Transferdebat del 2 af 4: Mangler man forsvarsspillere?

8
© Agf.dk

Top 6 er stadig indenfor rækkevidde. Men er der brug for udskiftninger i 4-back kæden, for at nå målet? Denne gang er det forsvarets tur til, at komme under lup inden vinterens transfervindue og forårets afgørende kampe.

Kontinuitet er stadig et nøgleord i opbygningen af det nuværende AGF-hold. For mange ændringer, kan medføre udsving og usikkerhed.

Desværre er AGF-defensiven, i modsætning til foråret 18 og starten af efteråret 18, blevet mere ustabilt og man har lukket for mange mål ind.

Én forsvarsspiller har dog markeret sig, som en stor profil dette efterår, nemlig Casper Højer Nielsen.

Derudover kan det nævnes, at Niklas Backman har døjet med en slem hovedskade, ligesom rygter sender ham tilbage til svensk fodbold. Når Backman har været ude, har det været tydeligt hvilken betydning han har for holdet.

I forhold til i sommer, hvor der ifølge AGF’s egen hjemmeside var 10 forsvarsspillere inkluderet i 1. holdstruppen, er der denne vinter kun 7 spillere i 1. holdstruppen.

Det skyldes at Alexander Juel Andersen (Vendsyssel FF), Frederik Møller (Silkeborg IF) og Mikkel Rask (karrierestop) alle er fortid i klubben.

Forsvarsspillere:

Dino Mikanovic:

Den 24-årige kroat er med sine 3 ½ år i klubben, en af de nuværende spillere, som har været længst tid i klubben. Kontrakten udløber til sommer og Dino’s agent har i efteråret været ude, at ”klukke” lidt om, at det snart er på tide at finde en ny klub, til den iltre højreback.

Mikanovic har på sine gode dage, et højt topniveau, men har på sine dårlige dage et tilsvarende lavt bundniveau. Efter David Nielsens ankomst til klubben, er Mikanovic blevet væsentligt mere disciplineret, hvilket bl.a. afspejler sig i færre gule kort.

Skal der penge i kassen for Mikanovic, skal han sælges denne vinter. Ellers skal kontrakten forlænges. Her på MTAC, er vi klar til et Mikanovic-salg, det kræver dog, at man henter en direkte erstatning.

Niklas Backman:

Batman” er altid garant for fight og en 100 % indsats. Han er ikke bange for at gå forrest. Han har desværre siddet ude i mange kampe grundet en hovedskade, og han har været stærkt savnet. I efterårets sidste kamp mod Hobro, beviste den 30-årige kriger at han stadig er aktuel til en startplads, når han er fit.

Hvis Backmans skade bliver ved med at drille, eller hvis han tager hjem til Sverige, skal han erstattes af en spiller, der kan gå direkte i startopstillingen.

Casper Højer Nielsen:

Venstrebacken fra Lyngbys overskudslager, har taget Aarhus og AGF med storm. Højer Nielsen er i en meget lovende udvikling, og skal selvfølgelig fortsætte i klubben.

Jesper Juelsgård:

Forsvaret har været for usikkert med ”Julle” ved siden af Kanstrup. Han har en god venstrefod og det kan være en fordel med en venstrebenet forsvarsspiller. Men Juelsgård bør ikke være andet end reserve, hvor han til gengæld er værdifuld da han kan dække flere pladser. Spørgsmålet er om Juelsgård, kan acceptere en rolle som reserve, eller om han skal sendes videre – senest til sommer.

Pierre Kanstrup:

Kaptajn Kanstrup har haft et efterår med op og nedture. Kanstrup har været bedst, når han har haft Niklas Backman ved sin side.

Generelt har der dog været for mange udsving fra den ellers rutinerede midtstopper, som endnu ikke har ramt det niveau han viste i Sønderjyske.

Med den rette makker – Backman eller en ny, så ser vi stadig Kanstrup som værende 1. valg i AGF-forsvaret.

Daniel Thøgersen:

Thøgersen er en af de unge talenter i truppen. Den snart 19-årige venstre back, skal have tid til at udvikle sig, og skal ingen steder.

Sebastian Hausner:

18-årige Hausner fik debut dette efterår, da han kom på banen i pokal-kampen mod Aarhus Fremad. Han er en udviklingsspiller, som man selvfølgelig bør beholde.

Vores vurdering:

Ser man bort fra Højers stabilitet og stærke præstationer, så har forsvaret generelt været for svagt og ustabilt i dette efterår og derfor mener vi, at ”PC” bør kigge efter forstærkninger.

Konstellationen med Juelsgård/Kanstrup har været for ustabil og usikker, og med Sebastian Hausner som eneste reserve, mangler man et reelt alternativ, når Backman er ude. Derudover er der heller ikke et reelt alternativ til Dino Mikanovic, hvis han har karantæne eller løber ind i en skade.

Der skal altså hentes en midterforsvar, som kan gå direkte i startopstillingen, eller som minimum kan skærpe konkurrencen med Kanstrup, Backman, Juelsgård og Hausner. Ligesom der som minimum skal hentes en back-up for Mikanovic på højre-back positionen.

Situationen kan blive mere akut, hvis der opstår salg. For da både Backman og Mikanovic rygtes væk, skal de naturligvis erstattes hvis de sælges.

Vores bud:

Thomas Juel-Nielsen:

I foråret 2017, udviklede 28-årige Thomas Juel-Nielsen sig til lidt af en profil for AGF. Her kunne Nielsen tilskrives en stor del af den succes som medførte overlevelse i Superligaen. Siden AGF-tiden har Juel-Nielsen ikke rigtig fundet sig til rette – han har derimod levet en omskiftelig tilværelse i både israelsk og amerikansk fodbold. Hvis formen og lysten er til det, ser vi gerne Juel-Nielsen tilbage i klubben.

Frederik Tingager:

Den tidligere OB-stopper, spiller for tiden i ”røven af 2. division”. Tingagers hold Eintracht Braunschweig, befinder sig nemlig på sidste pladsen i 3. Bundesliga. Den 25-årige forsvarsspiller, var rigtig stærk i OB-tiden, og kan efter små 30 kampe i 2. og 3. Bundesliga, være et bud på en ny forsvarsspiller i AGF.

Mads Fenger:

Fenger var i sin Randers tid en rigtig stærk stopper. Dengang blev han også rygtet til AGF, men var hurtigt ude at sige at han ikke ville skifte til AGF. Situationen kan være anderledes nu. Efter et ophold i svensk-fodbold, kan Fengers gamle chefer Jakob Nielsen og ”PC”, måske lokke deres gamle kaptajn hjem til Danmark.

Sonni Nattestad:

Færøske Nattestad har trods sine 24 år, allerede haft en noget stormfuld karriere. Som helt ung var han igennem FC Midtjyllands akademi, og det endte også med debut på midtjydernes 1. hold. Han var fra mange sider beskrevet som et stort talent, men Nattestad måtte trække sig tilbage fra rampelyset tilbage i 2015, hvor han havde brug for en tænkepause i forhold til livet som professionel fodboldspiller. Nattestad fik dog gang i karrieren igen på Island, hvilket bragte ham videre til Molde.

Dette efterår, har han så været tilbage i Horsens som lejesvend, dog uden den store spilletid. Nattestad skal i første omgang ikke ses som en spiller til startopstillingen, men han kan være en spiller som under David Nielsens vinger, kan få gang i karrieren igen. Han står noteret for 29 landskampe, hvoraf 5 af kampene er spillet i dette efterår.

Jens-Martin Gammelby:

Der er nogle ”hvis’er” før end dette skifte kan gå i gennem. Først og fremmest, hvis Dino Mikanovic sælges. Her mener vi, at ”PC” bør kigge mod ærkerivalerne fra Brøndby. Jens-Martin Gammelby var en stor profil i Silkeborg, men har ikke lykkedes med at slå igennem i Brøndby. Dog er pladsen til spilletid i Brøndby blevet mere åben, efter at den hidtidige højreback Johan Larsson har meddelt at han skifter denne vinter. Så spørgsmålet er om Gammelby vil gå efter chancen i Brøndby, eller om han kan lokkes væk.

