Tilbage i Top 6: Tvivlsomt straffe gav AGF sejren i Farum

5
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF gæstede søndag Farum, hvor de unge knejter fra Nordsjælland ventede. 

AGF kom passivt fra start og lod Nordsjælland spille bolden rundt. Et lavtstående AGF-mandskab fra start forsøgte at etablere et sollidt defensivt udgangspunkt, og det gav en chancefattig start.

Begge mandskaber havde svært ved at spille sig frem til målchancer og AGf-defensiven skal især roses for at holde værternes hurtige offensiv væk.

Kampen fik en ganske jævnbyrdig start med FCN klart mest på, men værterne skabte ikke mere end gæsterne fra Aarhus, der forsøgte at være farlige på deres omstillinger.

Første store chance havnede hos Mortensen, der kom først på et kanon indlæg fra Munksgaard, men alligevel smadrede han bolden forbi med låget.

Efter en halv time spillet må Zach Duncan sætte sig ned på det kunstige græstæppe. Det var et vrid i anklen der gjorde, at Duncan ikke kunne fortsætte. Det gav i stedet spilletid til en tørstig Benjamin Hvidt.

Mustapha Bundu fik kort efter chancen efter en AGF-omstilling, men offensivspilleren gjorde kunne ikke finde netmaskerne.

Pludseligt skete der noget i begge ender. Først rundede Isaac Atanga AGF-målmand William Eskelinen, og fra en spids vinkel sparkede FCN-kanten bolden tæt over overliggeren.

Anden halvleg startede langt mere chancerig

Første store chance til AGF kom efter et hjørnespark hvor Bror Blume i to omgange forsøgte sig på mål, men begge gange fik Nordsjælland ekspederet bolden væk på stregen.

Få minutter senere er det Casper Højers venstreben der er i spil. Han hamrede bolden mod mål, men uheldigvis var overliggeren med værterne.

Derefter fik Nordsjælland en smule bedre fat i kampen, men efter 75 minutter spillet var resultatet noget overraskende 0-0.

Nordsjælland foretog en udskiftning, der klart signalerede en jagt på de tre points, og det gav omstillingsmuligheder i begge ender.

78 minutter spillet og en høj bold i feltet, der lander hos indskiftede Helenius. Men fokus var i stedet på Bundu, der blev mejet ned. Det udløste et straffespark som Patrick Mortensen tog sig af. Stensikkert og umanerligt køligt i midten og 0-1 til AGF.

Det var tydeligt at se på TV-billederne at forseelsen blev begået uden for feltet, men hva pokker, vi tager det gerne med.

Kampens spiller må uden tvivl falde på Backman, der gang på gang fik ekspederet bolden væk. Han vandt alt i luften og havde godt styr på sine defensive kompagnoner.

Mortensens fuldtræffer blev kampens eneste mål, hvilket sender AGF tilbage i Top 6. Derudover venter en tiltrængt kvartfinale i pokalturneringen mod AB eller Esbjerg.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Kan godt forstå at FCN føler sig bortdømt ved straffesparket, for selvom kommentatorerne ikke kunne bedømme om det var inde eller ude, så synes jeg også at forseelsen klart bliver begået udenfor feltet. Så frispark i stedet for. – Sejren var dog helt fortjent, da vi burde ha’ været foran med et par stykker, med de store chancer vi brændte.

Enoksen
Bruger

For mig at se var der straffe. Begge spillere springer ganske vist op efter bolden lige uden for feltet men det skub Bundu fik bagfra var inde i feltet – og derfor straffe.

madssoe
Bruger

Det er vist dine hvii’ briller der ser skubbet foregå inde i feltet 😉

jensa
Bruger

Når diskussionen om inde/ude stadig står på dagen efter, er dommeren vist undskyldt. Det er kedeligt at skrive, men det gælder jo stadig: Hvis man som forsvarende spiller giver dommeren en mulighed for at fløjte, så gør han det af og til.