Transferdebatten del 3: Er midtbanen komplet eller skal der forstærkes?

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Rasmus Thomsen

Vi fortsætter vores gennemgang af truppen. I denne artikel er det blevet midtbanens tur – både på de centrale pladser og på kanterne. Og det endda på en dag, hvor AGF netop har offentliggjort, at Frederik Brandhof er ny mand i klubben.

Til sommer tiltræder 24-årige Frederik Brandhof i klubben. Det har AGF netop offentliggjort i dag. Brandhof kommer til klubben fra Viborg FF, der ligger nummer et i 1. division.

Frederik Brandhof gør sig primært på den centrale midtbane, hvor han agerer som en felt-til-felt type. I denne artikel kommer vi bl.a. omkring hvilken betydning det kan få for holdets nuværende midtbanespillere, at AGF tilknytter Brandhof til sommer, men i løbet af ugen vil vi bringe et længere interview med den nye mand, som netop er blevet kåret til årets spiller i Viborg FF, så det kan I glæde jer til!

 

Status på efteråret:

AGF har reddet videre på bølgen fra sidste sæson og overvintrer på tredjepladsen i 3F Superligaen. Det må siges at være et godkendt efterår.

I sommer sagde man farvel til to af holdets mest benyttede kantspillere, Jakob Ankersen og Mustapha Bundu. Andre spillere har taget over og kun få gange har man savnet Ankersen og Bundu. Jon Thorsteinsson og Gift Links er især trådt frem i rampelyset.

Derudover har Albert Grønbæk sparket døren ind til Superligaen, med flere flotte præstationer på en af de to kanter.

Sommerindkøbene Milan Jevtovic og Søren Tengstedt har endnu ikke gjort det store væsen af sig, hvor skader har ødelagt det meste af efteråret for de to. Mustafa Amini var i efteråret tilbage i klubben, men kom aldrig i kamp. Australieren er nu definitivt fortid i Aarhus og er rejst tilbage til hjemlandet.

På den centrale midtbane kom Patrick Olsen til, som et af klubbens dyreste indkøb nogensinde. Han har endnu ikke nået de højder, som han flere gange viste i AaB. Men mon ikke snoren er lang?.

Nicolai Poulsen har siddet tungt på pladsen som ”6’er”, mens Bror Blume, Benjamin Hvidt og Patrick Olsen har kæmpet om de to pladser foran Poulsen.

 

Gennemgang af midtbanespillere:

Ifølge AGF.dk er der 10 midtbanespillere i førsteholdstruppen. Søren Tengstedt fremgår som angriber. Vi har dog valgt at tælle ham med som kantspiller.

Nytilkomne Mathias Jørgensen fremgår også som angriber. Da han endnu ikke har spillet for holdet og vi ikke kender planen med ham, lader vi ham tælle som angriber.

Derfor gennemgår vi 11 spillere her:

 

Nicolai Poulsen:

Klubbens skraldemand og ”hard-hitter”. En Randers FC-profil, der skiftede til Aarhus og som lynhurtigt slog igennem i AGF. Poulsen virker som et af de sikreste navne på David Nielsens holdkort. Man lægger ikke altid mærke til Poulsen, men han leverer en stor indsats på holdet.

Skraldemanden har det dog alligevel med at gøre opmærksom på sig selv – særligt i form af gule og røde kort. Men kort-statistikken er blevet bedre for Poulsen. I denne sæson har han indtil videre “kun” modtaget tre gule kort og et enkelt rødt.

I sidste sæson fik Poulsen hele femten gule kort og to gange blev han udvist.

Der er pt. ikke noget der tyder på, at Poulsens plads på holdet er truet.

 

Patrick Olsen:

Det lignede spil med musklerne, da AGF i sommerens transfervindue brugte en del millioner på at hente Patrick Olsen til klubben fra AaB. Olsen var en profil på AaB-holdet, som er en af de klubber, der hører til aarhusianernes nærmeste konkurrenter.

Olsen var umiddelbart købt som erstatning for Mustafa Amini, og med nummer 10 på ryggen og et prisskilt på omkring seks millioner kr. var forventninger til Olsen store.

