Transferdebat del 1 af 4: Skal der hentes en ny 1. målmand?

16
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Drømmen om top 6 lever endnu. Men der skal trænes hårdt henover vinteren, hvis drømmen skal gå i opfyldelse. En svingende afslutning på efterårssæsonen har gjort, at man er tvunget til en god start, når Superligaen genoptages til februar.

Der resterer 6 runder af grundspillet, og her skal AGF møde Esbjerg fB (h), SønderjyskE (u), FC Midtjylland (h), Vendsyssel FF (u), OB (h) og Aab (u).

Ligesom i sommerens transfervindue, vil vi gennemgå holdet – kæde for kæde. Og spørge Jer om, hvor AGF evt. bør skille sig af med spillere eller forstærke sig.

Efter kampen mod Hobro udtalte sportschef Peter ”PC” Christiansen bl.a. følgende: – Der kommer til at ske noget i transfervinduet. Der er overordnet en del at se til for os. Jeg vil derfor formulere mig således, at der kommer til at ske bevægelser i AGF.

Allerede dagen efter, oplyste man så at både Björn Daniel Sverrisson og Roman Mysak vil være fortid i klubben efter nytår.

I 1. del, starter vi med at fokusere på målmandsposten.

Efter sidste sæson stoppede klubikonet Steffen Rasmussen karrieren, efter mere end 400 kampe for AGF’s 1. hold. Og tilbage i slutningen af august, solgte man det hidtidige 1. valg Aleksandar Jovanovic til spanske SD Huesca.

AGF-sportschef Peter ”PC” Christiansen, kunne efter salget af Jovanovic, fortælle at man allerede havde en erstatning i truppen, i form af nyindkøbte Óscar Whalley, som man hentede tidligt i sommerens transfervindue.

Til gengæld skulle man ud at finde en ny reservemålmand. Her valgte ”PC” at lave en kort lejeaftale med ukrainske Roman Mysak.

Målmænd:

Óscar Whalley:

Den spanske målmand fik en fantastisk debut efter salget af Jovanovic. Siden da, har det været op og ned for Whalley. Han blev bl.a. udvist på Brøndby Stadion, ligesom en skade, har holdt ham ude af efterårets sidste kampe.

Whalley har vist mange gode takter, og har også disket op med flere gode redninger. Der har dog også været udfald hos spanieren.

Han overtog buret efter Jovanovic, som havde udviklet sig til en profil i klubben, hvilket kan være en svær skygge at komme ud af.

Her på MTAC.dk er vi i tvivl om, om man fortsat bør satse på Whalley som 1. målmand. Kontinuitet og kamperfaring kan være nøglen til, at vi ser endnu en målmand blomstre, men har AGF tiden til det?

Samtidig er Whalley stadig ung, og under udvikling, selvom han evt. skulle ryge et smut på bænken, til fordel for et nyindkøb denne vinter.

Roman Mysak:

Ukraineren Roman Mysak har fået det meste af sin AGF-tid spoleret af en fingerskade. AGF har i denne uge meddelt, at kontrakten med Mysak ikke bliver forlænget, og dermed er det et farvel til ukraineren denne vinter.

Kasper T. Kristensen:

Den 19. årige ungdomsspiller, har i dette efterår fået flere chancer på 1. holdet, på trods af status som 3. målmand.

Det skyldes karantæner og skader til konkurrenterne. Kristensen er ung, men har vist en god attitude og har allerede oplevet mere end de fleste målmænd på 19 år. Han sluttede stærkt af, med at holde nullet mod Hobro.

Vores vurdering:

Der skal hentes en ny mand, der kan konkurrere om pladsen i AGF-buret. Konkurrencen skal skærpes og Whalley skal udfordres. Derudover bliver målmandsposten for skrøbelig, hvis ikke man henter en ny mand.

Vi ser gerne at man henter en målmand som har kendskab til dansk fodbold i forvejen.

Det betyder også, at unge Kasper T. Kristensen bør fortsætte som 3. målmand.

Vores bud:

Mikkel Andersen:

Ligesom i sommerens transfervindue, vil vi anbefale ”PC” at hente Andersen.

Mikkel Andersen skiftede retur til FC Midtjylland i sommer, her står han dog i skyggen af Jesper Hansen.

Mikkel Andersen kender desuden David Nielsen og ”PC” fra deres fælles fortid i henholdsvis Lyngby og Randers FC.

Andersen har masser af Superligaerfaring, og har med sine 30 år stadig en fornuftig alder. Han vil kunne skærpe konkurrencen med Whalley.

Jeppe Højbjerg:

Vi havde også Højbjerg på vores ønskeseddel i sommer, og det har vi stadig.

Højbjerg har sammen med resten af Esbjerg mandskabet, haft et godt efterår.

Højbjergs kontrakt udløber til sommer, og hvis AGF er villige til at bruge penge på ham, så kan et skifte muligvis blive en realitet denne vinter.

Frederik Schram:

Den 23-årige islænding fra Roskilde, må snart tage springet til en større klub. Han har ikke spillet i Superligaen før, men potentialet er klart og der nævnes flere steder, at der er interesse for Schram. Han var bl.a. med Island til VM i sommer, som reservemålmand.

Jakob Haugaard:

Stoke-reserven er efterhånden gået lidt i glemmebogen i Danmark. Som yngre præsterede han flere flotte kampe for FC Midtjylland.

Efter skiftet til England, har han ikke fået meget spilletid, hverken i Stoke eller som lejesvend i Wigan. Det bør måske snart være tid til et skifte, tilbage til dansk fodbold og fast spilletid.

Debat:

Hvordan synes du, at målmandsposten skal se ud i AGF når forårssæsonen begynder til februar?

Skal Whalley beholde pladsen i målet, eller skal der hentes en ny 1. keeper og i så fald hvem?

Er Kasper T. Kristensen klar til at være 2. målmand? Eller bliver det for skrøbeligt?

 

Læs med igen senere på ugen når vi, i 2. del, diskuterer hvordan forsvaret skal se ud til næste sæson.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Juniorxx
Bruger

Jeg vil syntes det er en super idé med en ny keeper. Hvis altså vi har pengene til det. Mener så afgjort at pengene skal bruges andre steder. Angriber, midterforsvar og højre back i den rækkefølge. Det kan naturligvis være at vi laver et godt salg af Sana eller Amini, som betyder flere penge til indkøb. TK skal ikke ned som 3 valg, efter at have leveret fint. Det ville være et mystisk signal at sende. Hvis en ny hentes skal whalley sendes afsted. Whalley og TK har spillet 13 og 5 kampe og er 24 og 19 år. Måske… Læs mere »

Frejensvang
Bruger

hey, vi har jo næsten skrevet det samme 😉

zcml
Bruger

Hvorfor er det et mystisk signal at sende, at 3. målmanden skal være 3. valg?
Kasper T. fik kampe fordi Whalley først havde karantæne, og senere blev skadet, samt Mysak havde været ude længe med en skade (og i første omgang ikke var klar), hvorfor Kasper havde en bedre kampform.

Fanoe
Bruger

Øhm Nej.. Det er ikke der vi har haltet! Kasper Kristensen har vist sig dygtig og stabil i de kampe han har fået og han er den bedste målmand med fødderne vi har haft lige så længe jeg kan huske.. Det prop medierne går så meget op i, var på ingen måde et drop. Den blev rettet af og snød ham og havde sikkert også snydt flere andre. En ung målmand skal lave fejl ellers lærer han ikke..
Giv ham chancen som fast og vi har en god målmand i mange år!

Thomas Senior
Bruger

Walley har egentlig gjort det som forventet, og ser ud til at kunne udvikle sig til en ganske habil superligamålmand.

Det er selvfølgelig en fordel for ham, når der er forsvarsspillere omkring ham der kan heade til en bold, hvilket har manglet i flere kampe. Hovedstødsstærke forsvarsspillere er derfor mere vigtige end en ny 1. målmand.

Jacob
Bruger

Den her står og falder med økonomien. Vi mere brug for en midterforsvar og en angriber end en målmand. Så dårlig har Whalley heller ikke været og folk har det med at glemme at Jovanovic også var usikker i starten. Vi så også den øjeblikkelige effekt på vores forsvar da vi havde Backman tilbage. Det er derfor mere her problemet har været og stadig er.

