Ydmyg Backman om de gode takter: “Det er holdet og ikke kun mig”

0

Niklas Backman har nu været genganger på Rundens hold flere gange i træk, og siden hans tilbagevending i AGF har tingene set positivt ud. 

Flere statistikker peger på, at Backman har været omdrejningspunktet i AGF og det giver kun god mening, når man ser på formkurven for holdet efter Backmans comeback.

Se bare på de seks faktorer, som statistikoraklet Benjamin Leander kunne præsentere i perioden før og efter Backmans hovedskade.

Mål mod AGF pr. 90 min. 

Med Niklas Backman: 0.43 mål.
Uden Niklas Backman: 1.5 mål.

Forventede mål mod AGF pr. 90 min.

Med Niklas Backman: 1.09 mål.
Uden Niklas Backman: 1.37 mål.

Store chancer tilladt pr. 90 min.

Med Niklas Backman: 1.29.
Uden Niklas Backman: 2.04.

Føringer smidt til pointtab.

Med Niklas Backman: 2 ud af 8 kampe.
Uden Niklas Backman: 10 ud af 20 kampe.

Clean Sheets.

Med Niklas Backman: 9 ud af 14 kampe.
Uden Niklas Backman: 5 ud af 28 kampe.

Pointsnit pr. kamp i Superligaen.

Med Niklas Backman: 1.79.
Uden Niklas Backman: 1.21.

Selv er den svenske forsvarsklippe ganske rolig om sin vitale rolle i klubben, og faktisk giver han ikke meget for statistikker:

– Statistik er ligegyldigt for mig, og det hele er lidt for meget af det gode med ros kun til mig. Det er holdet og ikke kun mig, som står bag denne her gode periode, vi er inde i. Det bliver hurtigt sort og hvidt i fodbold. Men det er klart, at jeg har en vigtig rolle i denne her klub som anfører. Jeg er lidt en anden type end de andre spillere. Jeg er sådan en gammeldags ‘no nonsense defender’, der er blevet meget bedre verbalt. Og jeg har fundet ud af, at jeg ikke kun præsterer bedre selv, når jeg snakker på banen. Jeg synes også, jeg er med til at gøre mine medspillere bedre, siger AGF-styrmanden ifølge Aarhus Lokalavis.

Til trods for gentagne hovedskader, der ikke er til at spøge med, så har Backman ikke tænkt sig at lægge no-bullshit-stilen på hylden. Der bliver stadig givet 110% i hver tackling og luftspil:

– Sådan er min spillestil. Og det er på godt og ondt. Det er også dét, der gør, at jeg kan spille på det her niveau. Jeg spiller på instinkt og tænker ikke så meget, når jeg spiller, og det kommer jeg nok aldrig til at ændre. Og hvis jeg gør, tror jeg ikke, jeg har niveau til at spille i Superligaen.

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments