Transferdebat: Hvem bliver de foretrukne forsvarsspillere til næste sæson?

9
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Hvordan skal forsvaret se ud til næste sæson? Er der brug for udskiftninger, eller har AGF de forsvarsspillere i truppen, som kan sikre top 6?

 

Ovenpå gårsdagens debat om hvem der skal vogte målet til næste sæson, er vi nu nået til forsvarets tur.

Som nævnt igår, ser vi kontinuitet som et nøgleord i opbygningen af det nuværende AGF hold. Forsvaret har flere gange set ganske stabilt ud, under David Nielsens ledelse og derfor ser vi det ikke som nødvendigt at lave store udskiftninger denne sommer.

Vi har taget udgangspunkt i de 10 forsvarsspillere som ifølge AGFs egen hjemmeside er en del af 1. holdstruppen.

Forsvarsspillere: Den fortrukne 4 back-kæde

Dino Mikanović – Efter David Nielsens ankomst til klubben, har vi set en mere disciplineret Mikanovic. Han har bl.a. kun modtaget ét gult kort i foråret. Mikanovic bidrager positivt til holdet, især offensivt, med fart og dynamik.

Pierre Kanstrup – Holdets anfører og leder. Kanstrup er blomstret op i foråret, og er i den grad begyndt at gå forrest. Han viser mere og mere af det spil som var med til, at sikre Sønderjyske sølvmedaljer i 15/16 sæsonen.

Niklas Backman – Den svenske kriger, har kæmpet sig tilbage i startopstillingen. Han danner et stærkt makkerpar med Kanstrup og de supplerer hinanden godt.

Casper Højer Nielsen – har været sikker mand på backen i hele foråret. Han kender David Nielsen og er hentet af David Nielsen. Men kan han holde pladsen når Møller er klar igen?

Forsvarsspillere: Reserverne

Jesper Juelsgård – Den tidligere backprofil med 2 landskampe på CV’et, gør sig nu mere som midtstopper. Han har været meget udskældt i sin AGF tid. Han ligner 1. reserven efter Backman og Kanstrup. Mon han bliver og tager kampen op, selvom spilletiden ser begrænset ud?

Frederik Møller – spillede fast i efteråret indtil han blev skadet. Kan han komme tilbage på holdet? Han viste lovende takter i Horsens og i hans første AGF tid.

Alexander Juel Andersen – Han har været hårdt plaget af skader og står med kontraktudløb denne sommer. Det ligner et farvel.

Mikkel Rask – Stopper karrieren til sommer

Daniel Thøgersen – ungt talent, skal vokse i truppen

Sebastian Hausner – ungt talent, skal vokse i truppen

Vores vurdering:

I foråret har David Nielsen primært benyttet sig af en 4 back-kæde bestående af Højer, Backman, Kanstrup og Mikanovic. Vi ser umiddelbart denne 4 back-kæde, som værende stærk nok, til at gå i top 6. Har man pengene til det, kan der selvfølgelig godt hentes en mand til startopstillingen, men vi synes pengene skal bruges på andre positioner.

Derfor ser vi det som mest sandsynligt, at der bliver skiftet ud blandt reserverne.

Vi ved, at Mikkel Rask stopper. Vi tror Juel Andersen har spillet sin sidste kamp. Og Jesper Juelsgårds fremtid er uvis.

Så der skal hentes mindst én ny midtstopper ind til sommer. Der skal hentes en spiller som er tilfreds med, at skulle sidde på bænken. Har spilleren et fremtidspotentiale, kan han forhåbentlig spille sig på holdet i løbet af 1-2 sæsoner.

Derudover kan en spiller der både kan dække midten og f.eks. højreback også være en mulighed som en ny reserve spiller.

Vores bud + den frække:

Asger Sørensen fra SSV Jahn Regensburg – En ung østjyde, som tidligt i karrieren er skiftet udenlands. Hvis han skal hjem og kickstarte karrieren på højeste niveau, kunne AGF være et bud.

Alexander Ludwig fra Horsens – men er han villig til, at skifte en startplads i Horsens ud med en 1. reservetjans i AGF?

Hvis AGF bestemmer sig for, at skyde penge efter en ny midtstopper:

Bubacarr Sanneh fra FC Midtjylland – Den tidligere Horsens profil får kamp til stregen i det midtjyske forsvar. Vil han være sikker på spilletid, kunne et skifte til AGF måske komme på tale.