Plade
Bruger

Synes at TK har et stort potentiale. Men det afhænger lidt af, hvad strategien er. Vil vi udvikle egne spillere (ala FCN) eller vil vi hurtigst muligt i top 6? Hvis vi virkelig satser på top 6 i år, så har vi selvfølgelig ikke råd til lidt dyre lærepenge til TK og skal finde en ny. Hvis vi ikke går så hårdt efter top 6, så lad TK bruge foråret på at få lidt erfaring og sats på ham.

Frejensvang
Bruger

Klart nej! Whalley har gjort det udmærket. Egentlig har han vel startet bedre end Jovanovic?
Vi kan sikkert alle finde på en bedre målmand, men de kommer ikke gratis og pengene kan helt sikkert bruges bedre på en angriber, en central forsvarsspiller samt en højre back … i den rækkefølge!
Jeg synes faktisk at målmandsposten med Whalley og Kristensen er ret godt besat.

HumaK
Bruger

Jeg har ærlig talt været mere tryg når TK har fået chancen end når Whalley har spillet.

Jeg er enig i, at målmandsposten har tredje prioritet og hvis der skal hentes noget på den front, så skal det være en spiller, som er udset til at gå direkte i startopstillingen.

Mathis
Bruger

Det er en svær balance. Både Walley og TK har potentiale til at blive rigtigt gode, og for at blive det, skal de have spilletid. Det vil så til gengæld nok koste lidt på den helt korte bane.. og hvad hvis vi misser top 6 pga et drop i den sidste kamp. Så får PC ballade for ikke at have handlet. Ser dog mest et akut behov på andre pladser, og så bare TK som 1. valg.. men ideen med Jakob Hougaard er nu heller ikke helt dum. Han har tidligere vist potentiale, og virker i øvrigt som en meget… Læs mere »

mongolstjernen
Bruger

Det bliver i hvert fald et stort nej tak til Højbjerg.. Den mand kan ikke være billig, til trods for at han altid har alt for mange farlige udfald igennem en sæson.. Så tror jeg mere på Whalley, og kan se bort fra hans små-fejl.
Et sjovt og lidt mærkeligt forslag kunne være en Lukas Fernandes som står klubløs. Han har vist sig både fra sin gode og dårlige side. Men som reserve keeper i tilfælde af en skade til Whalley, så burde han være god nok

Willow
Bruger

Jeg er faktisk ikke i tvivl om man henter en ny 1. målmand. Whalley har vist han ikke er klar til mere end en reservetjans og med fravælgelsen af Mysak, må det betyde at han ikke skal satses på. Derfor – Kommer der en ny 1. målmand.

Fedepeden
Bruger

Jeg synes Whalley gør det super, han har reddet forsvaret adskillige gange, mod hvad, 2-3 uheldige drop. Og Lindegård=sikkert for dyr i løn og han er 34 hvilket er for gammel, giv en ung spiller som Whalley eller Kristensen chancen.

starks
Bruger

Jeg synes at man skulle have gået efter Højbjerg. Han er ung og har et stort potentiale. Han er i denne sæson ranket 1 i forskellige statistikker. Men han har nu forlænget med Esbjerg og er derfor ikke længere en mulighed. Men nu har vi Whalley, og selvom jeg synes at vi generelt producerer gide målmænd i Danmark, og derfor ikke behøver at hente udlændinge til netop denne position, så er det ham vi har og derfor synes jeg vi skal gå med ham, og give TK chancen som reserve. Henter man en ny SKAL det være en 1. målmand… Læs mere »

Thomas K
Bruger

Det kommer i høj grad an på, hvor meget der er at skyde med økonomisk. Whalley og TK er ikke målmænd der er så ekstraordinært gode, at de bliver så kampafgørende, at de afgører om klubben ender på 6. eller 8. pladsen. De har ikke de der redninger og udstråling som andre – og bedre – keepere har. Hvis der er økonomi til, at hente 3 spillere, så skal en førstemålmand være en del af det. Er der kun råd til at hente 2, så er jeg i tvivl. Synes ikke nogle af de navne der er nævn er realistiske,… Læs mere »

Sloth
Bruger

Anders lindegaard kunne vel godt slå turen forbi Århus og afslutte karrieren