Transferdebat! Er vores midtbane god nok til top 6?

Skrevet den 9. maj 2018 - 07:50 af
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Så blev det midtbanespillernes tur. Bør David Nielsen og PC ændre på midtbanekonstellationen, hvis man vil nå en plads i top 6 til næste år?

Hvem skal ud og hvem skal ind? Deltag i debatten her.

Vi har taget udgangspunkt i truppen på AGF.dk, vi har dog valgt at bytte om på Kaastrup og Sana, så førstnævnte er midtbanespiller og Sana er angriber.

Midtbanespillere – “De foretrukne”

Daniel A. Pedersen – Har siden ankomsten fra Silkeborg IF leveret en stabil indsats. Har her i foråret vel nok spillet sin bedste periode for klubben. Han er et sikkert bindeled mellem forsvar og midtbane.

Mustafa Amini – Australieren er en af holdets absolut største profiler. Han er en typisk boks til boks spiller, med et utroligt løbepensum og overblik. Amini scorer dog ikke så mange mål, som man kunne ønske. Skal der penge ind igennem et salg, kan Amini meget vel stå for skud denne sommer.

Jens Stage – Den unge Aarhus dreng er for alvor ved, at slå sit navn fast i dansk fodbold. Stage er efterhånden en af de spillere, som kommer i kamp hver weekend. Han mangler stadig at finde sin helt faste position, men mon ikke han er en af dem som fremtiden skal bygges op om?

Jakob Ankersen – Mange var begejstrede da man i sommer hentede Ankersen hjem til Danmark, efter udenlandsophold i Sverige og Belgien. Men han har endnu ikke levet op til forventningerne. Ankersen har generelt haft en svær første sæson. Mon han bliver i endnu en sæson?

Bror Blume – Han blev lidt overraskende hentet ind, da Lyngby var tæt på konkurs denne vinter. Han er hentet til en position, hvor der er mange spillere om buddet. David Nielsen kender ham dog godt, og Blume har også allerede vist fine prøver på sine kvaliteter. Han skal ingen steder til sommer.

Magnus Kaastrup – Det 17-årige stortalent, har allerede flere gange vist prøver på hvad han kan. Kaastrup ligner fast inventar på AGF-holdet i fremtiden. Klubben er heldigvis lykkedes med, at få forlænget Kaastrups kontrakt, så andre ikke får fingrene i ham uden betaling

Midtbanespillere – “Reserverne”

Björn Daniel Sverrisson – Islændingen havde en afgørende fod med i sidste sæsons overlevelseskampe, men blev hurtigt sendt videre i sommer. Det endte med en udlejning til Vejle Boldklub uden succes og han er nu tilbage i AGF. På trods af få indskiftninger, så ligner Sverrison ikke en mand som har en fremtid i klubben.

Martin Spelmann – Terrieren var en af de sikreste mænd på holdkortet under Glen Riddersholm. Han startede også som fast spiller under David Nielsen, men er stille og roligt røget ud af holdet. Han har selv givet udtryk for, at den nuværende situation er uholdbar. Er det et farvel til Spelmann til sommer?

Adama Guira – En af sølvheltene fra Sønderjyske. Han blev noget overraskende hentet til klubben i sommer. Guira spiller en position, som mange spillere bejler til. Han har pt. tabt kampen til DAP. Mon ikke Guira skal videre efter blot én enkelt sæson i klubben?

Benjamin Hvidt – En af klubbens egne talenter. Han kom for alvor på alle AGF fans læber, efter en pokalkamp i Parken for et års tid siden. Siden har det dog været småt med spilletiden. Vi håber at se mere til Hvidt i næste sæson.

Nimo Gribenco – Endnu en af de unge spillere I klubben. Har endnu ikke formået at tilspille sig meget spilletid.

Vores vurdering:

Vi har en bred midtbane, med mange spillere til få pladser. Vi tror på, at AGF vil skille sig af med flere af midtbanespillerne.

De 3 helt oplagte bud på afgange er: Sverrison, Spelmann og Guira. Vi ser det ikke som en nødvendighed, at disse 3 spillere erstattes.

Sælger man derimod en spiller som Jakob Ankersen eller kan man få penge for Mustafa Amini, så skal der hentes direkte erstatninger.

Vores bud:

Youssef Toutouh fra FC København – Han er røget helt ud i kulden. Han har tidligere været en stor profil for både Esbjerg og FCK og er endda blevet nævnt som mulig landsholdspiller. Når der ligger guld på gaden bør man vel prøve, at samle det op?banner
+ Få 100% i bonus på første indbetaling
+ Få op til 1000 kr. i bonus
+ De største indenfor betting
+ Høje odds på lokale kampe
+ Live og almindelige odds
banner
+ 50 kr. gratis ved oprettelse
+ Op til 10.000 DKK i bonus
+ Live og almindelige odds
+ 50 free spins til casinoet (spilleautomater)
+ Alle sportsgrene

Kommentarer

 1. Prioritet 1. DAP’s kontrakt udløber. Syntes vi er for tæt på 1/7 til at jeg tror han bliver. Men håber jeg overraskes. Giv ham et håndslag på at der lyttes til alt hvad der kommer af bud fra udlandet. Problemet er vel at vi kan risikere at miste begge centrale i dette vindue.

