Transferdebat del 3 af 4: Skal midten forstærkes?

8
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Siden del 1 og 2, hvor vi har diskuteret henholdsvis målmandsposten og forsvarskæden, har Ekstra Bladet bl.a. skrevet om, at AGF netop går efter at forstærke sig på målmandsposten, i midterforsvaret og på højreback-positionen. Ekstra Bladet skriver at AGF endda, er kommet med et konkret bud, på FC Midtjylland-spilleren Alexander Munksgaard.

Desuden har Esbjerg siden vores målmands-debat, forlænget kontrakten med Jeppe Højbjerg, som vi ellers havde foreslået som en mulig forstærkning denne vinter.

Ekstra Bladet mener også at vide, at AGF jagter en ny angriber, hvilket vi først diskuterer i del 4 af 4.

Midtbane-debat

I løbet af efterårssæsonen har cheftræner David Nielsen, afprøvet forskellige midtbane-konstellationer. Der har bl.a. været skader til Tobias Sana og Bror Blume. Jens Stage er flere gange blevet brugt som angriber, og så har Martin Spelmann flere gange kæmpet sig tilbage i varmen. Der har altså ikke tegnet sig et tydeligt billede af, hvem AGF-træneren egentlig foretrækker på sin midtbane.

Efter den seneste december-kamp mod Hobro, offentliggjorde AGF, at man er blevet enig med Björn Daniel Sverrisson om, at stoppe samarbejdet denne vinter. Derudover er Tobias Sana og senest Mustafa Amini rygtet væk fra klubben.

Da MTAC tidligere på efteråret interviewede Stig Tøfting, faldt snakken bl.a. på denne vinters transfervindue.

Og her var ”Tøffe” ikke i tvivl, da vi spurgte ham ind til Sana-rygterne om, at AGF kræver 15 mio for Sana: – Hvis nogen vil give 15 mio for Sana, så er det bare med at sælge. De må hellere end gerne sælge ham for det, sagde Stig Tøfting til MTAC.

I følge AGF’s officielle hjemmeside, er der 12 midtbanespillere tilknyttet 1. holdstruppen. Magnus Kaastrup står som værende angriber på AGF.dk, men vi tæller ham med som 13. midtbanespiller.

Björn Daniel Sverrison:

AGF har meddelt, at islændingen er færdig i klubben denne vinter.

Jakob Ankersen:

Vi var lidt skuffede over Ankersens første sæson i klubben. Dog har Ankersen i dette efterår flere gange vist, hvorfor han i sin tid blev solgt til udlandet. Ankersen er holdets topscorer med 5 mål, og kunne sagtens have scoret flere. Han skal fortsætte sin opadgående AGF-formkurve, og så kan det blive rigtig godt.

Mustafa Amini:

Også i dette efterår har ”Musti” flere gange været blandt holdets absolut bedste spillere. ”Musti” er udtaget til Australiens landshold, som skal deltage i Asian Cup til januar. Australske medier har desuden skrevet om et konkret bud på Amini, fra en unavngiven tyrkisk klub. Kommer der høje bud, kan det være svært ikke at sælge Amini denne vinter.

Martin Spelmann:

Den utrættelige midtbanespiller, lignede en færdig mand i klubben tilbage i sommer. Det er dog lykkedes for Spelmann at kæmpe sig tilbage i varmen hos David Nielsen. Spelmann er primært blevet brugt som højrekant. Vi synes ikke at Spelmann hører til på kanten, og vi ser ham hellere kæmpe med om pladserne centralt, hvor han dog kan få det svært. Fighterviljen er værdifuld, men kan han indfinde sig med en rolle som indskifter?

Tobias Sana:

Den svenske kreatør er blevet 29 år og skal AGF tjene nogle penge på ham, kan det være i dette transfervindue. Sana har i løbet af efteråret, flere gange virket opgivende i sin attitude på banen. Vi kender ham som en ”humør-spiller”, der på sine gode dage er en stor Superliga-profil. Desværre har efteråret ikke været en dans på roser, hvilket også har smittet af på Sanas spil og attitude. Det kunne godt ligne et salg denne vinter, og hvis rygterne om 15 mio er sande, så bakker vi op om Stig Tøftings ord: Sælg!

Jens Stage:

Vi elsker alle sammen” Jens Stage.

Stage er blevet et synonym med det nuværende AGF-hold, og han er i en fantastisk udvikling. Stage har dog endnu ikke sat sig tungt på én bestemt plads. Vi håber at man forstærker sig på kanten og i angrebet, så Stage kan blive placeret centralt – hvor han er bedst.

