AGF Fan – Fanfraktioner i Aarhus

Er du en ny AGF fan, og vil du gerne lære mere om fanmiljøet i AGF, så er det her siden for dig. Her på siden vil du kunne læse om fanmiljøet i AGF. Hvilke fanfraktioner findes der i Aarhus? – Hvem er den officielle fanklub og hvordan bliver du medlem?

Hvis du har bevæget dig ind på denne side, så skyldes det højst sandsynligt, at du er AGF fan. Muligvis en AGF fan, der ikke er specielt kendt i miljøet, og gerne vil lære lidt mere om, hvilke fanfraktioner der findes i Aarhus, hvilke muligheder du har for at blive medlem, og hvordan du finder rundt. Det kan også være, at du er en rutineret AGF fan, som aldrig har fået taget sig sammen, og nu vil du gerne være lidt mere aktiv i fanmiljøet.

Lad os starte med den officielle fanklub.

AFA – AGF Fanclub Aarhus – AGF-Fanclub.dk

AGF Fanclub Logo
AGF Fanclub Aarhus er den officielle AGF fanklub i Aarhus, og den blev stiftet tilbage i 1991. Du kan ikke tage til en AGF kamp, uden at støde på enten repræsentanter eller medlemmer fra AGF fanklubben. De lever efter mottoet ” Vi vil se bold, ikke vold!” og fanklubben arrangerer busturer til alle af AGFs udebaneture.

I nogle ekstreme tilfælde kører fanklubben også i busser, når der spilles på hjemmebane, hvilket skete i oktober måned 2014, da AGF mødte Lyngby på hjemmebane i 1. Division. AGF’s resultater på hjemmebanen havde været så horrible i modsætningen til udebaneresultaterne, og derfor arrangerede fanklubben en udebanetur til en hjemmekamp på det daværende NRGI Park.

AGF Fanclub Aarhus arrangerer busturer til ALLE AGFs udebanekampe, og du har mulighed for at melde dig på en tur uanset om du er medlem eller ej. Hvis du ikke er medlem, så lukkes der for tilmelding turene ca. fire dage før kampdagen.

Bliv medlem hos AGF Fanclub Aarhus

Er du AGF fan, er det ikke obligatorisk, at du også er medlem af fanklubben. Vi opfordrer dog til, at du melder dig ind, da du samtidig støtter tifoarbejdet i klubben. Et medlemskab koster 200 kr.

Er du medlem i Fanklubben, får du følgende fordele:

  • Et gavekort på en værdi af 100 kr. til AGF’s Fanshop, som du finder i Ceres Arena.
  • 10 % rabat på AGF-merchandise i AGF’s Fanshop
  • Billige busture til AGF’s udekampe
  • Det nyeste nummer af vores medlemsblad, Fæstningen, der udkommer tre gange om året.

Nysir Aarhus – Nysir-Aarhus.dk

Nysir Aarhus
Nysir Aarhus

Hvis du som AGF fan har været til en AGF kamp, eller overværet en i TV’et, og måbet over den fantastiske stemning, så er det bl.a. Nysir, som du kan takke for dette.

Nysir er en ”forholdsvis” ny fanfraktion i Aarhus, der blev stiftet tilbage i 2007. Den blev stiftet af en flok unge passionerede drenge, og har sidenhen vokset sig stor. Nysir blev dannet med det formål at samle kræfterne på den uofficielle scene, der fortsat ønsker at dedikere sig 100 % til stemningsarbejdet I og omkring AGF’s kampe.

Nysir betraget sig selv, som dem der går forrest i Aarhus for at skabe en god kulisse til AGFs fodboldkampe, og navnet Nysir er oldnordisk og betyder Den der går forrest.

Nysir er en lukket gruppe, og du har derfor ikke bare mulighed for at melde dig ind, som du eks. Har det hos AGF Fanclub Aarhus eller Samlet for Aarhus. – For at blive optaget i Nysir, kræver det, at du vil yde en maksimal indsats for deres fælles passion, AGF. De beskriver sig selv som kræsne i deres udvælgelse af nye medlemmer, og de stræber efter kvalitet frem for kvantitet.

Selvom Nysir har fralagt sig det overordnede ansvar i AGF TIFO, står de stadig for langt hovedparten af planlægningen samt udførelsen af dette.

Ønsker du at blive medlem af Nysir og vil du gerne med på deres busturer til kampene, så opfordres du til at tage fat i dem på stadion eller ved at sende dem en mail.

Nysir Youngsters

Er du en yngre AGF fan, som gerne vil ind i et fanmiljø med andre unge  AGF fans, så er det måske Nysir Youngsters, som er den rette fraktion for dig.

Nysir Youngsters består af AGF fans i alderen 16-19 år, og de er stiftet for at give de yngste på den aarhusianske fanscene muligheden for at blive en del af fællesskabet i Nysir, samt de aktiviteter de laver.

Ligesom Nysir er det ikke helt let at blive optaget hos Nysir Youngsters. Det kræver igen, at de accepterer dig som medlem i fraktionen, og det sker ved, at du yder en indsats og viser et højt aktivitetsniveau på tribunerne.

Samlet for Aarhus – Samlet for Aarhus på Facebook

SFA
SFA

Samlet for Aarhus er et åbent fælleskab for alle de fans, der ønsker at yde en aktiv indsats i forbindelse med fanmiljøet i Aarhus, men som ikke nødvendigvis er interesseret i at have tilknytning til en af de forskellige fanfraktioner.

Samlet for Aarhus arrangerer jævnligt bus- og tog turer til AGFs udebanekampe, men de står også bag andre arrangementer, som er med til at fremme og styrke fællesskabet på fanscenen.

Eks. På dette er fanmarcher, fodboldturneringer og fester.

Samlet for Aarhus opfordre til, at hvis man som AGF fan på et tidspunkt gerne vil være en del af Nysir, så er det en god ide at starte med Samlet for Aarhus’ busturer, og bevise sit værd på disse ture.

Andre nævneværdige Fanfraktioner – I Kronologisk rækkefølge

  • AGF Fanclub Sjælland
  • AGF Fans Aalborg
  • AGF Fans Horsens