Efterårssæsonen begyndte godt for Olsen. Han lignede en mand, der kunne tage et niveau op og nærme sig det potentiale, der gjorde, at han som helt ung skiftede ungdomsfodbolden i Brøndby IF ud med en tilværelse på førsteklasse i italienske Inter.

Patrick Olsen har dog ikke for alvor vist, at han er pengene værd. Det blev aldrig helt godt i efteråret. Det høje niveau er kun vist i glimt.

Olsens prisskilt og topniveau gør dog, at vi stadig spår ham en plads i startopstillingen hos AGF, når 3F Superligaens genoptages i næste måned.

 

Bror Blume:

For tre år siden skiftede Bror Blume gratis til AGF fra Lyngby, der på det tidspunkt var truet af konkurs. Blume har på sin egen stille facon leveret præstationer, der har gjort ham til en af holdets største profiler.

Med mål, assist og flere kampafgørende aktioner har Blume været en vigtig spiller på holdet – særligt i det offensive spil. Kontrakten med Blume udløber til sommer og der går forlydender om, at AGF ikke brænder for at forlænge med 28-årige Bror Blume. Dette er senest blevet forstærket i dag, med offentliggørelsen af Frederik Brandhofs skifte til AGF.

Det kan betyde et farvel til Blume allerede denne vinter – eller senest til sommer. Vi håber dog på en forlængelse af kontrakten, da vi mener Blume stadig kan bidrage til genopstandelsen af AGF – fast spilletid eller ej.

 

Zachary Duncan:

20-årige Zach Duncan er stadig skadet. Han er dog så småt på vej tilbage i træning. Hele forårssæsonen bliver med stor sandsynlighed brugt på genoptræning. Når Duncan forhåbentlig er klar igen til den nye sæson 21/22, kommer han til at kæmpe om en af de tre centrale midtbanepladser.

 

Benjamin Hvidt:

Det er ved at være sidste udkald for Benjamin Hvidt. Han er stadig ung, men han står overfor kontraktudløb om et år. Med Frederik Brandhof i klubben til sommer, og Zach Duncan tilbage fra skade, lægger det tilmed et yderligere pres på Hvidt.

Derfor forestiller vi os, at foråret bliver et meget afgørende halvår for Hvidt. Hvis han ikke for alvor slår døren ind til holdet, skal Hvidt muligvis se sig om efter noget nyt til sommer.

Hvidt har et højt topniveau, men han mangler stadig at vise det kontinuerligt. Han har fået en del chancer, men har ikke for alvor grebet dem.

Han har uden tvivl et stort potentiale – det er dog ikke sikkert at det bliver udløst i AGF.

 

Albert Grønbæk:

Efterårssæsonen har budt på det helt store gennembrud for blot 19-årige Albert Grønbæk. Han har slået sine folder på kanten, men forlydender går på at han er endnu bedre på den centrale midtbane.

Grønbæk har netop underskrevet en ny 5-årig kontrakt, hvilket er et bevis på, at AGF tror på ham. Et af spørgsmålene omkring Grønbæk er blot, om han skal fortsætte på kanten eller om han skal rykkes ind centralt.

Han er en af de spillere, der i den grad banker på til David Nielsens startopstillingen når 3F Superligaen genoptages.

 

Gift Links:

Endelig fik Gift Links vist hvorfor, AGF eftersignende har brugt en lille håndfuld millioner på ham. Den vævre sydafrikaner har vist gode takter i dette efterår og han ligner mere og mere en spiller, der er på vej mod sit endelig gennembrud i klubben.

Han er hurtig og driblestærk, og mod slutningen af efteråret begyndte der også at komme et slutprodukt på. Gift Links scorede tre mål i ti Superligakampe i løbet af efteråret.

Kontinuerlig spilletid virker som det bedste middel for, at få Gift Links til at blomstre. Med de mange fine præstationer i efteråret, er han helt sikkert i betragtning til en startplads, når bolden ruller igen den 2. februar.

 

Jón Dagur Thorsteinsson:

Allerede i bronze-sæsonen viste Jón Thorsteinsson, at han besidder et stort potentiale. Et potentiale der i en ung alder, førte til en kontrakt med engelske Fulham.

