Transferdebat del 1 af 4: Skal AGF have ny målmand igen?

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Sæsonen er slut. Endnu engang missede AGF målsætningen om en plads i top-6. Efter en flot afslutning på sæsonen, der bl.a. resulterede i syv sejre på stribe, endte AGF på en 8. plads.

Derfor er det igen blevet tid til, at evaluere truppen – kæde for kæde og spiller for spiller. Hvis målsætningen om en top-6 placering skal indfries i sæsonen 19/20, kan det blive nødvendigt med udskiftning.

Og allerede nu har AGF officielt, sagt farvel til André Riel og Magnus Kaastrup. Derudover går der bl.a. rygter om belgisk interesse for Jens Stage, svensk og russisk interesse for Tobias Sana, ligesom Kamil Grabaras fremtid i klubben er usikker. Det tyder altså på en aktiv sommer for sportschef Peter ”PC” Christiansen.

Derfor er der en masse ubesvarede spørgsmål, der trænger sig på, når man ser på truppens sammensætning til sæsonen 19/20.

I denne 1. del af debatten om det kommende transfervindue vil vi, som sædvanligt, starte med at fokusere på målmandsposten.

Sæsonen der gik:

Tilbage i august måned, solgte man det hidtidige første valg i målet; Aleksandar Jovanovic. Kort tid efter salget af den serbiske keeper, ramte et ellers defensivt solidt AGF-hold, ind i en sjælden dårlig periode. Årsagen til den dårlige periode i efteråret, mente mange – både presse og fans, skyldtes salget af Jovanovic.

Det nye første valg Óscar Whalley viste ikke samme høje niveau som Jovanovic. Whalley rendte desuden ind i et rødt kort og dermed karantæne, ligesom han blev skadet i samme periode.

Det betød at blot 19-årige Kasper T. Kristensen, fik flere chancer i målet da efterårssæsonen nærmede sig sin afslutning. Unge Kristensen imponerede i målet, og pludselig var kampen mellem Whalley og Kristensen åben.

I vinterens transfervindue skilte man sig af med reserven Roman Mysak, som aldrig nåede, at spille en betydende kamp for klubben.

Men da forårssæsonen begyndte, var det med en helt ny målmand mellem stængerne. En for mange – ukendt ung polak, lejet i Liverpool. Men den unge polak skulle vise sig, at være lige det som AGF manglede.

Gennemgang af målmænd:

Kamil Grabara:

Den polske Liverpool-lejesvend, har taget hele Superligaen med storm. På trods af sine kun 21 år, har Grabara vist stor autoritet og sikkerhed i målet.

Udover et par enkelte svipsere, i en kamp mod Vejle, har Grabara vist stor klasse. Derfor bør ”PC” også allerede være i kontakt med Liverpool, for at se på muligheden for en forlængelse af aftalen.

Det kan dog godt blive svært med en ny aftale, da Grabara i den grad, har vist sig selv frem i det sidste halve år. Denne sommer skal Grabara desuden også til U21 EM med Polen.

Óscar Whalley:

Den 25-årige keeper, fik chancen som 1. målmand i løbet af efteråret. Han greb dog ikke chancen, og blev i stedet sendt tilbage på bænken, da man valgte at leje Kamil Grabara.

Whalley virker dog som en målmand med et fint potentiale, og viste også i løbet af efteråret, at han har solide evner. Hvis Whalley kan acceptere tjansen som reserve, ser vi ham gerne fortsætte i klubben.

Kasper T. Kristensen

19-årige Kasper T. Kristensen, fuldender en ung og talentfuld målmandsgruppe i AGF. Kristensen fik spilletid i fem kampe tilbage i efteråret og viste, at han er et stort talent.

Ligesom i vinterens transfervindue, er et af spørgsmålene dog, om han allerede nu, er klar til rollen som 2. målmand. Dette scenarie kan komme på tale, hvis AGF sender Whalley videre eller ikke forlænger aftalen med Grabara.

Vores vurdering:

Der kan ske flere forskellige scenarier på målmandsposten denne sommer. Førsteprioriteten for ”PC” må være, at forlænge aftalen med Kamil Grabara.

Lykkedes det ikke, at forlænge med Grabara, står man tilbage med Whalley og Kristensen – ligesom for et halvt år siden.

Der kan ske det, at man igen vil give chancen til Óscar Whalley. Vi ser det dog som værende mest sandsynligt, at AGF igen skal have ny 1. målmand denne sommer, hvis ikke Grabara bliver.

Med vinterens tilgang af Kamil Grabara, hev ”PC” lidt af en kanin op af hatten. Det kan blive svært, at gøre kunsten efter igen. Men skal ”PC” ud at handle, kommer vi her med vores bud, på mulige forstærkninger.

Vores bud:

Frederik Rønnøw:

Har ”PC” fået smag for, at leje nye målmænd er Frederik Rønnøw en spændende mulighed denne sommer.

Han har haft et svært første år i tysk fodbold. Det virker usandsynligt, at skulle købe Rønnøw fri. Desuden har Rønnow udtalt, at han stadig tror på sin chance i Tyskland, og altså ikke er klar til at give helt op endnu.

Derfor kan én sæson på leje med mulighed for spilletid, muligvis lokke Rønnow tilbage til Danmark for en stund. AGF vil helt sikkert skulle kæmpe med andre danske klubber om Rønnows underskrift, så det er ikke det mest sandsynlige scenarie.

Jakob Haugaard:

En spiller som MTAC også nævnte, som en mulig tilgang i vinterens transfervindue. Han er netop blevet kontraktfri, og Danmark kan sandsynligvis blive Haugaards næste destination. Efter en lang periode med meget få kampe, vil Haugaard helt sikkert være sulten efter fast spilletid.

Men spørgsmålet er, hvor god er han nu? Han huskes for flere flotte præstationer i FC Midtjylland, som bl.a. skaffede ham det lidt overraskende skifte til engelsk fodbold.

Jakob Busk:

Det tidligere FC København talent, er røget ud i kulden i sin tyske klub Union Berlin. Efter oprykningen til Bundesligaen, er det bestemt ikke blevet nemmere for Busk, at skulle kæmpe sig tilbage i varmen. Derfor er det meget sandsynligt, at Busk skal finde sig en ny arbejdsgiver denne sommer. På trods af en lang sæson på bænken, har 25-årige Busk tidligere spillet mere end 50 kampe i den næstbedste række i Tyskland.

Anders Lindegaard:

Den 35-årige tidligere Man Utd målmand skal nævnes her. Lindegaard har selv udtalt, at det kan være tid til, at vende hjem til Danmark. Med den rutine og erfaring som han har opbygget i løbet af sin karriere, kan han blive en vigtig figur for en klub som AGF. Han er kontraktfri denne sommer.

Reserve:

Kommer AGF ud for et scenarie hvor både Grabara og Whalley er væk til sæsonstart, kan det betyde, at man også har brug for en ny reservemålmand. Der kan to navne som Thomas Hagelskjær (kontraktfri) og Frederik Schram (kontraktfri), være to spændende bud.

Debat:

Hvem synes du skal vogte buret for AGF når den nye 19/20 sæson begynder?

Er det optimalt med en 1. målmand på leje, eller bør ”PC” sikre sig en mere permanent løsning?

Er Whalley stærk nok, til at få titlen som 1. keeper tilbage?

Kom med dit input og deltag i debatten herunder.

Læs med igen senere på ugen når vi, i 2. del, diskuterer hvordan forsvaret skal se ud til næste sæson.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
jesperkk
Bruger

hvad med nicolai flø fra vensyssel af.
han har da gjort det godt og er en ung spiller, desuden vil han jo nok gerne blive i superligaen hvis VFF skulle rykke ned.

zcml
Bruger

Jeg er glad for at høre, at man ikke har opgivet Grabara, men tror desværre ikke det lykkedes. Derfor skal AGF ud og hente en ny målmand igen! Rønnow ville være fedt, men måske urealistisk! Busk synes jeg at have læst, at han lige har forlænget, men måske har jeg misforstået noget, for kan ikke finde det igen. Ved heller ikke, om han er god nok? Var ikke imponeret af ham i FCK, men han er self. blevet ældre. Haugaard og Lindegaard er spørgsmålet om, hvor gode de er? Lindegaard har tidligere været rigtigt rigtigt god, men har ikke spillet… Læs mere »

starks
Bruger

Jeg ved ikke om jeg håber på Grabara. Jeg er ikke fan af at leje spillere. Men omvendt har han bare været så langt over niveau. Noget jeg dog synes jeg har lært, er vigtigheden af en målmand der kan dominerer feltet, modsat Whalley der er stærkest på stregen. Jeg synes Haugaard virker som en kandidat uden at vide hvordan han pt. kan vurderes.

Thomas K
Bruger

AGF skal strække sig lang for, at forlænge med Kamil Grabara. Han kan være afgørende for om man ender som 6’er eller 10’er. Hvis det ikke lykkes, så tror jeg et frækt bud kunne være David Ousted som PC kender fra tidligere.