Træningsrapport fredag d. 4/8: Højt humør og regnvejr

0

Græsset var nyslået, plænen lettere fugtigt, solen skinnede og truppen var fuldtallig, dermed var alle forudsætninger for en god træning på plads. Når man dertil tilsætter en portion godt humør, veloplagte ben og et par tilskuere “” så er der også garanti for en interessant oplevelse.

Det blev det stødt voksende fremmøde på Fredensvangs bane to da heller ikke snydt for i dag. Før træningen officielt blev sat i gang, diskuterede Jesper Sørensen og Peter Sand, hvordan de store spillere som f.eks. Ronaldinho udfører deres finter, men det blev ikke kun ved snakken, visse eksempler måtte også lige afprøves.

En kort inderside aflevering fra de to, stod Mike Tullberg og Lars Pleidrup og beundrede, hvordan Ole Budtz gentagende gange, nærmest efter behag, placerede boldene på overliggeren.

Alt imens det stod på havde resten af truppen på traditionelvis indledt deres kantspil. Som tidligere beskrevet så var truppen fuldtallig i dag, dvs. at både Roger Risholt, Navid Dayyani, Cheikh Sarr og Henrik Bundgaard trænede med. Men der var også plads til udviklingsspilleren Andreas Schultz, som AGF har fundet i Randers FC.

Efter Ove Pedersen havde placeret kegler ud over banen, beordrede Jesper Tollefsen truppen i gang med opvarmningen. Her deltog Navid Dayyani og Cheikh Sarr dog ikke, i stedet havde de indledt lidt småspil med en bold. De slap dog ikke for at løbe: “Ja, I to, I kan vist godt lunte et par runder”, kom det kommanderende fra Casper Bugge.

Selvsamme Bugge håber på et stort fremmøde på søndag til kampen mod Næstved, men pointerer overfor ForeverAGF.dk, at publikum ikke skal forvente en storsejr ala den mod Kolding FC. “Det vigtigste er en sejr, men vi vil da gerne lukke op for målsluserne, hvis det bliver muligt”, sagde han.

Da Tollefsen havde overstået den første del af opvarmningen lå spillerne med benene i vejret for at strække ud. Det udnyttede Ove Pedersen til at drille Roger Risholt lidt. Fra en afstand på ca. 15 meter sparkede han bolde mod nordmanden, og imponerende nok ramte træneren med fire ud af fire bolde. Den til tider iltre midtbaneslider tog det dog med et skuldertræk, og går videre til næste udstrækningsøvelse.

Efter opvarmningen gik truppen over til at spille en avanceret form for smørklat. I alt bliver der lavet tre hold, som placeres i tre firkanter, der grænsede op til hinanden. På skift skal holdene i de yderste firkanter spille bolden rundt mellem hinanden, indtil de opnår 10 afleveringer eller flere, derefter skal de sparke bolden over firkanten i midten og hen i den anden ydre firkant, hvor det hold også skal lave de 10 afleveringer. Men det hold som så er i midten, må sende én mand ind i den firkant, hvor bolden er, hvor han så skal jagte den. Hvis han får fat i den, skal det hold der tabte bolden ind i midten og således gik det på skift hele tiden.

Under dette spil begyndte skyerne så småt at trække sig sammen, og før uret havde rundet den halve time, blev der åbnet op for et mindre skybrud, og så måtte vi tilskuere ellers søge ly under de mange omkringliggende træer. Ca. 10 minutter senere var regnen stillet ind igen, og smørklatøvelsen var også ved at være ved vejs ende, og hvis man skal dømme på jubelscenerne, så var det, det sorte hold der vandt. Det hold indebar følgende syv spillere: Peter Foldgast, Peter Graulund, Peter Sand, Jesper Jørgensen, Jens Gjesing, Rasmus Katholm og Jimmy Høyer. En årsag til de vandt det spil, skal findes i Sand og Foldgast. De to spillere havde nemlig fundet frem til en måde, hvor de kunne dække bolde godt, og på meget kort afstand hurtigt lave de 10 afleveringer, der skulle til for at få point. Dette lille tricks udløste dog protester fra modstanderne, men ifølge Ove var det ikke et brud på reglerne.

Imens det spil stod på var Cheikh Sarr og Navid Dayyani i gang med en masse forskellige øvelser med Bugge, og da førstnævnte ville svinge venstrebenet et par gange, ryger bolden i nogle retninger, der ikke helt stemte overens med, hvad han havde håbet på. Det fik Bugge da også hurtigt kommenteret på, at han da ikke forstod, hvorfor Cheikh sagde, han engang havde spillet angriber i Lyngby, og træneren derover da måtte have været fuld, hvis han havde set en idé i det”¦

Det hele blev dog taget med grin, men Sarr tog det til overvejning og efterfølgende nøjedes han med at bruge det sikre højreben.

Halvvejs inde i dagens træning var det tid til kampen på lille bane, og truppen blev delt ind i første og andet holdet.