Med afgangene af både Bundu og Ankersen har Thorsteinsson fået flere chancer. Han mangler stadig at holde et mere konstant højt bundniveau. Men topniveauet er rigtig højt og Thorsteinsson er svær at komme udenom, når David Nielsen skal sætte hold i den kommende sæson.

 

Milan Jevtovic:

Milan Jevtovic kom til klubben i sommer og har fået sin første tid i klubben spoleret af skader.

Vi mangler at se noget til ham for alvor. Serberen har et pænt CV og har tidligere gjort sig i toppen af norsk fodbold, da han spillede for Rosenborg BK.

Vi håber at foråret blive der, hvor Jevtovic får alvor viser sit værd for AGF.

 

Søren Tengstedt:

Tengstedt kom til klubben i sommerens transfervindue. Han nåede aldrig at sætte sit aftryk på holdet, inden en drilsk ankelskade har sat ham ud af spillet. Offensivspilleren kan spille de fleste pladser i front – derfor er han også med som kantspiller her.

Han er 20 år gammel og har tidligere været med omkring U21-landsholdet. Han besidder et stort potentiale, men lige nu må fokus være på at få gjort ham spilleklar.

Om han ender som kantspiller eller angriber er stadig et åbent spørgsmål.

 

Magnus Kaastrup:

Det er efterhånden længe siden at Magnus Kaastrup har spillet en betydningsfuld kamp for AGF. Først var han udlejet til Dortmunds andethold i 19/20 sæsonen. I dette efterår har han så været udlejet til førerholdet i 1. division Viborg FF.

Men nu er Kaastrup tilbage i Aarhus igen. Det er stadig uvist om han er tiltænkt en rolle på holdet, eller om han skal afsted igen. Måske skal han tilbage og gøre sæsonen færdig i Viborg FF.

Kaastrup fyldte 20 år i december. Han har uden tvivl et kæmpe potentiale, som AGF forhåbentlig kan få forløst på et tidspunkt.

 

Vores vurdering:

På de tre centrale pladser virker Nicolai Poulsen selvskrevet på holdet. Derudover kæmper Patrick Olsen, Bror Blume og Benjamin Hvidt primært om de to andre pladser. Når Zach Duncan er tilbage, bliver han endnu en konkurrent til de centrale midtbanepladser.

Derudover kan det i løbet af foråret bliver aktuelt med Albert Grønbæk centralt. Og så ved vi allerede nu, at Frederik Brandhof også kommer til klubben – senest til sommer.

I pressen går der rygter om, at AGF ikke ønsker at forlænge med Bror Blume, der dermed kan være færdig i klubben – senest til sommer. Dette forår kan i særdeleshed blive skelsættende for Benjamin Hvidt og Bror Blume. Vi tror forårssæsonen kommer til at afgøre fremtiden for de to.

På kanterne er der ligeledes en god bredde og mange spillere byder sig til.

Gift Links, Jon Thorsteinsson og Albert Grønbæk har primært delt spilletiden i efteråret. Hvis Grønbæk fremover skal bruges centralt kræver det, at Milan Jevtovic snart er klar til at bidrage.

Derudover kan det også få betydning om Magnus Kaastrup er tiltænkt en rolle på holdet eller ej. Det kan give god mening at udleje Kaastrup igen og f.eks. lade ham spille sæsonen færdig i Viborg FF.

Endnu et spørgsmålstegn er nyankomne Mathias Jørgensen. Han er egentlig angriber, men kan også dække de fleste af de offensive pladser. Så er han tiltænkt en af pladserne på kanten?

Der er mange spillere om buddet. Derfor tror vi heller ikke, at vi kommer til at se udskiftning på kanterne i dette transfervindue.

Men…

Der er mange ”hvis’er” der kan afgøre om, der skal hentes noget nyt ind.

Hvis Jevtovic ikke er klar. Hvis Kaastrup udlejes igen. Hvis Grønbæk skal spille centralt. Hvis Tengstedt ikke er klar.

