William Eskelinen vil være fast mand

1
Af Mattias Sundroos og Jonas Roulund

Superligastarten har ladet vente på sig for AGF, men måske kommer alt godt til den der venter? Cheftræneren og Eskelinen ser i hvert fald frem til at komme i gang.

16. marts 1997 til en hjemmekamp mod OB, ja, det var sidst AGF kunne gå ind til en forårsstart som Superligaens tredjeplads. Dengang bestod holdkortet af navne såsom: Lars Windfeld, John Sivebæk, Martin Jørgensen, Stig Tøfting og Thomas Thorninger, alle sammen navne enhver AGF-fan stadig husker tilbage på med glæde i hjertet. Der er derfor ikke noget at sige til, at forventningsglæden havde bygget sig op omkring byens hold frem mod sæsonpræmieren mod Randers FC.

Folk måtte dog se skuffet til, da lokalgyseren mod Randers FC blev aflyst pga. dårligt vejr. Derfor skal fokus nu i stedet rettes mod en af ”nabobyerne”, nemlig Horsens, hvor AGF i stedet starter sæsonen på mandag d. 24/02 kl. 19.00. Man kan derfor ledes til at tænke på den klassiske, jyske sætning: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Og måske er det lige netop situationen for AGF, der i stedet for at åbne sæsonen mod deres evige torn i øjet, Randers FC, nu i stedet kan åbne den mod AC Horsens, som man senest slog 2-0 på hjemmebane tilbage i august måned. En kamp, der dengang kick-startede en stime på 6 sejre i træk i 3F Superligaen.

 

David Nielsen ser frem til at komme igang

Samtidig har det også været en vinteropstart, der har budt på flere succeshistorier i det aarhusianske. Man har formået at holde på guldfuglen Mustapha Bundu, man fik forlænget med cheftræner David Nielsen og man vandt for anden gang i klubbens historie træningsturneringen Atlantic Cup. Dog er det for tidligt at smide armene i vejret ifølge cheftræner David Nielsen:

”Vi har gjort alt, hvad vi kan i opstarten, men det er nu, vi skal vise, at vi er, hvor vi vil være. Jeg glæder mig over en god opstart, men der er ikke noget at være tilfredse med endnu, for vi har jo ikke præsteret noget. Når vi præsterer i de vigtige kampe, så bliver jeg tilfreds. Vi glæder os til at komme i gang.”

Der er derfor fuldt fokus på at starte sæsonen med en sejr på mandag i Horsens.

 

Svensker i fokus

En der også glæder sig til at komme i gang med 3F Superligaen igen er den 23-årige William Eskelinen, som efter 1-0 sejren i Farum i runde 15 har været fast mand på holdkortet. Den svenske keeper blev hentet sidste sommer, og efter afgangen af Oscar Whalley og Aleksandar Jovanovic ligner han nu for alvor den sikre førstemålmand, han hele tiden har håbet på at blive.

”Jeg kæmper hårdt hver dag for at blive bedre. Vi har et målmandsteam som konstant presser hinanden, og jeg skal hele tiden præstere for at holde min plads, så jeg synes, der er en sund kultur og konkurrence på holdet lige nu. Men selvfølgelig er jeg glad, når jeg står først på holdkortet, det er klart”

Eskelinen er ikke mand, der hviler på laurbærrene. Han har nemlig brugt opstarten på at forbedre nogle af de elementer i hans spil, som han mener kan blive afgørende for, at han kan fortsætte som førstevalget i AGF. Derudover, så mener svenskeren med nummer 1 på ryggen, selv at han efterhånden er ved at være faldet til i ”Smilets by” og hverdagen omkring Fredensvang.

”Det er et nyt land og en ny liga, men efter seks måneder er jeg ved at være faldet godt til, og det har været en rigtig fin opstart for mit vedkommende. Vi har særligt haft fokus på mit spil med fødderne, og hvordan jeg kunne forbedre min boldomgang, hvilket har været en god proces for mig”

Der var ingen tvivl om, at Eskelinen havde set frem til at starte sæsonen med lokalbraget mod Randers FC på hjemmebane:

”Der er altid god stemning og hård fight, når man møder lokalrivalerne, så der er garanti for, at det nok skal blive sjovt”

Dog er det for Eskelinen, ligesom det er for David Nielsen, at det er det med at spille kampe med betydning, der er vigtigst. Og svenskeren er heller ikke i tvivl om betydningen af at have Danmarks bedste fans i ryggen:

”Det er jo det her, man træner for. Det er noget helt andet end træningskampene, så vi er virkelig klar til at give den gas. Vi spiller selvfølgelig bedst med fansene i ryggen, og det bliver fedt at spille foran dem igen”

 

Kampen på mandag fløjtes i gang kl. 19:00 på CASA Arena Horsens og cheftræner David Nielsen havde følgende budskab til agf.dk:

”Vi har haft nogle vilde kampe dernede, hvor energien også kommer fra tribunen og udebaneafsnittet – så vi glæder os til at se vores fans i Horsens på mandag”

AGF – Lyngby , Alka Superliga, Ceres Park, Aarhus , 16. oktober : AGFs træner David Nielsen
Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Mon ikke også at Eskelinen er ret sikker på at blive fast mand.

Selvom jeg ikke ser ham som en top målmand endnu, så er Kasper T. ikke for alvor nogen trussel.
Eskelinen begår stadig fejl, men ser potentiale i ham. Og pt. satser de i hvert fald på ham min. resten af sæsonen.
Så må tiden vise, om man fortsætter med at satse på ham, eller henter en ny.

Jeg tror at Eskelinen vil udvikle sig sammen med holdet. Og også vil kunne bruges, hvis vi for alvor vil bide os fast i toppen.