Transferdebat del 4 af 4: Skal der hentes en konkurrent til Mortensen?

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

En af de positioner, som har fyldt mest i de seneste transfervinduer, har været angrebet. AGF har oftest haft dygtige angribere, som Peter Graulund og Morten ”Duncan” Rasmussen. Men både da Peter Graulund og Morten ”Duncan” stoppede i klubben, var det store spørgsmål; Hvem skal overtage?

Sæsonen der gik:

Vi starter tilbage i foråret 17/18. Her var det bl.a. Martin Pusic, Kasper Junker og Mustapha Bundu der skulle lave målene for AGF.

Specielt Martin Pusic viste skarphed, men da sæsonen 17/18 var forbi, blev det alligevel et farvel til den kontroversielle angriber. Man valgte også, at sælge Kasper Junker og som erstatning lejede AGF, den unge belgier Ryan Mmaae.

I løbet af efterårssæsonen 18/19, slog Ryan Mmaae dog aldrig igennem for AGF. Det resulterede i, at Mmaae ikke fik ét eneste minut på banen i forårssæsonen.

Derudover var André Riel stadig langt fra holdet, og Mustapha Bundu døjede med skader og dårlige præstationer.

Derfor blev Jens Stage bl.a. brugt som angriber. AGF var altså tvunget til, at handle i vintertransfervinduet.

Patrick Mortensen blev ”den udvalgte”, som ”PC” brugte pengene på, og som skulle følge i fodsporene på publikumsyndlinge, som ”Duncan” og Peter Graulund. Mortensen skuffede ikke, og endte med en måltotal på 9 mål i 12 kampe.

Da forårssæsonen kom i gang, var det dog ikke kun Patrick Mortensen, som fandt vej til netmaskerne.

Derimod blev der også på denne position, givet pænt med spilletid til et ungt talent, nemlig Alexander Ammitzbøll, som endte på 3 mål i foråret.

I løbet af forårssæsonen, bevægede Mustapha Bundu sig fra kategorien ”angriber” til ”kantspiller”. Og André Riel har netop fået ophævet sin kontrakt ét år før tid.

Ryan Mmaae har der været meget stille omkring, men lejekontrakten udløber denne sommer.

Gennemgang af angribere:

Patrick Mortensen:

29-årige Mortensen oplevede stor succes i norsk fodbold, men valgte alligevel, at tage hjem til Danmark i vintertransfervinduet. Det er der nok en del, aarhusianske fodboldfans som er glade for.

Mortensen leverede 9 mål i 12 kampe i løbet af foråret, og han virker som en stor gevinst for holdet.

Alexander Ammitzbøll:

Ligesom andre af holdets unge drenge, stod Ammitzbøll pludselig forrest i køen til spilletid i Superligaen. Ryan Mmaae og André Riel var blevet overhalet, og unge Ammitzbøll greb chancen.

Flere flotte præstationer i afgørende kampe, tilmed med mål og flot spil. Det tyder på, at den 20-årige angriber kan forvente flere Superligakampe i den nye sæson.

Vores vurdering:

Efter bruddet med André Riel og endt lejeaftale med Mmaae, står AGF kun tilbage med to reelle angribere.

Selvom der kun indgår én reel angriber i David Nielsens f0retrukne holdopstilling, ser det for skrøbeligt ud, med kun to angribere. Derfor mener vi, at der skal hentes en ny spiller til angrebet.

Ammitzbøll har set spændende ud, men han er stadig meget ung. Patrick Mortensen er p.t. holdets bedste angriber og vi er helt trygge ved, at se Mortensen på toppen i den nye sæson.

En ny angriber må derfor gerne være en spiller, som er et sted mellem den rutinerede og træfsikre Mortensen og den unge, uprøvede Ammitzbøll. Derudover må en ny angriber gerne være en anderledes type en Mortensen og Ammitzbøll, som ligner hinanden.

Vores bud:

Mikkel Agger (Viborg):

Agger har i mange år, været en giftig angriber i divisionerne. Det har både bragt ham forbi Superligaen og den bedste række i Norge (hvor han bl.a. spillede sammen med Patrick Mortensen), dog uden den store succes.

I vinter skiftede han til Viborg fra norsk fodbold, men på trods af et flot forår af Agger, missede Viborg oprykningen.

Agger har stadig kontrakt med Viborg, men er AGF villige til, at smide lidt penge på bordet, kan David Nielsen måske være manden der sørger for Superligasucces til Agger.

Pål Alexander Kirkevold (Hobro):

Vi nævner endnu engang Kirkevold. Efter et skadesplaget efterår, lykkedes det for Kirkevold, at komme tilbage og hjælpe sit hold med, at redde endnu en sæson i Superligaen.

Den tidligere Superligatopscorer, har ikke den samme værdi, som sidste sommer, og et mindre beløb kan måske få Hobro til, at slippe Kirkevold.

Kirkevold og Patrick Mortensen vil komme til, at skulle dele spilletiden, alt efter hvem modstanderen er.

 Aron Johansson (kontraktfri):

Kontrakten i Werder Bremen er udløbet, og den tidligere AGF-angriber er på jagt efter en ny klub. Johansson har været hårdt plaget af skader, og har derfor ikke spillet fast fodbold i lang tid.

Johanssons agent har udtalt, at Danmark p.t. ikke er aktuelt for den tidligere amerikanske landsholdsspiller, og derfor synes skiftet en anelse urealistisk. Men en tilbagevenden til AGF, med spilletid og kendte rammer, kan måske alligevel være det, som kan få Johanssons karriere i gang igen.

Debat:

Er der behov for en ny angriber i klubben?

Hvem ser du gerne at ”PC” henter?

Skal en ny angriber spille fra start, eller er Patrick Mortensen stadig 1. valget?

Skriv din mening og deltag i debatten herunder

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved