AGF Stillingen

Her på AGF Stillingen siden har du mulighed for at holde dig opdateret med, hvordan den aktuelle stilling er i Superligaen i øjeblikket. Hvordan ligger AGF placeret i tabellen modsat de andre hold? – Er der stadigvæk mulighed for at kvalificere sig til Europa, eller er AGF i fare for at rykke ud af Superligaen?

Disse spørgsmål kan du få svar på i vores Superliga stilling, som du kan se lige herunder:

Superligaen har fået Alka som ny sponsor og har i denne forbindelse fået ny strukur. Tidligere var Superligaen sponsoreret af Odds og spilfirmaet Betsafe.

Reglerne for stillingen i Superligaen

Superligaen har haft den samme struktur i over 20 år, men i år ændrede den for første gang struktur og den ændre sig yderligere fra næste år.

Normalt var det sådan, at 11-12 pladsen i Superligaen ville rykke ned, men da man næste år udvider Superligaen til en 14-holds liga, skal der kun findes en nedrykker i sæsonen 2015/2016. Det er dermed kun 12 pladsen der rykker ud af Superligaen, mens hele tre hold vil rykke op fra 1. division i den kommende sæson.

Derudover vil førstepladsen i Superligaen vinde guld samt deltage i Champions League kvalifikationen. 2. og 3. pladsen vil gå videre til Europa League kvalifikationen, mens 4. pladsen som oftest også går videre til Europa League kvalifikationen, hvis vinderen af DBU Pokalen allerede er endt på en af de tre øverste pladser.

5. Pladsen giver ikke adgang til noget, men i yderst sjældne tilfælde, kan en 5. plads faktisk også give adgang til Europa League. Det afhænger dog af, hvor fair spillerne er i klubben og Superligaen. Den danske Superliga skal først udtages til at få et Europa League Wild-card for fairplay, og derefter vil det hold i Superligaen der har været mest fair, få tildelt denne plads i Europa League.

En 6. plads i Superligaen vil give en ekstra hjemmebane kamp i fordel til at ende på 7-11 pladsen, som ikke betyder det store for holdene. Der er dog penge at hente for de forskellige alt efter hvilken placering de ender på i Superligaen, og de var delt således op i sæsonen 2014/2015:

Præmiepenge i Superligaen:

Efter 11. 22. og 33. spillerunde fordeles der penge efter placering i tabellen:

 1. Nummer 1: 5,9 millioner kroner.
 2. Nummer 2: 4,3 millioner kroner.
 3. Nummer 3: 3,1 millioner kroner.
 4. Nummer 4: 2,5 millioner kroner.
 5. Nummer 5: 2,2 millioner kroner.
 6. Nummer 6: 1,8 millioner kroner.
 7. Nummer 7: 1,5 millioner kroner.
 8. Nummer 8: 1,2 millioner kroner.
 9. Nummer 9: 900.000 kroner.
 10. Nummer 10: 700.000 kroner.
 11. Nummer 11: 400.000 kroner.
 12. Nummer 12: 200.000 kroner.

Hvis vi skruer tiden tilbage til år 2012, så var det året, hvor AGFs fans endelig skulle få lidt forløsning. Det var nemlig under ledelse af cheftræner, Peter Sørensen, at AGF skabte det bedste resultat i løbet af de sidste 18 år, da de hentede en 5. plads i Superligaen.

En 5. plads der til og med gav en billet til Europa League kvalifikationen, som desværre gik alt andet end godt for AGF, der ellers fik en rigtig god lodtrækning, da man skulle møde det upåagtede georgiske mandskab, FC Dila Gori,

5. Pladsen er dog den bedste AGF placering i mange år, men målsætningen lyder på, at AGF er med i medaljeræset senest i år 2020.