MTAC’s bud på transfermuligheder for AGF: Centralt forsvar

0
Tingager, TK, Bisseck og Hausner. (Foto: Jacobsen Photgraphy)

Af: Martin Johannes Madsen

Over en række artikler vil jeg komme med mine bud på potentielle sommertransfers i AGF, med lille hjælp fra Rasmus fra Lyden AGF. Vi tager det én position ad gangen, og denne gang er vi nået til midterforsvaret. En position, hvor AGF ikke skal bekymre sig, men potentielle salg kan åbne op for en mulig tilgang.

AGF er pænt besat i midterforsvaret, hvor man huserer Frederik Tingager, Thomas ‘TK’ Kristensen, Yann Bisseck og Sebastian Hausner. Alle fire spillere har vist at de kan spille Superliga, selvom den forgangne sæson har været dårlig på mange måder.

Alligevel har man dog set, at Bisseck og TK har vist at de besidder et enormt potentiale. Det gør Sebastian Hausner bestemt også, men i løbet af den forgangne sæson er han blevet overhalet. For mange afgørende fejl bliver desværre bare straffet hårdere, når man er forsvarsspiller. Udover de tre unge gutter, så har man også den rutinerede Frederik Tingager, der bare udstråler en masse vilje og ro i AGF’s forsvar.

Derfor står AGF fint rustet på denne position, men skulle der ske et spillersalg, så ville klubben garanteret få brug for at hente nye kræfter ind – og dem kommer vi med vores bud på.

Bud #1: Stefan Gartenmann, 25 år, Danmark – Fri transfer
Vores første bud på en mulig ny midterforsvarer er Stefan Gartenmann. Han har været en profil for SønderjyskE, selvom de havde en forfærdelig sæson, og han har bevist at han har niveau til Superliga.

Desuden har Stefan Gartenmann givet udtryk for, at han har spillet hans sidste kamp for SønderjyskE, hvor hans kontrakt udløber her ved månedens udgang. Dermed kan han hentes transferfrit, hvilket altid er ganske tiltalende.

Fun fact: Senest Stefan Gartenmann scorede et mål i Superligaen, var også sidst AGF vandt en kamp i Superligaen. Det var den 18. februar, da AGF vandt 2-3 i Haderslev.

Bud #2: Rául Albentosa, 33 år, Spanien – Fri transfer
En spiller som overraskede hele Danmark og fans af Superligaen. Raul Albentosa tog ligaen med storm, da han trak i Vejles trøje. Han blev hurtigt kaldt ligaens chef – “El Jefe” – grundet hans vilde attitude, fightervilje samt gode fodboldevner.

Han er en fighter af Guds nåde, og det er ikke en spiller der ser sig tilbage. Det var tydeligt, at han løftede hele Vejles hold da han kom dertil. Han ville blive elsket af fansene i Aarhus, hvis han skulle ende med at trække den hvide trøje ned over hans lange lokker.

Derudover kan Albentosa hentes transferfrit. Han havde kun kontrakt med Vejle i et halvt år, men om han kan se sig i Superligaen i minimum en sæson mere er svært at spå om. Tidligere har han dog udtalt, at hans familie måske ville have mulighed for at flytte, i tilfælde af at han blev i Danmark.

Bud #3: Jonas Bager, 25 år, Danmark – Fri transfer
Jonas Bager får ikke forlænget sin kontrakt i belgiske Royale Union Saint Gilloise, selvom han i den forgangne sæson var med til at vinde guld i den bedste belgiske række. Han har derfor brilleret stort, men han står lige nu til at skulle videre. Hans kontrakt udløber endda ved udgangen af denne måned.

Jonas Bager har dog en fortid i Randers FC, men det har tidligere ikke afskrækket AGF, og vi har flere gange været ganske heldige med dem vi har hentet i Kronjylland.

Det skal dog nævnes, at Jonas Bager ifølge flere belgiske medier kobles sammen med et skifte til belgiske RFC Seraing, som med nød og næppe reddede sig fra nedrykning.

Andre bud: Frederik Winther (FC Augsburg), Colin Rösler (Lillestrøm), Tobias Salquist (Silkeborg IF) og Rasmus Thelander (AaB)

Dog er det usandsynligt, at det er en plads Stig Inge Bjørnebye kigger på, så længe Uwe Rösler råder over de fire vi allerede har.

Noget andet der kunne ske, er hvis der opstår mulighed for at hente en spiller, som man slet ikke havde regnet med; en såkaldt no-brainer. Stig Inge Bjørnebye har tidligere vist, at han kan hente spillere som ingen regnede med, da Jack Wilshere pludseligt stod i den hvide trøje.