
Alexander Munksgaard, Anthony D'Alberto og Oliver Lund (Foto: Jacobsen Photography)

Af: Martin Johannes Madsen

Jeg har lånt Rasmus Thomsen fra AGF-podcasten ‘Lyden AGF’. Over en række artikler vil jeg komme med mine bud på potentielle sommertransfers i AGF, med en ‘lille’ hjælp fra Rasmus. Vi tager det én position ad gangen, og denne gang er vi nået til den ene backposition; højre back. Det er en position, hvor holdet har haltet meget. Man har set mange dårlige præstationer og rotationer på denne plads. Det er derfor en position, man bør forstærke sig på.

De nuværende højre backs i AGF-truppen er Alexander Munksgaard, Anthony D’Alberto og Oliver Lund. Og det er nærmest kun førstnævnte der har leveret på et acceptabelt niveau i den forgange sæson, og derfor bør Stig Inge Bjørnebye kigge på om ikke der skal ryddes op på backen – og hentes nyt blod ind.

Vi har i hvert fald kigget på en række forskellige spillere, som vi godt kunne se få en rolle på AGF-holdet – og der er endda ét ganske konkret bud, som angiveligt har en aftale på plads med AGF.

Bud #1: Tobias Mølgaard, 25 år, Danmark – Spiller i Vejle Boldklub
Vi starter ud med Tobias Mølgaard, der trods Vejles nedrykning har været blandt de spillere i VB-truppen der har vist Superliga-niveau. Han er en utroligt hårdtarbejdende back, der ikke holder sig tilbage i duellerne. Tilmed har han et utroligt løbepensum, og kan nærmest løbe solen sort. Han virker til at være en spiller, som kan få AGF-fansene op af sæderne fordi han altid giver sig 100% – hvilket til tider har været svært at spore hos nogle af de nuværende spillere.

Han har et år tilbage af sin kontrakt med Vejle Boldklub, hvor han har opnået 100 Superligakampen, men spørgsmålet er om han har lyst til at spille 1. division.

Ifølge flere kilder har AGF en mundtlig aftale på plads med Tobias Mølgaard, men det forlyder at klubben ikke vil offentliggøre spillerkøb før de har fået en cheftræner på plads. Det kunne dermed meget vel være, at vi faktisk får Mølgaard at se i den Hviie trøje – han er i hvert fald et varmt emne.

Bud #2: Oliver Villadsen, 20 år, Danmark – Spiller i FC Nordsjælland
Et utroligt spændende bud på en dygtig, offensiv højre back. Oliver Villadsen er hurtig, talentfuld og samtidig garant for mål og assists. Han er klart en type, som man ville elske at se i AGF-trøjen, men parametre som transfersum og andre adresser kan forhindre en handel. Det kan altså være svært, at lokke Oliver Villadsen væk fra FC Nordsjælland, som han forlængede med tilbage i oktober sidste år.

Oliver Villadsen er også inde omkring det danske U21-landshold, og der er derfor tale om en spiller der kan have en stor fremtid. I denne sæson har Oliver Villadsen brilleret med 5 mål og 7 assists for FC Nordsjælland.

Bud #3: Sebastian Söraas Sebulonsen, 22 år, Norge – Spiller i Viking FK
Vores tredje bud er et fantastisk back-talent fra Norge. Han er en ung og målfarlig højre back, der har vist skarphed når han har været i modstandernes felt. Indtil videre har han scoret 4 mål og leveret en enkelt assist i sæsonens første 11 kampe i Eliteserien.

Uden at sammenligne ham med Kevin Diks, så vil jeg alligevel sammenligne de to som type. Deres tilstedeværelse i feltet og evne til at stå det rigtige sted minder utroligt meget om hinanden.

Derudover kan Sebulonsen også dække flere pladser. Han har leveret flotte præstationer på højre og venstre kant, den centrale midtbane og så selvfølgelig backen, som anses for at være hans foretrukne position.

Han er fast mand på Norges U21-landshold, og de seneste år er nordmændene begyndt at støbe en masse dygtige talenter. Derudover har han 1,5 år tilbage af sin kontrakt i Viking FK, hvilket betyder, at AGF garanteret ville skulle betale et pænt beløb – ikke et tårnhøjt, men et pænt beløb.

Andre muligheder: Jens Martin Gammelby (Brøndby IF) og Nicholas Mickelson (OB)

Som nævnt, så har flere af vores kilder meldt at AGF skulle være langt i forhandlingerne med Tobias Mølgaard. Det kunne derfor godt tyde på, at der derfor kommer til at ske et spillersalg fra denne position.

Dog er det vigtigt at understrege, at AGF har brug for snart at få deres cheftræner på plads. Handler skal helst ske i forenelighed og inddragelse af cheftræneren, da det er ham der sætter det endelig holdkort. Det er højst sandsynligt også det, der forsinker en del række indkøb lige nu.