Vanvittigt comeback! AGF vandt 4-3 i Herning

2
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Rasmus Thomsen

Der var dømt topkamp i 3F Superligaen her til aften, da AGF gæstede Herning og FC Midtjylland. AGF havde før kampen i dag ikke tabt efter coronapausen, og den statistik skulle fortsætte efter i aften, hvor AGF lavede et fantastisk comeback mod ligaens førerhold.

MCH Arena dannede rammen om topkampen mellem FC Midtjylland og AGF. Aftensolen var fremme og banen stod knivskarpt. Duften af bronzemedaljer bredte sig helt til Herning.

David Nielsen måtte til aftenens kamp endnu engang se bort fra sin vanlige kaptajn Niklas Backman. Derudover sad Mustapha Bundu og Mustafa Amini også helt uden for truppen. Det gav en startopstilling uden de helt store overraskelser. Sebastian Hausner havde fået genvalg i forsvaret ved siden af Frederik Tingager og kanterne bestod af Jakob Ankersen og Jon Thorsteinsson.

Det var dog ikke kun AGF, der måtte undvære profiler. Hos FC Midtjylland havde man bl.a. Frank Onyeka ude med karantæne samt Evander på skadeslisten.

 

Referat:

Første halvleg

AGF kom fint fra start. ”De Hviie” lignede et hold, der var kommet for at give hjemmeholdet kamp til stregen. Kampens første mulighed var da også til AGF. Flotte kombinationer i højre side af midtjydernes felt, endte med et indlæg ind mod Patrick Mortensen, der desværre tabte duellen foran mål.

Syv minutter skulle der gå, førend FC Midtjylland kunne notere sig for en afslutning, hvor Ronni Schwartz afsluttede udefra. Men afslutningen var lige på William Eskelinen i AGF-målet.

Efter det første kvarter, begyndte FCM at sætte sig mere på spillet. AGF havde trukket sig længere tilbage, og forsøgte nu at svare tilbage med deres velkendte omstillinger.

Da halvdelen af første halvleg var gået, havde der stadig ikke været de store chancer, hverken til FCM eller AGF. Men det skulle der blive lavet om på.

Efter 27 minutter bragte AGF sig i front. Jon Thorsteinsson var manden med målet. Efter et fladt indlæg fra Casper Højer, dukkede islændingen op inde i FCM-feltet, og med en kølig inderside sparkede han bolden ind bag Jesper Hansen. 1-0 til AGF.

Der skulle dog kun gå tre minutter før, FC Midtjylland skabte balance i regnskabet. Efter et hjørnespark og lidt ping-pong endte bolden hos en fri Alexander Scholz, der fra tæt hold bankede bolden ind bag Eskelinen. En halv time spillet og 1-1.

Med fem minutter tilbage af første halvleg var AGF tæt på at bringe sig foran igen. Patrick Mortensen kom til en stor hovedstødsmulighed. Mortensen fik sendt et flot forsøg afsted, men Jesper Hansen lavede en flot redning, der endte med at give hjørnespark til AGF.

Lige inden dommerens pausefløjt forsøgte Ronni Schwartz sig igen med et skud udefra. Men denne gang strøg afslutningen forbi AGF-målet.

Spillerne gik til pause ved stillingen 1-1 efter en halvleg, som AGF havde en stor aktie i.

 

Anden halvleg

Anden halvleg startede mildest talt forfærdeligt for AGF. Alexander Munksgaard havde bolden på egen banehalvdel uden pres fra modstanderne. Munksgaard valgte at spille bolden tilbage mod Eskelinen, men afleveringen var slet ikke lang nok. Ronni Schwartz opsnappede i stedet bolden, og fik derfor foræret en friløber. 30 sekunder skulle der gå af anden halvleg og så placerede Schwartz bolden bag Eskelinen til 2-1.

Kort efter skulle ondt blive værre for AGF. Awer Mabil tog sig af et hjørnespark, som han sparkede til forreste stolpe. Her headede Jakob Ankersen bolden i eget mål. Efter bare to et halvt minut af anden halvleg, stod der nu pludselig 3-1 til hjemmeholdet.