  Ellers er ordet Tillid. Tillid til Stage, Hvidt og Kaastrup. Men den del er jeg helt tryg ved David. Hvis Spelmann er tilfreds som back/backup til midtbanen har jeg ingen problem med at han bliver og kæmper om pladsen. Sverrison skal naturligvis væk. Guira har nogle kvaliteter i lange pas, men virker ikke god nok taktisk og i småspillet, og kan AGF finde en klub til ham ville det ville det være optimalt. Ankersen er endelig ved at finde et nivaue lad ham blive… Vi har også Bundu som har spillet kant. Så hvis der forlænges med DAP ser jeg ikke midtbanen som stort problem.

  Og please hent ikke Toutouh!! Vi har aldrig haft succes med at hente deres affald, og han er nok ret dyr i løn.

 2. Helt generelt mener jeg at hvis der skal nye spillere ind i truppen, så skal det være spillere der kan gå ind i start-11. Vi skal altså satse på at lægge på i toppen, og ikke supplere til bredden. Vi har massere af spændende spillere som er på vej frem, og derfor mener jeg helt klart at de skal have chancen, og så kan vi bruge pengene på nogle virkelig gode spillere.

  Jeg er helt enig i at der skal gøres meget for at forlænges med DAP. Han har virkelig vist sig fra sin bedste side i dette forår. Med til historien hører jo også at vinterpausen var første gang i DAP’s AGF tid at han havde hele opstarten med. Og det synes jeg virkelig man kan se. Som jeg ser det har vi ikke erstatningen for DAP i truppen, så med mindre PC har noget i ærmet, så mener jeg at der skal forlænges hvis muligt.

  Desværre tror jeg at det er svært at komme af med spillere som Spelmann og Guira, da de nok får en relativ høj løn, som klubber der kunne være interesseret i de to kan have svært ved at honorere, eksemplificeret af Bo Henriksen i FMH. Sverrisson skal man nok finde en løsning på, han kan ikke været særlig interesseret i at fortsætte i Aarhus. Jeg synes ellers at han startede flot ud, men har jo ikke gjort den store forskel når han har været inde på det sidste.

 3. Vi har en fin midtbane, men så heller ikke mere end det.
  Amini er en profil, men resten trækker ikke kontinuerligt op. DAP, Stage, Blume, Spellman, Ankersen og Guira er alle sammen fine spillere der har et godt niveau når de er i en god periode, men der er ikke en af dem som klubberne over os ville ønske de havde.

  Man behøver heller ikke 4 profiler på midten for at komme i top 6, men 1 er ikke nok!
  Spellman og DAP eller Guira kan man passende skille sig af med til sommer, hvis man kan få dem erstattet med en eller to profiler, er top 6 ikke langt væk. Bredden på holdet er faktisk slet ikke så dårlig, men man mangler noget ekstra. Specielt en angrebs profil kunne virkelig rykke holdet. Men til midtbanen kunne en kedelig 6ér også gøre underværker, type mæssigt må han egentlig godt ligne DAP, men niveauet skal gerne lige lidt op.

  Sverrison må 100% være fortid til sommer, ingen grund til at snakke om ham.

  Hvidt er spændende, meeen tror stadig der går 1-2 år før han er sådan rigtig rigtig spændende.

  Gribenco ligner en nitte – prove me wrong son!

  Bundu derimod! Han har så forbandet meget guldfugls potentiale, tror på næste sæson kan blive hans helt store gennembrud, enten som kant eller angriber.

  Kaastrup er den type spiller der enten bliver den bedste eller den værste – intet imellem. Sjældent man ser en Superliga spiller med så meget flair, men dem der er, falder også bare nogle gange ned i et sort hul (Osama Akharaz, Tobias Grahn..)

 4. Vi har mange folk der kan spille på den centrale midtbane, men det store spørgsmål er, om dem vi har er gode nok. Lige nu ligner det vel, at Sverrison, Spelmann, Gribenco og faktisk også Guira må videre, når muligheden byder sig.

  Vi mangler en 6’er med høj klasse. Det vil sige en spiller som udover at kunne markere og rydde op, også kan fordele bolde fremad banen. Sådan en er sikkert dyr at hente. DAP er ikke helt god nok, men vi skal klart prøve at holde på ham i truppen. Eksperimentet i Silkeborg-kampen, med Blume/Amini, som på skift tager 6’er-rollen, vil være interessant at se gentaget. Silkeborg var meget ringe, så det er svært at vurdere på baggrund af den kamp, om det kan være en løsning vi skal prøve.

  1. Synes nu netop at vi kom til at se svage ud defensivt på midtbanen i den kamp mod Silkeborg. Og ser da heller ikke Blume som en defensiv spiller, men derimod som et alternativ til Amini, eller måske Sana, hvis han ikke skal bruges på kanten.
   Amini ser jeg heller ikke som udbredt 6’er, men derimod en klar 8’er.

   Så ingen grund til at gentage det eksperiment, men derimod overlade 6’er-rollen til DAP og Stage. Og så må vi se om Hvidt er klar til at tage ovet, hvis begge skulle være ude.

   Sverrisson gjorde det godt sammen med Amini i slutningen af forrige sæson, og tror stadig på at han kunne være brugbar. Dog ikke hvis han skal spille ren 6’er som i Glens 4-1-4-1.
   Lader dog ikke til at DN har den store tiltro til ham, og er kun med på et yderligt mandat, så han skal nok videre. Og må meget gerne tage Guira med, da jeg slet ikke synes han har vist noget.
   Spelmanns energi på holdet vil jeg dog gerne beholde, men han skal nok acceptere ikke at være helt fast mand længere, samtidig med at DN udviser lidt større tiltro til ham igen, så han trods alt er blandt 1. reserverne; hvilket ikke er utænkeligt efter han har vist sig at kunne være en mulighed på backen også. Har DN derimod for mange han hellere vil bruge på midtbanen (selvom jeg ikke er enig), så synes jeg trods alt at vi lige så godt kan sende ham videre, og tror under alle omstændigheder ikke at Spelmann selv ønsker at blive.

 5. Jeg synes vi har en god midtbane. Vi har Amini, DAP, Blume, Stage, Hvidt, Guira, Spellmann og Sverrisson der alle kan spille centralt. Derudover har vi Ankersen, Kaastrup og Bundu til kanterne. Plus Sana og Nimo som primært er offensiv midtbane/angriber. Derudover har man en Lunding på U19 holdet.

  Jeg synes at vi skal skille os af med Guira, Spellmann, Sverrisson og Nimo Gribenco.

  Så består vores midtbane af Amini, DAP, Stage, Ankersen, Blume, Hvidt, Kaastrup, Bundu og Lunding (hvis han kommer i A-truppen).

  Kan vi komme af med disse spillere behøver de ikke nødvendigvis at erstattes. Skulle man vælge at gøre det alligevel kunne en spiller som Sammy Skytte fra Silkeborg være interessant, synes jeg.

 6. I det store hele enig i de utrolig mange kompente indlæg.

  Enig i at løntunge folk Spelman, Guira og BDS skal videre, da de næppe udvikler sig og bliver bedre end vi har set. Skulle de blive må man Guira og BDS genfinder deres gamle niveau – BDS var nu ganske god og ikke mindst målfarlig sidste sæson, og Guira en profil for to år siden. Finder Spelmann ikke en ny klub må man bare håbe han kan indfinde sig med sin nye rolle det sidste år, og kan blive en super back up til begge backs, kanter samt 6-8-10’er, naturligvis ikke som Sana-10’er men den rolle han med succes have i OB med masser af mål, som gav han kontrakt i Tyrkiet.

  Giv B. Hvidt en ny 5 års kontrakt, jeg håber han er klar til at byde sig til, ellers skal han udlejes et år og komme stærk tilbage – som FCM har gjort med succes med sine talenter. Gribenco skal også udlejes det sidste ½ år, så må vi se til den tid hvor han er.

  2 nye ind istedet (plus evt. Lunding)

  Sammy Skytte er spændende og udløb om 1½ år – så måske han vil videre og SIF kan være tvunget til salg nu. Rodic til kanten og helt fremme er endnu mere spændende, men nok dyr. Men rykker de ud kan det give en åbning også for Gammelby til backen. Men andre større klubber er nok også med i kampen…

  Saba Lobjanidze 23 år og laver masser af mål i Randers er også spændende, og rykker Randers ud skal han helt sikkert videre.

  Kadrii har ligeledes været outstanding og kontrakt udløb hos FCK til nytår, og kan også bruges helt fremme – og som backup på venstreback hvis Højer er skadet, som han også har stor erfaring med. Eller give venstreback et løft, hvis Ankersen, Bundu og Co sætter sig på kantpladserne.

  Toutouh lavede 5 mål og 6 assist sidste sæson og Hareide kiggede på ham til landsholdet og overtalte ham til stille op for DK fremfor Marokko. Er kun 25 år og spillet over 150 kampe for FCK og EfB – naturligvis er han et spændende emne (selvom jeg er enig i at vi ikke har haft stor succes med reserver fra FCK førhen).

  Jeg vil heller ikke udelukket David Nielsen kan udvikle Patrick Olsen.Greko og Okusun er også spændende spillere der skal til større klubber. Endelig er der Mads Albæk som er transferfri i Kaiserslautern, var en stjerne i FCM og IFK Göteborg, men skadet hele denne sæson, så det er faktor også… men mon ikke der også er nogle norske og svenske talenter der kan bruge AGF som springbræt eller i udlandet der skal have kickstartet karrieren.

 7. Vores midtbane scorer for få mål, og det skal løses.
  Tror Bror Blume vil få sit gennembrud næste sæson.
  Er ikke tilhænger af de store udskiftninger, da vi skal have stabilitet.

  DAP skal dog forlænges, men skulle Amini blive solgt har vi erstatningen klar.

 8. DAP bør forlænges. Det samme bør Hvidt og Stage. Lunding ind omkring førsteholdet også.

  Guira og Sverrisson bør afhændes hvis det er muligt. Spelman kan blive som back-up.

  Er Nimo for klejn siden diverse trænere ikke vil bruge ham?

  Eventuelle lønkroner kan bruges til en ny angriber hvis Riel og/eller Pusic forsvinder.

 9. Sammy Skytte bliver nævnt af 2 brugere, det forstår jeg slet ikke!
  Er han ikke bare mega dårlig? Alle de kampe jeg har set med ham sejler han ofte rundt, han er heller ikke i start 11 hos et ikke imponerende SIF mandskab.
  Har ofte set SIF fans svine ham til i bold.dk tråde (ikke at det altid er de skarpeste knive der skriver derinde, men alligevel..)

  1. Det undrer også mig at folk foreslår Sammy Skytte. Men jeg mener så slet ikke at vi har behov for forstærkninger centralt. Hvis klubben altså ellers gør som jeg foreslår 🙂

  2. Specielt når alle virker enige om at dem som skal ind, skal være profiler og ikke bare bredde spillere. Sammy Skytte havde ikke været andet en rotationsspiller for os

  3. Sammy Skytte er blevet udråbt som et stort talent, men man kan nok diskutere, hvor god han rent faktisk har været endnu!
   Han er dog en ung spændende spiller, men måske ikke mere spændende end at satse på nogle af de unge spillere vi allerede har i klubben fremfor at hente ham.

 10. Så en kommentar om at Spelman skulle til Haderslev.
  Det er fuldt forståeligt hvis det er tilfældet.
  Vi skal kun have spillere, som trænere ønsker som førstevalg, eller drømmer om kan blive det.
  Spillere som ikke er førstevalg, og som har fremtiden bag sig skal videre.
  Som mange andre ønsker jeg en midtbane spiller med mål i støvlerne.
  Spørgsmålet er om vi ikke har ham allerede. Jeg har store forhåbninger til Ankersen og Blume efter deres indsats i de seneste kampe.
  Sverrisson er ude og glemt før VM er slut, hvis han altså ønsker en fodbold karriere i stedet for at lade sin kontrakt løbe ud om et år.
  Guira har først udløb om 2 år, men hvis vi kan komme af med ham skal vi skynde os at slå til. Jeg tror ikke han kommer til at blive fast mand i DNs systemer.
  DAP skal helt sikkert forlænges her og nu. Bliver han ikke det er han den der skal findes en erstatning for.

 11. Kan slet ikke se nogen grund til at Ankersen skulle være på vej væk allerede.
  Han har trods alt vist glimt af det, det gjorde ham god i Esbjerg. Så man kan stadig håbe at han stepper op i næste sæson.
  Og med en noget skuffende sæson er han nok ikke det største salgsobjekt pt.
  Så, hvis han ryger videre er det nok kun, hvis vi slipper ham kvit og frit til en klub, der er villig til at overtage hans løn. Og så ser jeg trods alt hellere at man giver ham en chance til i næste sæson.

  Jeg er heller ikke enig i at vi ikke behøver hente en erstatning, hvis vi skiller os af med både Spelmann, Sverrisson, og Guira!
  Vil gerne ha’ en ekstra mand til kanten, og/eller evt. en off. midt, der kan være et alternativ til Sana (han bliver godt nok stillet op som angriber i en 4-4-2 opstilling, men er reelt 10’er). Tror dog måske at Blume vil kunne bruges, men er stadig ikke helt sikker.
  Jeg er også stadig lidt usikker på den defensive midt, hvor jeg længe har manglet et brugbart alternativ til DAP. Skulle ikke undre mig om Stage kunne udfylde den rolle på glimrende vis også, men vil gerne se ham lidt mere på egen hånd, hvor DAP ikke er med, før jeg kommer med en endelig bedømmelse. Og så er jeg også uvis om Hvidts niveau, og hvorvidt han er en spiller man kan satse på til 1. holdet nu?

Skriv et svar