Adama Guira:

Guira har overrasket og imponeret stort i dette efterår. Han har fundet storspillet fra Sønderjyske tiden frem. I sommer havde vi egentlig dømt ham ude, men heldigvis gik det anderledes. Guira er pt. holdets eneste reelle 6’er, og derfor måtte Jens Stage vikariere for ham, da han sad ude med én karantænedag. Fortsætter Guira på dette niveau, så er der ingen grund til, at skifte ham ud.

Benjamin Hvidt:

Da Benjamin Hvidt debuterede som kun 17-årig, var de fleste AGF-fans enige om, at her var der en kommende stjerne. Hvidt er stadig kun 18 år, men har siden debuten, ikke fået meget spilletid. Hvidt er i hård konkurrence på AGF-holdet, og han skal bevare tålmodigheden. Fremtiden er lys og han skal fortsætte i AGF. En udlejning til en 1. eller 2. divisionsklub, bør dog komme på tale, hvis ikke vejen til spilletid bliver kortere inden for en overskuelig fremtid.

Youssef Toutouh:

Toutouh blev hentet til klubben midt i efterårssæsonen. På trods af lang tid uden kamp-træning, blev Toutouh hurtigt en del af holdets kamp-trup.

Nu får han så en hel vinter-opstart med holdet, og han kunne godt ligne en direkte erstatning for Tobias Sana.

Bror Blume:

Den tidligere Lyngby-spiller, fik en god start på efterårssæsonen. Siden blev han dog bremset af skader og derfor har det været lidt op og ned for Blume. Blume er dog uden tvivl en spændende spiller og han er en af dem, som har vist at han besidder et højt topniveau. Blume kandiderer til en start-plads, og vi ser ham også som en del af holdet i foråret.

Nimo Gribenco:

Heller ikke i dette efterår, er det lykkedes for Nimo Gribenco at vise sit værd. Gribenco bliver 22 år til januar, og han har kontrakt helt ind til sommeren 2020. Det kunne være interessant at se Gribenco i 1. eller 2. division på en lejeaftale.

Kasper Lunding Jakobsen:

Lunding viste i pokal-kampen mod Aarhus Fremad, at der er ”krummer” i ham. Der er dog stadig et stykke vej, men vi håber at udviklingen fortsætter.

Magnus Kaastrup:

Det har været et skuffende efterår for det kreative talent. Ikke fordi Kaastrup har spillet dårligt, men fordi han stort set ikke har fået spilletid i efterårets kampe. Forventningerne var store til det spirende håb, efter at han i foråret leverede et ualmindeligt positivt aftryk i nedrykningsspillet.

I efteråret har Kaastrup også gjort sig særdeles positivt bemærket – bl.a. i pokal-kampen mod Aarhus Fremad, hvor han stod for 1 mål og 2 oplæg.

Kaastrup har stadig fremtiden foran sig, og det skal nok blive til mange flere 1. holdskampe for det snart 18-årige stortalent.

Vores vurdering:

Midtbanen er bred og der er mange spillere til få pladser. Dog er det primært centralt at man er godt dækket ind. Vi ser hverken Jens Stage eller Martin Spelmann som langsigtede løsninger på kanten.

Vi kunne godt tænke os at ”PC” kigger sig om efter en rigtig kantspiller til startopstillingen, som kan byde ind med mål og målgivende afleveringer. Her har man reelt kun fået noget ud af Jakob Ankersen.

Kaastrup står på spring, men det virker ikke til, at David Nielsen finder ham god nok endnu. Derudover kan Bundu også bruges på kanten.

Den position hvor man er dækket bedst ind, er den centrale midtbane. På trods af Sverrissons afgang, er der stadig stor overvægt af centrale spillere. Hvis der kommer bud, kan man f.eks. skille sig af med Mustafa Amini og Tobias Sana. Og i stedet erstatte dem med en giftig kant-spiller.

Det kan blive sårbart, både at sælge Amini og Sana, da de på deres bedste dage er to af holdets absolut største profiler. Man vil dog stadig stå tilbage med bl.a. Jens Stage, Martin Spelmann, Bror Blume, Youssef Toutouh, Benjamin Hvidt og Adama Guira til 3 centrale pladser.

Et bud på en midtbane-konstellation til februar kunne hedde; Guira, Stage og Toutouh centralt, med Ankersen og en ny mand på kanterne.

Vores bud på en ny kantspiller, kommer til at afspejle at ”PC” skal bruge nogle penge denne vinter.

Vores bud:

Uffe Bech:

Det er ikke det mest realistiske bud, men vi ser det ikke som værende umuligt. Den lille vævre kantspiller, har været udlejet til Brøndby IF i dette efterår.

Bech har til tider været hårdt plaget af skader, men kan han holde sig skadesfri, er der en potentiel landsholdspiller her. Spørgsmålet er om Bech sigter højere end en klub som AGF.

Søren Rieks:

Rieks er blevet 31 år, men er stadig en stærk kantspiller, der forhåbentlig ville kunne levere fra dag 1.

Med 10 kasser i denne sæson, gjorde han sit til at Malmö endte med bronze-medaljer i Allsvenskan. Rieks har efterhånden været udenlands i mange år, og har oplevet en del i både Holland og Sverige.

Younes Namli:

Et ubeskrevet blad i den danske Superliga. Namli tog skiftet til Holland, direkte fra AB. Han har i flere år gjort en god figur i Æresdivisionen. Først for Herrenveen og nu for Zwolle. I sommer var han også rygtet til større adresser i Europa. Det kunne være enormt spændende, hvis man kunne lokke ham til Superligaen og AGF.

Andrew Hjulsager:

Den tidligere Brøndby-spiller, har ikke haft en nem tid i spansk fodbold. Han har dog fået lidt spilletid for Celta Vigo i dette efterår, hvilket kan have givet ham blod på tanden. Vi mener dog at ”PC” bør prøve at lokke Hjulsager hjem til trygge Danmark.

David Boysen:

Han er lidt af en nomade, og har heller ikke det bedste ry i fodbold-Danmark. Fakta er dog at Boysen har et højt topniveau. Et topniveau som han flere gange har vist under David Nielsens ledelse i Lyngby.

Boysen, AGF og David Nielsen kan potentielt blive et godt match. Han spiller pt. Elfsborg og burde være en af de mere realistiske kandidater.

Debat:

Bør man sælge nogle af holdets største profiler, som Sana og/eller Amini?

Skal man forstærke sig centralt eller på kanten?

Hvilke spillere mener du, at ”PC” bør kigge efter?

Deltag i debatten herunder!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
grind88
Bruger

Behold musti. Han er den eneste, der kan sætte de kontraer i gang, som David ofte falder tilbage på. Sælg Sana og brug pengene på en kant

Thomas Senior
Bruger

Nej – og slet ingen af de nævnte heller. Enhver træner burde kunne sætte en slagkraftig midtbane sammen ud fra truppen.

Spillere til de to defensive pladser i en 2-3 formation: Stage, Guira, Hvidt, (Blume), (Amini)
Spillerne til den centrale kreative position: Amini, Sana, Blume, Gribenco, (Toutouh)
Spillere til de to kanter: Ankersen, Toutouh, Bundu, Kaastrup, Lunding, Spellman, (Sana)

13 spillere til 5 pladser.

Fanoe
Bruger

Nej… brug de unge..

Mathis
Bruger

Enig i at en højre kant er savnet.
Vi kan sagtens lade Spelmann rejse og endda overleve er salg af Amini.

Kunne vi finde en virkeligt god højrekant, ville det kunne gøre os langt farligere

starks
Bruger

Jeg synes ikke at man skal forlænge med Spellmann. Den centrale midtbane skal bestå af Amini, Guira og Stage med Blume og Hvidt som backups. Kanterne skal være Bundu, Kaastrup, Ankersen, Sana og Lunding.

Hvis man evt. sælger Sana eller Amini (som fortjener at komme til en bedre liga efter flere år som vores bedste spiller), så er der en spiller i Sverige som hedder Diego Montiel som kunne erhverves gratis. En målfarlig midtbanespiller. Andre nordiske midtbanespillere der er transferfrie er Harmeet Singh og Jiloan Hamad.

stegger
Bruger

Synes faktisk vi har en ok midt bane, men alt for mange spiller.
Jeg tror agf burde sælge sana, han er bare ikke god nok, særlig tit,Og jeg tror han får en høj løn som man kan spare, og man kan få et ok salg 10 mil plus. For det kan man købe en angriber og en ny højre back, da Dino nok ryger også.
Spellman burde vi beholde, han kæmper altid, og hans humør og energi har vi brug for, men vil Horsens købe ham, skal de da det, de giver jo gode penge

starks
Bruger

10 millioner for Sana…det tror jeg ikke.

Thomas K
Bruger

Såfremt de kan få 5-7 millioner for Sana og 7-10 millioner for Amini, så er jeg helt afklaret med, at skyde begge to afsted. Sana er en glimrende fodboldspiller, men passer ikke ind på et arbejdshold der spiller på omstillinger. Han skal spille på et hold der holder mere i bolden. Amini er en glimrende spiller, men ikke uerstattelig, og er klar til en bedre liga. Pengene kan/skal bruges til de forstærkninger som Ekstra Bladet nævner, og som de fleste tilskuere også kan se. Angriber, stopper, central midtbane og målmand. Holder vi os til midtbanen, så er jeg overbevist om,… Læs mere »