Konklusionen herfra er dog, at der ikke hentes yderligere spillere til midtbanen – udover Frederik Brandhof. Hverken centralt eller på kanterne

 

Vores bud:

Da klubben allerede har offentliggjort, at man henter Frederik Brandhof senest til sommer, tror vi ikke på yderligere tilgange til de centrale pladser.

Skulle der mod forventning komme en ny kantspiller ind, har vi et enkelt bud på hvem det kunne være.

 

Mustapha Bundu:

Det er kun et halvt år siden, at klubbens tidligere stjernespiller blev solgt til Anderlecht i Belgien. Bundu har ikke haft en let første halvsæson hos det belgiske storhold og han er bl.a. blevet kritiseret hårdt i belgisk presse.

Hvis det er muligt, kunne det være spændende at hente Bundu hjem på en lejeaftale i foråret.  Der kommer mange kampe og der kan sagtens blive brug for en ekstra mand.

 

Andre sjove bud eller spekulationer til midtbanen med kontraktudløb til sommer, hvilket gør dem attraktive kunne være:

Nicolaj Thomsen: 

Nicolaj Thomsen har tydeligt fået besked på, at tilværelsen i FCK er på lånt tid. Thomsen har fået et par indhop i denne sæson, hvilket nok primært skyldes de mange skader på Østerbro, men vi husker i hvert fald tydeligt det topniveau Thomsen viste fra 15/16-sæsonen med 6 scoringer og 9 assists for AaB, og med en alder på 27 år, så har han mere af give af.

Problemet er dog både, hvor langt han er fra kampform, hans skadeshistorik, og så nok også den manglede fart, hvilket ville tvinge ham ind på midtbanen.

Andrew Hjulsager:

Hjulsager er måske ikke et navn, der plejer at vække begejstring på denne side af storebælt, men hans store talent og især eminente fart er svær ikke at misunde. Hjulsager har nået en alder af 25 år og har i denne sæson spillet 18 kampe for hans belgiske arbejdsgiver KV Oostende i den bedste belgiske række, så kampformen er intakt.

Lasse Vigen:

Nu skal det nødig blive en BIF-artikel, men der er ingen tvivl om, at Vigen har niveauet til toppen af Superligaen. Dog har han efter fremkomsten af Lindstrøm og Frendrup, samt spillestilsskiftet med Frederiksen haft det svært på Vestegnen. De virker ikke umiddelbart interesseret i at forlænge med danskeren med fortid i Fulham, hvilket kunne åbne en dør til AGF?

Mikael Andersson:

Andersson var også oppe at vende i sommers, hvor han pga. meget lang vej til spilletid, var rygtet væk. Andersson har stadig kontraktudløb til sommer og med Sisto, Mabil, Dreyer, Evander, Kraev, Vibe og Isaksen, så er det stadig svært for den unge islændinge at sikre sig spilletid på Heden. Derudover, så bliver kampene færre og rotationen mindre, så er det ikke på tide med et skifte for Andersson?

I vores optik minder Andersson dog meget om de kanter vi har, på både niveau og potentiale, så vi ville ikke tømme pengepungen på den unge islændinge, som for resten er blevet slået af landsholdet af Thorsteinsson, men nu må prisen da været noget lavere eller også kan ham og Brandhof dele en Go-more til Aarhus til sommer.

Saba Lobjanidze:

Sidste sjove bud kunne være den tidligere Randers FC profil, Saba. Saba er nu 26 år gammel, hvilket ikke er angstprovokerende og så har han jo tidligere bevist sit værd i 3F Superligaen. Saba har i denne sæson fået 18 kampe for tyrkiske MKE Ankaragücü, hvor det er blevet til 2 mål og 3 assists. Dog kunne man godt frygte, at lønchecken er høj på georgieren, men hans landsmænd plejer jo ellers gerne at ville til AGF, såå? 

 

Debat:

Hvad tænker du om signingen af Frederik Brandhof? Betyder det et farvel til Bror Blume og/eller Benjamin Hvidt?

Skal der hentes forstærkninger til kanterne eller er vi dækket ind?

Hvilke spillere tror du starter på midtbanen og kanterne i forårets første kamp mod Vejle Boldklub?

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments