Trods store chancer smed AGF afgørende point i sølvduellen

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Mattias Sundroos

Selvom AGF formåede at skabe store chancer på en dag uden mange profiler, så manglede den sidste skarphed, hvilket sætter andenpladsen på spil.

Ovenpå en vanvittig kamp senest mod FCK, hvor man formåede at overtage andenpladsen og Aarhus lige siden har været på den anden ende, så stod der FCN og Right to Dream Park på menuen i anden sidste spillerunde for “De Hviie”. Op til kampen var AGF-truppen blevet godt og grundigt reduceret, da Bundu havde fået konstateret Corona, Amini og Duncan var kommet i Corona-karantæne efter fejring med fansene, både Poulsen og Thorsteinsson skulle afsone karantæne, og dertil kunne man tilføje Backman og Gersbach som fortsat skadede.

Dog var det et AGF-hold med alt at spille om, der skulle op imod mesterskabsspillets ringeste mandskab, FC Nordsjælland, som udover kun at have skrabet 5 point sammen i mesterskabsspillet intet havde at spille for her til aften, og endda var uden profilen Mohammed Kudus og med Mikkel Damsgaard på bænken. Men AGF skulle bevise, at de var i stand til at besidde favoritværdien, da senest man var så store favoritter, som de var i dag, tabte 1-4 hjemme mod AaB. Så aftenens kamp skulle give os svaret på, hvad der vægtede mest? At kunne spille frit eller have noget på spil?

 

Referat:

Første halvleg

Kampen startede med et tungt AGF pres på FCN-bagkæden med især mange høje bolde op på de to startende “angribere” Helenius og Mortensen. Generelt forsøgte de hvidklædte at lægge op til mange dueller fra kampens start for at bryde med FC Nordsjællands hurtige små pasninger, hvilket man så efter blot 10 minutter kunne skabe chancer ud af ingenting, da Atanga afdriblede Eskelinen, men heldigvis for AGF sparkede han bolden i sidenettet.

Første halvleg forløb ellers uden de store chancer. Mange halve muligheder bød sig til AGF’erne, især på clearinger til kanten af feltet, men den sidste skarphed manglede, hvilket godt kunne skyldes, at det var to mandskaber uden mange af deres største profiler. Største af de halve muligheder bød sig til AGFs nr. 29, Bror Blume, men hans afslutning sad lige på målmand Peter Vindahl i FC Nordsjælland-målet.

I det 31. minut skulle den delte topscorer i 3F Superligaen dog vise tænder. Blume spillede elegant Links fri efter en tunnel, hvorefter Links med højrebenet vippede bolden om på bagerste stolpe til målkongen Mortensen, men Vindahl diskede op med en kanon redning på topscorerens hovedstødsforsøg.

Ellers var det en første halvleg med to hold, der var godt indstillet på hinanden, men med AGF som mest chanceskabende mandskab. Men uden en sejr ville sølvmedaljerne hænge i en tynd tråd, så det var spændende at se, hvor meget is i maven trænerteamet ville have i forhold til at jagte en føring i anden halvleg.

 

Anden halvleg

Anden halvleg startede med et fremragende spark fra Jakob Ankersen, men Vindahl endnu en gang på sin plads i FCN-målet, men et klart signal fra et AGF-hold om, at de skulle op og have scoret her i anden halvleg. Især Gift Links viste stor arbejdsiver her til aften, hvilket symbolsk kunne ses blot få minutter efter, da Atanga fra FCN kom afsted i en kontra, men blev indhentet og taklet af Links.

I det 55′ minut var dødboldsspecialisten, Casper Højer, ved at gentage succesen fra Parken i søndags, da han klogt spillede Helenius fri i feltet på en frisparksmulighed, men Helenius’ lille vip blev reddet af en storspillende Peter Vindahl. Munksgaard skulle få minutter efter få en endnu større chance, da Helenius fik snittede et hjørnespark fra Højer videre til bagerste stolpe, hvor Munksgaard helt frit kunne have sendt bolden i kassen, men bolden røg i mellem højrebackens ben.

Og AGF var ikke færdige her. I det 60′ minut startede Højer en kontra, hvor Helenius trak ind i banen og sendte et solidt spark afsted. Vindahl reddede, men det gav et helt frit hovedstød til Patrick Mortensen imens Vindahl fortsat lå ned, men hovedstødet gik lige forbi målet, hvilket ikke lige frem lignede ham at brænde den type chancer.

Dog skulle det værst tænkelige ske for AGF’erne. Efter 20 minutters AGF-dominans, så fik højrebacken fra FCN, Thychosen, en afslutningsmulighed på kanten af feltet, hvor han udplacerede Eskelinen og gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet. Men man har heldigvis i AGF-lejren en mand med landsholdspotentiale i øjeblikket på venstreback, og i det 82′ minut slog Højer til igen med et knas tørt venstrebens hug. 1-1 med 10 minutter igen.

Men kampen forblev ved 1-1 og AGF må ærge sig over spildte muligheder, men trods alt trøste sig over at redde det ene point. Nu er matchbolden om sølvet sendt over til Københavnerne som gæster AaB i morgen, hvor alt andet end en sejr vil lade AGF fortsætte på andenpladsen.

 

Kampfakta:

FCN – AGF: 1-1 (0-0)

1-0: Mads Døhr Thychosen (67′)
1-1: Casper Højer Nielsen (82′)

 

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Jakob Ankersen, Benjamin Hvidt, Bror Blume, Gift Links (75: Diks)

Angreb: Patrick Mortensen, Nicklas Helenius (70: Grønbæk)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Mikkel Lassen, Kevin Diks, Magnus Anbo, Albert Grønbæk, Frederik Ihler

FCN:

Målmand: Vindahl

Forsvar: hychosen, Hansen (70: Frese), Jenssen, Mesik

Midtbane: Chukwuani (65: Damsgaard), Kofod, Diomande (46: Christensen)

Angreb: Atanga (88: Bredahl), Rygaard, Sadiq

Bænk: From, Woledzi, Christensen, Damsgaard, Antman, Frese, Bredahl

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved