Transferdebat: Hvordan skal truppen se ud i næste sæson?

21
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Inden sæsonen 17/18 blev sparket i gang, havde AGF som officiel målsætning at ende blandt de 6 bedste hold i Superligaen. Sådan gik det som bekendt ikke. I stedet skal holdet nu spille om, at blive nr. 7 og derigennem forsøge, at kvalificere sig til europæisk fodbold i næste sæson.

Men hvad skal der til for, at AGF kommer i top 6 i næste sæson? Skal der hentes forstærkninger, og i så fald på hvilke positioner?

Som AGF fan har man været vant til stor transfer aktivitet igennem de seneste år. Ser man på et holdkort 2 år tilbage i tiden, er der kun Dino Mikanovic, Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Niklas Backman, Alexander Juul Andersen og Steffen Rasmussen tilbage.

Hvis AGF nogensinde skal tilbage og kæmpe med i toppen af dansk fodbold, ser vi kontinuitet som et nøgleord. David Nielsen er nu ved roret, og han skal selvfølgelig have lov til, at sætte sit eget præg på truppen. Men vi håber ikke på alt for mange udskiftninger.

Vi har lavet en kort gennemgang af truppen og ser frem mod sommerens transfervindue. Hvem skal ud, hvem skal blive og hvem skal vi have hentet ind?

I følge AGF’s egen hjemmeside, er der 29 spillere i 1. holdstruppen. Derudover har vi inkluderet 3. målmand/U 19 målmand Kasper Thiesson Kristensen i vores vurdering.

Vi har delt vurderingen op i 4, så vi tager én position af gangen og vi starter med målmandsposten.

Målmænd:

Aleksandar Jovanovic – Serberen er oftest til diskussion blandt medier og fans. Han har tidligere været omkring det serbiske landshold. Jovanovic har præsteret 9 clean sheets i 27 kampe i denne sæson.

Steffen Rasmussen – Klubmanden har offentliggjort sit karrierestop til sommer og skal derfor erstattes.

Kasper Thiesson Kristensen – 3. målmand, som vi gerne ser fortsætter til næste sæson.

Vores vurdering:

Der skal under alle omstændigheder, findes en ny målmand efter sæsonen da Steffen Rasmussen stopper karrieren. Vi ser gerne, at AGF ikke står med 2 helt nye målmænd til sommer. Derfor bør man holde på Jovanovic, med mindre man modtager et økonomisk attraktivt bud.

Spørgsmålet er, om der skal hentes en ny 1. målmand eller en ny 2. målmand.

Vores bud:

Et bud på en ny målmand, kunne være Mikkel Andersen fra Lyngby. Han har været skadet hele foråret, men hvis Lyngby rykker ned eller vil spare nogle lønkroner, så kunne Andersen være et fint bud som ny målmand i AGF. Det vil skærpe konkurrencen med Jovanovic og gøre keeperkampen mere åben. Desuden kender Mikkel Andersen og David Nielsen til hinanden fra deres fælles fortid i Lyngby.

Et andet bud kunne være Jeppe Højbjerg fra Esbjerg. Hvis Esbjerg glipper oprykningen til sommer, så må det være tid for Højbjerg, at komme tilbage til Superligaen. Her kunne AGF være en mulighed for den tidligere u21 landsholdsmålmand.

Hvordan synes du, at målmandsposten skal se ud i AGF til næste sæson?

Hvem skal hentes ind? Beholder Jovanovic pladsen i målet? Tør vi satse på en ung u19 spiller som 2. målmand?

I morgen diskuterer vi, hvordan forsvaret skal se ud til næste sæson.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Juniorxx
Bruger

Medmindre der modtages et rigtig godt bud mener jeg AJ skal blive som 1 målmand. Han er god i luften 25-26 år. Der er selvfølgelig stadig lidt at bygge på især med udspark. Men stadig en god superliga målmand. Det er svært at se hvem der skal hentes ind, men AGF skal vel sælge senest til vinter. JH fra Esbjerg var frygtelig da han kom under pres for EFB. Om han er blevet bedre eller leverer bedre med et forsvar er svært at sige. PC plejer dog at være god til at finde en svensker til kassen.

Claus Struck
Bruger
Snake
Bruger

Jesper Hansen! Men det forbliver nok desværre en våd drøm.

jj
Bruger

AJ er god nok til os for tiden. At vi har haft staff som anden målmand har været en luksus, som der ikke er råd til generelt. Så en ok reserve bør være nok.

wellop
Bruger

Jovanovic er blevet bedre sæson for sæson og det tror jeg også han vil gøre i den næste. Han er stadig en ung målmand, men formår at bygge på. Derfor tror jeg han kan blive et fint salg til vinter eller næste sommer. Jeg håber personligt på at man henter en ung 2. målmand ind, en spiller som dermed kan køres i stilling til at tage over når Jovanovic tager springet videre. I luksusenden af skalaen er det Jeppe Højbjerg. Han har værdifuld erfaring for så ung en målmand, en god statur til at være målmand og tror han for… Læs mere »

Snake
Bruger

Jesper Hansen var hovedoversagen til at Lyngby fik bronze sidste år. Så forstår ikke at du ikke vil have ham?

wellop
Bruger

Jesper Hansen er dyr (FCM betalte 5 mio. for ham samt har kontrakt på ham i 2 år mere – De slipper ham nok ikke gratis).
Læg dertil at han er 33 år, allerede faldet i niveau siden Lyngby tiden og det vil kun fortsætte ned af bakke.

Thomas Senior
Bruger

Jeg har altid følt der var gode muligheder, når AGF skulle spille mod hold med Jesper Hansen, Jeppe Højbjerg eller Mikkel Andersen på mål, hvis altså AGF’s spillere kunne ramme indenfor stolperne, så ingen af dem føles som en opgradering i forhold til det nuværende.

starks
Bruger

Jeg synes man skulle købe Martin Hansen, Jakob Busk, Jakob Haugaard eller Sten Grytebust. Man kunne for min skyld godt skille sig af med Jovanovic. 3. målmand bliver vel Daniel Gadegaard i fremtiden.

PS: Juniorxxx skriver at Jovanovic er god i luften…..det er jeg så overhovedet ikke enig i.

Juniorxx
Bruger

Muligt han ikke griber alverden, men utroligt sjældent at modstanderen har scoret efter høje indlæg. hvilket var hverdagskost da Staff stod der. Han bokser det meste væk, hvilket er bedre end at tabe hver 5 hvor man forsøger at gribe. Holder fast i at han er god i luften, syntes derimod ikke hans spil med fødderne og udspark er voldsomt imponerende.

Glade_Gris
Bruger

Gå efter at skærpe konkurrencen / hent ny potientielt 1. Målmand ind

Steen6372
Bruger

Enig, sandsynligvis skal vi skille os af med Jovanovic om et år alligevel. Det vil give god mening at hente en spiller ind, som allerede nu kan kandidere til startopstillingen. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om prioritering af midler. Staff har dog næppe heller gået på en elevløn. Alternativt skal vi hente en ung (men dog nogle år ældre end de unge vi har) målmand ind, som er en klar nr. 2, men som et år vil være kandidat til starteren sammen med den afløser vi henter ind for Jovanovic. Daniel Gadegaard kan sagtens blive fremtidens mand, men realistisk… Læs mere »

Groggster
Bruger

Jakob Busk og Martin Hansen må formodes at være udenfor vores rækkevidde. De står begge i udenlandske klubber på højere niveau end Superligaen. Nej tak til både Mikkel Andersen og Jeppe Højbjerg. Førstnævnte synes jeg er en meget ordinær målmand uden spidskompetencer, der ikke er bedre end Jova. Højbjerg har vist, at han er fuldstændigt væk, når der er pres på. Jeg har sjældent set en dårligere målmand i Superligaen end ham i Esbjergs nedrykningssæson. Jeg har ikke set dem i 1. division, men han virker til at være gået helt i stå i sin udvikling i den Superliga-sæson. Jesper… Læs mere »

Juniorxx
Bruger

Altså Staff satte vel verdensrekord i at lukke mål ind efter frispark og hjørne i et par sæsoner. At forsvaret var helt til hest dengang er en anden snak, men Staff ville gerne lave hurtige igangsætninger, og satsede mere på at gribe. AJ bokser dem bare væk og undgår dumme scoringer imod. Hvilket er langt at foretrække i min verden. Men han kan vel altid blive bedre. Men han kan vel kun klandres for 1 mål i 2018 ind til videre, hvilket er uhørt i AGF.

Frejensvang
Bruger

Ser gerne Jovanovic fortsætter i målet. Han har mange gode kvaliteter; gode reflekser og god i luften. Men han skal blive bedre med fødderne og bedre til at kommandere/regere målfeltet!
At Graulund & Co. sætter en ære i at svine ham til ved enhver lejlighed forstår jeg ikke. I superligaen er han en middelgod målmand.

zcml
Bruger

At kommentatorer og eksperter er efter Jovanovic skyldes nok hans store svipsere, og underlige dispositioner som vi stadig ser for mange af. Han kan i samme kamp ha’ hevet en fantomredning, eller 2, af de helt store op, for i næste øjeblik at gå helt galt af en bold som han ikke skulle ha’ haft problemer med, hvilket flere gange har kostet mål. Og så burde man nok overveje, om man skulle overlade målspark til en af forsvarsspillerne, når han nu er så dårlig med fødderne (Hvis man altså må? Kan huske for år tilbage, at Ken Martin ved flere… Læs mere »

Fanoe
Bruger

Det er ingen grund til at spilde penge på en målmand hvis Jova ikke bliver solgt. Han har ikke kostet point og med et mere stabilt forsvar har han også set bedre ud. En målmand er ikke bedre end dem der står foran ham.
Så hellere satse på at finde en mand der kan sparke bolden i nettet i den anden ende, sådan en har vi ikke haft i lang tid..

Juniorxx
Bruger

Hvad er der galt i AGF. Vi har en keeper der har lukket 9 mål ind i 13 kampe i foråret. Har flest Clean Sheet i forhold til antal kampe i Superligaen. Han er 26 (Forholdsvis ung for en keeper). I perifirien til det Serbiske landshold som skal til VM og alligevel er folk ikke helt tilfredse. Han er lige nu vores klart største salgsemne. Nogle vil sige det eneste…

Uffe
Bruger

Tror Alexander Nybo i Fredericia (23 år) kunne være et rigtigt godt bud. Han er særdeles talentfuld…fra samme kuld som Thomas Hagelskjær og Jeppe Højbjerg, men i mine øjne med et stort potentiale. Husker ham fra Hobro med stærk i feltet og på straffespark. Måske Jesper Sørensen skulle spørges ?

zcml
Bruger

Jovanovic har løftet sig i løbet af sæsonen, men jeg er stadig ikke helt tryg ved ham! Han var med til at gøre forsvaret solidt i starten af foråret, men han er også faldet med det siden hen, og de seneste kampe synes jeg ikke han har virket specielt imponerende. Han svinger stadig for meget i niveau, har nogle halv- eller hel-store svipsere af og til, og så er han elendig med fødderne. Tror stadig han kan blive bedre, så erstatningen for Staff behøver ikke nødvendigvis være en ny 1. målmand, men én, der kan blive det med tiden. Mikkel… Læs mere »

Dichio
Bruger

Jesper Hansen skulle være havnet i AGF istedet for Lyngby da han kom hjem fra Evian. Istedet fik vi Jovanovic. Nok svært at få ham nu. Hvis man googler var den pris på 5 mio overdrevet. Mon ikke Brøndby og udlandet står foran i køen til Grytebust og Bif også foran til Jesper Hansen. Jakob Haugaard på fri transfer vil være et scoop, men nok også et emne i Brøndby og måske FCM i rokade, der kan sende Jesper Hansen til Bif. Mikkel A, Nybo og Højbjerg er ikke uinteressante i erkendelse af det kan blive svært at få det… Læs mere »