MTAC’s bud på transfermuligheder for AGF: Målmand

0

Af: Martin Johannes Madsen

Jeg har lånt Rasmus Thomsen fra AGF-podcasten ‘Lyden AGF’. Over en række artikler vil vi komme med vores bud på potentielle sommertransfers i AGF. Vi tager det én position ad gangen, og starter med målmandsposten. Det er nok ikke den position, hvor vi skal forvente de store ændringer, men vi har alligevel besluttet os for at kigge på nogle spændende bud.

Det nuværende målmandsteam består af Jesper Hansen, Daniel Gadegaard Andersen og Viktor Noring.

Jesper Hansen er klar førsteholdsmålmand i AGF, men i sæsonens sidste kamp fik Daniel Gadegaard chancen for at vise sine kvaliteter. Her fik vi altså en ganske fint glimt af, at vi har en potentiel fremtidig førstekeeper i støbeskeen. Gadegaard løb med ‘Man of the Match’, og diskede op med fine redninger og gode aktioner. Det kan dermed blive tæt løb mellem disse to, medmindre Gadegaard kunne være interesseret i at prøve nye græsgange.

Viktor Noring blev hentet til klubben i marts, efter man havde sagt farvel til William Eskelinen. Han var udset rollen som tredjemålmand, og hans kontrakt udløber ved udgangen af juni måned.

Derfor kan det være en mulighed, at AGF vil se dig om for at øge konkurrencen i målmandsteamet, selvom jagten på en tredjekeeper virker mere sandsynligt. Vi kommer i hvert fald med vores bud på nogle målmænd, der kunne være interessante for AGF at kigge på, hvis man ikke skulle være tilfreds med den nuværende målmandstrio.

Bud #1: Jakob Busk, 28 år, Danmark – Fri transfer
Midt i maj måned kunne Union Berlin meddele, at Jakob Busk forlader den tyske hovedstadsklub. Der vil derfor være mulighed for at hente ham på en fri transfer. Opholdet i Union Berlin kastede 57 optrædener af sig. Derudover har han en fortid i dansk fodbold, hvor han startede i FC København. Her fik han i alt 7 kampe, hvor 3 af dem var i pokalturneringen. Dertil har han 17 kampe i den danske 1. division, hvor han repræsenterede AC Horsens.

Busk har dermed kendskab til Superligaen, og han har tidligere givet udtryk for at det var en mulighed at vende hjem til Danmark, og lige nu virker det ganske realistisk at en dansk klub bliver Busk’s næste arbejdsgiver.

Bud #2: Ørjan Nyland, 31 år, Norge – Fri transfer
Norske Ørjan Nyland har i tidligere transfervinduer været nævnt omkring en mulig transfer til AGF, men han er som regel endt på større adresser.

Nyland har kæmpe erfaring fra især den engelsk Championship, men har også fået en række kampe i Premier League og den tyske Bundesliga. Derudover har han repræsenteret det norske landshold 34 gange.

Ørjan Nylands kontrakt med Reading udløber også ved udgangen af juni måned, og kan derfor også hentes på en fri transfer. Men lønnen kunne blive et problem, og han vil nok forvente at blive førstemålmand i AGF. Det kan dog være, at Stig Inge Bjørnebye kan hviske nogle søde, norske gloser i øret på Nyland for at få ham til Aarhus.

Bud #3: Jakob Haugaard, 30 år, Danmark – Spiller i Tromsø IL
Jakob Haugaard er vores sidste bud – og det skulle være som potentielt, nyt tredjevalg i stedet for Viktor Noring. Haugaard blev tilbage i 2015 solgt fra FC Midtjylland til Stoke City, men det blev aldrig den store succes. Siden da har Jakob Haugaard fået en meget lille mængde spilletid i klubber som Wigan Athletic, AIK Stockholm og senest Tromsø IL.

Hans kontrakt i Norge udløber til vinter, og han bør ikke være dyr at hente. Dertil kender han ligaen, og han har en alder midt imellem Jesper Hansen og Daniel Gadegaard, hvilket Stig Inge også brugte som argumentation for at hente Viktor Noring. Spørgsmålet er bare om han selv ville acceptere rollen som tredjevalg hos De Hviie.

Andre muligheder: Patrik Carlgren (Randers FC), Frederik Schram (Lyngby BK) og kontraktforlængelse med Viktor Noring.

Uanset hvad, virker det dog mest sandsynligt at der ikke kommer til at ske ændringer i målmandsteamet. De interessante målmænd virker for gode til at acceptere en tjans som reservemålmand, og samtidigt banker Daniel Gadegaard gevaldigt på.

Det virker sandsynligt, at Jesper Hansen kommer til at afgive flere kampe til Daniel Gadegaard, så man kan få ham indlogeret som førstekeeper. Hvis han brillerer – som talentet rækker til – så kan han på et senere tidspunkt sælges for en godkendt pose penge. Om ikke andet kan man nok godt regne med, at Gadegaard er førstevalget efter den kommende sæson.