Uafgjort i jysk klassiker

5

Der var dømt jysk klassiker, da de to traditionsklubber Vejle Boldklub og AGF, her til aften, mødtes på et udsolgt Vejle stadion. Det var det første Superliga-opgør mellem de to klubber i 9 år. 

Endnu engang viste AGFs fans hvor fantastiske de er, da der var mødt over 2.000 aarhusianere op for, at støtte De Hvii’ fra Fredensvang.

Inden aftenens opgør var begge klubber ubesejrede efter sæsonens 2 første kampe, og denne stime fortsatte altså efter i aften.

Vejle indledte kampen bedst, og satte sig hurtigt på spillet, det dog uden at blive farlige.

Der skulle gå et kvarter, førend AGF fik sendt første afslutning afsted. Bror Blume slog en flot aflevering ind i feltet, men Jens Stage headede desværre lige på målmanden.

Som kampen skred frem var det tydeligt, at Vejle spillerne ville holde AGFs offensiv nede ved at spille fysisk.

Især Kasper Junker og Jakob Ankersen, havde det svært i kampens indledning og Vejle spillerne fik flere gange pillet pynten af de to.

I den anden ende af banen, var der også dømt fysiske dueller, hvor Niklas Backman flere gange viste sin fantastiske fysisk og gjorde landsmanden Gustaf Nilsson til den lille.

Det varme vejr og de mange fysiske dueller, gjorde at spillerne gik til pause 0-0 efter en 1. halvleg uden de store chancer til hverken Vejle eller AGF.

Kort inde i 2. halvleg foretog David Nielsen sin første udskiftning, ud gik Björn Daniel Sverrison og ind kom Mustafa Amini.

Herefter gik der ikke mange sekunder førend Amini modtog bolden. Han sendte Casper Højer afsted ude på venstre kanten i et hurtigt løb og herfra sendte Højer en aflevering skråt tilbage i feltet, hvor Bror Blume kom buldrende og smukt sendte bolden i nettet, med et hård fladt venstrebensspark. 0-1 føring til AGF efter 56 minutter.

Vejle Boldklub er især kendt for tidligere tiders storhed, hvor blandt andre Allan Simonsen er en legende i klubben.

Men i dag var det en anden Allan der strålede, nemlig Allan Sousa. I 2. halvleg voldte han AGF spillerne store problemer – specielt Jesper Juelsgård havde sin sag for med Sousa.

Efter 64 minutter tog Sousa sig en dribletur i AGFs felt, hvor Juelsgård begik et klokkeklart straffespark ved at spænde ben på Sousa. Brasilianeren sparkede selv og sendte bolden helt op i det ene målhjørne, uden chance for Jovanovic i målet. 1-1 var stillingen nu.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage og begge hold jagtede tydeligvis en sejr.

AGF foretog yderligere 2 udskiftninger. Først kom Tobias Sana ind til sin første optræden i denne sæson i stedet for målscorer Blume.

Senere kom Mustapha Bundu ind i stedet for Jens Stage.

Specielt Bundu og Kasper Junker kom til et par rigtig store chancer i kampens afsluttende fase, men lige lidt hjalp det.

Derbyet endte uden en vinder, og AGF spillede dermed uafgjort for 3. kamp i træk.

I morgen kan I læse vores karakterbog, hvor AGF spillerne bliver bedømt for deres indsats i dag.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Unknown99
Bruger

Klokkeklart straffespark? Så i overhovedet kampen. Alan smider sig inden kontakten. Klokkeklar film nærmere. Han søger det selv og får det. Desværre.

zcml
Bruger

Klokkeklart er måske så meget sagt. Han søger den, men der var straffe! Uden at forklejne Vejle, der ikke er så ringe endda, så skulle vi ha’ været i stand til at vinde den kamp, hvis holdet skal være godt nok til top-6 Forhåbentlig er Amini og Sana snart helt klar. Og så skal PC på arbejde; han skal ha’ hentet en ny angriber, og en 6’er. Og ved samme lejlighed må han gerne skille sig sf med Guira og Sverrisson. Kan simpelthen ikke se, hvad vi skal bruge dem til? Guira er en katastrofe på pladsen, og Sverrisson er… Læs mere »

Guffe
Bruger

Vores start – 11 kan spoile og ikke meget andet. Stage og Ankersen skuffer stort i dag og der er intet flow i vores offensiv whatsoever før Amini kom på banen. Der er mere bold i Bundu, Sana og Amini end i resten af holdet tilsammen, men defensiven blir samtidig lidt skrøbelig, når de er på banen sammen. Det blir en balance mellem defensiv og offensiv, og vi mangler et par kynikere, der kan sparke vores chancer ind. Afslutningerne i dag var elendige (Blumes undtaget). Uafgjort var helt fair. Boderne var til grin, det samme var parkeringsforholdene. Jeg brugte en… Læs mere »

Sloth
Bruger

Tanker herfra oven på kampen i går.

Positivt: Vi ser mere robuste ud end i mange sæsoner – Vi lave et tungt pres i slutfacen hvilket indikerer formen er super – Amini betyder mere end vi aner for holdet.

Negativt: Juelsgaard var skræmmende dårlig i går – Sverrisson usynlig – Stage virker lidt fejlplaceret ude på siden – Og dette hold skriger på en skarpretter.

zcml
Bruger

Var Juelsgård så dårlig, eller skyldes det bare at han gsv Sousa muligheden for at fremtvinge et straffe?

Synes generelt vi fik lukket fint ned for Vejle, eller i hvert fald holdt dem fra at score, ud over på den mest oplagte mulighed. Og det kan da ikke alene være Backmans fortjeneste. Selvom han var en kæmpe i går.