Hvordan synes du, at forsvaret skal se ud i AGF til næste sæson?

Hvem skal hentes ind og hvem skal ud? Er vores nuværende 4 back-kæde stærk nok til top 6?

I næste uge diskuterer vi, hvordan midtbanen skal se ud til næste sæson.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Thomas K
Bruger

Hvis vi starter fra højre til venstre. Højreback. Mikanovic og AJA. Tror begge er fortid i klubben. Mikanovic er aktiv for AGF, men har kun ét år tilbage. Skal AGF lave penge på ham, så skal det være denne sæson. En forlængelse kan kom på tale, men det vil i givet fald kun være ét år (grundet reglerne omkring forskerordning). Derfor tror jeg på, at AGF vil lytte til tilbud på ham. AJA har simpelthen været for meget skadet. Kommer han tilbage i form de næste 4-6 uge, så kunne man overveje at forlænge ham, specielt hvis Mikanovic skydes af.… Læs mere »

starks
Bruger

Jeg tror ikke Thøgersen bliver udlejet. Han er ung nok til at spille en sæson mere på u19.

Unknown99
Bruger

Kunne nu godt tænke mig en lidt hurtigere centerforsvar end backman, ja han er solid, men med 2 offensive backs, risikere vi at komme til kort overfor modstandere med speed i benene.. men ellers enig i analysen pånær Sanneh.. Det tror jeg ikke kommer til at ske desværre..

min ønskeliste som følgende:
En hurtigere centerforsvar
en angriber der faktisk smider dem i kassen
At ankersen kommer igang
At bunde bliver mere stabil, der er sgu noget bold i den knægt.

Unknown99
Bruger

bunde = bundu ofc.. 😛

starks
Bruger

Jeg synes umiddelbart vi har et fint forsvar. Dino, Kanstrup, Backmann og Højer har gjort det fint. Jeg tænker at man skal beholde Juelsgaard som backup, da han har en god relation til de andre spillere. Så synes jeg at man skal bruge Hausner, Thøgersen og Mikkelsen som backups. Evt. suppleret med endnu en central forsvarsspiller. F.eks en Jeppe Tverskov fra OB eller en transferfri Daniel Arrocha fra FC Køge. Man kune også supplere yderligere fra u19 med Jakob Killerich eller Christian Bech.

lurifax
Bruger

*foretrukne*

Medmindre deres ansigter eksempelvis er fortrukne af smerte.

zcml
Bruger

Skulle Silkeborg rykke ned, ville Jens Martin Gammelby være et frækt bud på en ny højre back, hvorefter Dino kan “skydes” af. Tror desværre bare han kunne finde på at være loyal overfor hans klub, ligesom flere af vores profiler har været ved nedrykningerne, eller at der i modsat fald vil være mere lukrative end vi kan tilbyde. Synes dog under alle omstændigheder vi skal forsøge at finde en bedre back end Dino. AJA tror jeg desværre heller ikke får forlænget. Han ville være god at beholde, hvis han kan finde sit niveau fra før han bliver skadet, men vi… Læs mere »

wellop
Bruger

Sanneh og Asger Sørensen er begge meget urealitiske. Den ene er stort set fast mand i FC Midtjylland, mens den anden er på kontrakt i RB Leipzig samt spiller fast på udlejning i 2. Bundesligaen. Juelsgaard tænker jeg forbliver 1. reserve centralt, samt sammen med Møller agere gardering til venstre back. Højre back kan blive et tema. Man kan dog forlænge med Dino indtil 2022 grundet den nye forskerordning, så det er absolut ikke et must at skulle sende ham afsted nu. Der mangler dog gardering med afgangen af AJA. Er Mads Mikkelsen klar til at være 1. reserve eller… Læs mere »

Dichio
Bruger

Super mange fine kommentarer. Ja det er 7 år nu, håber de får forlænget med Dino til 2022 hurtigst muligt – tror han kan indbringe meget mere om 1-2 år. Juelsgaard er et ok alternativ centralt og backup på backen i sit sidste kontrakt år, så må vi se næste sommer. Frederik Møller kunne evt. udlejes et år for komme op i gear igen. Der kommer til at mangle lidt bredde når Rask og AJA er væk – men måske er det nok med Møller og Juelsgaard, samt de 2-3 unge. Spændende om Mads Mikkelsen kan udvikle sig på højre… Læs mere »