Nede med 3-1 på udebane mod ligaens førerhold, så det nu meget svært ud for AGF. Aarhusianerne fik dog rystet forskrækkelsen af sig, og kampbilledet fra første halvleg, fortsatte nu i anden halvleg. FC Midtjylland mest på bolden, men AGF godt med i kampen og farlige på omstillinger.

Med 25 minutter igen af kampen, valgte cheftræner David Nielsen at skifte Nicklas Helenius ind i stedet for Benjamin Hvidt. Kort efter indskiftningen af Helenius, smed David Nielsen yderligere tre nye folk i aktion. Grønbæk, Links og Diks blev sendt på banen i stedet for Blume, Ankersen og Munksgaard.

Der skulle ikke gå lang tid førend cheftrænerens indskiftninger skulle bære frugt. Kevin Diks sendte bolden til Jon Thorsteinsson, og islændingen sendte en flad afslutning afsted mod målet. Bolden endte i kassen og så var Thorsteinsson dobbeltmålscorer. AGF var nu tilbage i kampen og med omkring et kvarter tilbage skulle aarhusianerne nu jagte udligningen.

Thorsteinsson førte an i jagten og han var ikke færdig som målscorer. Gift Links der også var kommet ind fra bænken, brød flot igennem i venstre side af feltet. Links lavede en fræk detalje og sendte derefter bolden ind for fødderne af Thorsteinsson, der sendte bolden i mål igen. 3-3 og hattrick af Thorsteinsson!

AGF havde fuldført et flot comeback mod holdet med 3F Superligaens bedste defensiv. Der resterede stadig syv minutter plus overtid.

Få minutter efter udligningen var AGF også tæt på at tage føringen og igen var det Thorsteinsson. Denne gang forsøgte han på direkte frispark, men Jesper Hansen diskede op med en fin redning.

Dommeren havde lagt fem minutter tillægstid til de 90 minutter. Og i det 94. minut gjorde AGF så det vanvittige. Nicklas Helenius blev endnu engang matchwinner, da han scorede til 4-3. AGF’erne var i vild jubel og de leverede en fantastisk indsats i aften.

 

AGF ligger komfortabelt på tredjepladsen i 3F Superligaen med ni point ned til FC Nordsjælland på fjerdepladsen og Brøndby IF på femtepladsen. Der er syv point op til F.C. København på andenpladsen. Der resterer syv kampe af mesterskabsspillet.

Næste gang AGF skal i aktion er på fredag, når AaB gæster Ceres Park.

 

Kampfakta:

FCM – AGF: 3-4 (1-1)

0-1: Jon Thorsteinsson (28’)

1-1: Alexander Scholz (31’)

2-1: Ronni Schwartz (46’)

3-1: Selvmål/Ankersen (48’)

3-2: Thorsteinsson (77’)

3-3: Thorsteinsson (83’)

3-4: Helenius (94’)

 

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard (71: Diks), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Benjamin Hvidt (64: Helenius), Nicolai Poulsen, Bror Blume (71: Grønbæk)

Angreb: Jon Thorsteinsson, Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (71: Links)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Kevin Diks, Magnus Anbo, Gift Links, Albert Grønbæk, Nicklas Helenius

FC Midtjylland:

Målmand: Hansen

Forsvar: Andersson, Scholz, Sviatchenko, Paulinho

Midtbane: Cajuste, Sparv (44: Madsen), Dreyer (86: James)

Angreb: Mabil, Schwartz (74: Kaba), Vibe (74: Simsir)

Bænk: Andersen, Dal Hende, James, Nicolaisen, Madsen, Simsir, Kaba

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
dmguld2020
Bruger

Morten Bruun og Thomas Graversen har lige udtalt at AGF er det bedste hold i ligaen lige nu. Voldsomt! Vi skal gå efter sølvet nu. Måske guldet….. 🙂

dengamle
Bruger

Vildt – vel Davids svendestykke – sikker en bedrift og bevis på hvad et godt fælleskab giver..