Debat:

Er der brug for forstærkninger i forsvaret, eller er det nok med det man har?

Hvem skal danne makkerpar i midterforsvaret – Kanstrup/Backman, Kanstrup/Juelgård eller en helt tredje konstellation?

Hvem ser du gerne at ”PC” henter til forsvaret denne vinter?

Deltag i debatten herunder

Læs med igen i juledagene, når vi i 3. del, diskuterer holdets midtbane og kanter.

 

Få notifikation
Notifikation ved
8 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
starks
2 år siden

Vi skal i den grad se på forsvarsspillere. Der SKAL forlænges med Backmann i 2 år. Vi skal have en ny højre back istedet for Dino. Optimalt nu, ellers til sommer når Dino skal væk. Jeg tror ikke på Jens Martin Gammelby. Alternativet kunne være Christoffer Remmer eller Isak Ssewankambo fra Molde. De har begge udløb til sommer. Man kunne også gå efter Daniel Anyembe fra Esbjerg eller hente Mads Mikkelsen tilbage fra Vendsyssel (mest fordi jeg var stor tilhænger af ham når han spillede højre back). I det centrale forsvar skal vi have en større bredde. Det har været… Læs mere »

Thomas Senior
2 år siden

Ja det gør man i den grad. Til sommer to højrebacks og tre midterforsvarere, hvis ikke man får forlænget med Backman og/eller Mikanovic.
Kanstrup og Juelsgård bør være fortid, da de ikke har tilstrækkelige kompetencer i forhold til fart, hovedstødsstyrke og afleveringspræcision.
Optimalt skal man have en midterforsvarer allerede i vinterpausen, for at have tilstrækkelig bredde før eventuelle skæbnekampe om nedrykning.

Mallingbonden
2 år siden

Der bør gøres meget for at man får fat i Thomas Juul-Nielsen. Sidst han var her viste han kvalitet og det er der brug for til forÅrets kampe.

Thomas K
2 år siden

Jeg er overbevist om, at Backman forlænger med AGF. Faktisk har jeg en fornemmelse af, at Juelsgård og Kanstrup også er her efter sommerferien. Dog håber jeg på, at der endnu en stærk midterforsvarer i klubben og der dermed en sund konkurrence om pladserne. Juelsgård tror jeg har affundet sig med ikke, at være førstevalg i midterforsvaret eller på backen. Jeg kan ikke se typer som Juel-Nielsen eller Nattestad have niveau til at flytte noget. Fenger hader AGF af et godt hjerte, så han er nok også væk. Tingager kunne være en mulighed, ligesom klubkammerat Gustav Valsvik (der spillede under… Læs mere »

Rambro
2 år siden

Backman havde ikke en hovedskade. Han var syg med meningitis. Det er kureret nu – han skal bare blive i truppen!
Jeg ser også gerne en forlængelse med Dino. Kastrup, Højer og de unge bliver os.
I min verden: Farvel til Julle.

Eraticator
2 år siden

Jens Martin Gammelby er total urealistisk, jeg ved ikke om skribenten har nogen anelse om hvad AGF har af budget til transferkroner? Han er lige røget til BIF for et beløb på den forkerte side af 10 mio og Johan Larsson forlader klubben.

starks
2 år siden

Dino Mikanovic burde være fortid til sommer. Det forlyder at AGF prøver at få fat på Alexander Munksgaard, hvilket lyder som et udemærket køb. Han har dog ikke mange 1. holdskampe. Andre bud på højre back kunne være Adam Andersson fra Hæcken. Isak Seewankambo fra Molde eller Jakob Glasberg fra Frej i den svenske superettan. Glasberg har præsteret 12 assists i 26 kampe i denne sæson.

henoch
2 år siden

Backmann skal bare forlænges! Jeg undrer mig over, at skribenten er så sikker på at de to unge bør blive. Det er da ærgerligt med danske talenter, der ikke får spilletid. Plejer man ikke at leje sådanne udviklingsspillere ud til lavere ligaer for at give dem spilletid og erfaring?