Trods to mand i overtal: AGF udnyttede ikke chancen

6
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF måtte sande det første nederlag i 2019 da FC Midtjylland knækkede koden på Ceres Park i en højintens affære.

Det startede ellers fint. AGF var i spilmæssigt overtal og virkede som et hold, der var godt organiseret fra start – det har i hvert fald været tilfældet i de to seneste kampe.

Desværre kommer den første mavepuster da Tobias Sana signalerer en udskiftning efter et hårdt sparket hjørne. Baglåret gjorde nas, og så måtte David Nielsen ty til en 1:1-udskiftning af Toutouh.

Kampen havde svært ved at finde sin rytme, og de første 25 minutter var i bund og grund en rodebutik uden megen relevans.

Men så, som et lyn fra en skyfri himmel, klasker Kasper Lunding et knaldhårdt indlæg ind i FC Midtjylland feltet, og hvem andre end Ankersen til elegant at styre den i modsatte hjørne med hovedet. Det medførte et jubelbrøl blandt de godt og vel 11.000 fremmødte GF-fans.

FC Midtjylland begyndte herefter at satse på deres varemærke – dødbolde. Men det blev gennemgående fint afvist af Tingager og Grabara. I den anden ende så vi fine takter af Lunding og Amini, der var vores bedste bud på offensive trusler mod et velorganiseret midtjysk forsvar.

Ikke lang tid efter 1-0 målet får Onuachu lidt heldigt styret et misset skud forbi Grabara, der må sande, at 2019 ikke blev året uden at indkassere mål. Herefter fandt FC Midtjylland rytme kampen, hvor AGF derimod trak kæderne en anelse tilbage, hvilket kan fri anledning til tonsvis af indlæg i GF-feltet.

Det gav også anledning til 1-2-målet, hvor Tingager mister sin markering og går galt af Onuachu, der igen kommer først og smækker kuglen i nettet.

Derefter var der kortspil i luften. Først udgår den førnævnte dobbeltmålscorer, dernæst Marc dal Hende og i overtiden måtte Casper Højer også forlade banen. Det betød ellers et to-mands overtal på godt og vel 15 minutter, et overtal som AGF ikke formåede at udnytte. Spillet gik for langsomt, kreativteten var brugt op og luften gået af ballonen. Dermed må AGF igen vente med at rykke op på de lune plader i Top 6.

Banens bedste GF’er: Amini – den australske midtbaneslider er en vigtig brik i næsten alle offensive AGF-forsøg. Samtidig er han uhyre vigtig i det defensive, så Amini måtte mildest talt siges at være GF’s største styrke. Han har så mange raids op i banen og nøgleafleveringer, der burde havde kastet mere af sig. Ingen tvivl herfra om, at Amini var banens bedste.

Største skuffelse: Toutouh formåede aldrig at sætte sit præg på kampen. Han blev aldrig rigtig farlig og fandt aldrig de rum på banen, hvor han kan gøre ondt på modstanderen. Til trods for flere fine aktioner med bolden, så var det ikke nok til at blive målfarligt. En spiller som Toutouh skal være mere gennemgående på banens sidste tredjedel, og det mangler vi atter at få at se i Superligaen.

Største lyspunkt: Kasper Lunding var igen i start 11’eren, men Alexander Ammitzbøll fik spilletid i en afgørende fase af kampen. Det virker til, at AGF ikke er bange for at prøve de unge kræfter af i vigtige kampe, og potentielt afgørende perioder, det er nye og spændende tegn fra David Nielsen og co.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Sloth
Bruger

Syntes egentlig jeg sidder med en lidt skidt fornemmelse af at FCM´s sejr var såre fortjent, også selvom de var både 10 og 9 mand. FCM forsvarede sig uhyggeligt godt, og da der mangler 10 min sidder vi faktisk og taler om at det bliver svært da FCM virkede utrolig kompakte og bekvemme i defensiden, og at AGF ikke rigtig på noget tidspunkt havde nøglen til at åbne det op. Jeg var dog mega skuffet over de beslutninger spillerne tog……hold nu op hvor havde vi det sidste kvarter mange dumme beslutninger, sløje indlæg osv osv. Ærgerligt vi ikke få et… Læs mere »

midgaard
Bruger

Vores “nøgle” blev vel skadet i kampens start. Tænker at Sana ville have boltret
sig i de små snævre rum mellem FCM’erne.

henoch
Bruger

Kunne det ikke lige så godt være Patrick Mortensen, som blev dagens skuffelse. Ham, synes jeg, man så mindre til offensivt end Toutoh.

zcml
Bruger

Havde vi vundet, ville vi ha’ ligget på 4. pladsen (og en 3. plads, hvis Brøndby og Randers havde spillet uafgjort). Nu ligger vi i stedet for på 10. pladsen efter et nederlag. Det siger meget om, hvor tæt løbet om pladserne i top-6 er! Ærgrer mig over at vi ikke formåede at få noget ud af at være 2 mand i overtal, men top-6 er bestemt stadig en mulighed. Desværre må vi undvære både Juelsgård og Højer mod Vendsyssel, og Højer har vel også yderligere karantæne mod OB efter han også fik rødt. Det kan ende med at koste.… Læs mere »

Frejensvang
Bruger

Havde Guira karantæne i går? Ellers var det underligt at han ikke blev brugt til at få tilføjet noget muskel, ellers må man sige at vi blev outclassed i går. End ikke med to mand i overtal var vi i nærheden af noget som helst!

dengamle
Bruger

AGF spillede en god kamp – en af de bedste i år i superligaen. De møder bare et godt hold der kæmper og altid kommer igen. For et år siden var en sådan kamp tabt sikkert og vi havde ikke stået bagefter og ærgret os over at vi ikke fik point