Førsteholdet i røde dragter så således ud:

Steffen Rasmussen

Frederik Krabbe – Ole Budtz – Thomas Hansen – Jesper Sørensen

Lars Pleidrup – Peter Sand – Jens Gjesing – Michael Lumb

Peter Graulund – Peter Foldgast

Overfor dem var det sorte hold:

Morten Hyldgaard

Jimmy Høyer – Anders Kure – Andreas Schultz – Martin Mikkelsen

Jesper Jørgensen – Roger Risholt – Svenne Poulsen – Mike Tullberg

Anders Kaagh – Rasmus Katholm

Kampen blev dog ikke helt spillet med de regler, som ellers er de officielle. Først og fremmest var der en begrænsning på max to berøringer og dernæst indførte Ove Pedersen, efter behag, frispark, hjørnespark og indkast til holdene.

Der var da heller ikke spillet mange minutter, før Ove tildelte det røde hold hele tre hjørnespark, efter et af deres skud var blev rettet af.

Lars Pleidrup var mand for indlæggene, men boldene blev ikke sparket tilfældigt, holdet havde nemlig indøvet forskellige kombinationer, men af forskellige årsager, vil undertegnede ikke beskrive dem detaljeret.

Den første kombination stod mellem Graulund, Foldgast og selvfølgelig Pleidrup, men Foldgasts skud savnede en del præcision og røg et stykke over mål.

Derfor gik de også over til en ny kombination, som gav meget mere pote, afslutningsvis kunne Frederik Krabbe nemlig heade bolden ind. Det tredje og sidste hjørnespark var en tro kopi af nummer to, dog var det denne gang Peter Sand, der fik æren af at score.

Generelt var holdene stortset kun farlige på dødboldene, dog havde Graulund et par store tilbud, der måske burde have kastet mål af sig.

Det var også i forbindelse med et frispark, det sorte hold fik reduceret til 1-2, efter Steffen Rasmussen i første omgang havde halvklaret et skud, kunne enten Tullberg eller Schultz sparke returen i mål. Undertegnede fik ikke helt set situationen, så der er lidt tvivl omkring målscoren.

Indimellem tog Ove Pedersen et par pauser, så han lige kunne snakke lidt taktik med første holdet, og efter en af disse pauser, kom Anders Kaagh til at tage et par berøringerne mere end de to tilladte, derfor dømte Ove også tre frispark, men overraskende nok til det sorte hold, som Kaagh var på. Det udløste højlydte protester fra det røde hold. Men dem afviste træneren med: “Det er noget Kaagh og jeg har aftalt”. Men den jyske træner kunne ikke holde grinet tilbage og omstødte da også kendelsen til tre røde frispark.

Men de sorte fik overraskende nok også tre frispark, bare i den modsatte side. Ove ville nemlig lige se, hvem af Gjesing og Roger, der havde øvet sig bedst på frispark til træningen i går og satte sodavand på højkant.

Gjesing lagde ud med hans tre frispark, men alle tre gik i muren, dog var det første tæt på at snyde den store Hyldgaard, men blev i sidste ende redet. Dernæst var det Rogers tur. Det første sad lige på Steffen Rasmussen, men det næste kunne Steffen ikke nå op til, måske var det egentligt meget forståeligt, da denne bold sad klinet helt op i det korte målhjørne. Dermed havde Roger allerede vundet den konkurrence, men det sidste spark skulle selvfølgelig også sparkes. Måske havde nordmanden slækket lidt på koncentrationen for det voldte ingen problemer for Steffen. Men nu stod det hvertfald også 2-2 i kampen.

Kort efter var der taktikpause igen, og igen fik førsteholdet massere af instrukser, mens andetholdet tilsyneladende havde mere travlt med straffespark, Roger og Svenne fandt endda også plads til lidt brydning, der resulterede i at den lille Roger røg i græsset.

Efter denne pause fik det sorte hold faktisk scoret til 3-2 ved Schultz, men desværre havde han taget for mange træk, og dermed talte hans langskudsmål ikke.

Lidt senere fik det røde hold tilkendt flere hjørnespark, som det tidligere havde vist stor effektivitet ved. Men det virkede til, at det sorte hold havde lugtet lunten, og Hyldgaard ville for enhver pris heller ikke lukke flere mål ind, så han var ude og bokse alle bolde væk. Men i et af de forsøg på at få bolden væk, ramlede han uheldigvis sammen med Anders Kure, så den blonde forsvarer fik et skrub. Efterfølgende tog han sig hvert fald gentagende gange til lænden, og han måtte da også have is på.

Heldigvis for ham sluttede træningen ca. i samme øjeblik, som han gik til behandling, og så kunne de legesyge spillere ellers konkurrerer om sodavand ved straffesparkskonkurrencer og det der lignede.

Imens det stod på, udnyttede jeg en lille pause mellem regnbygerne til at cykle hjem i.

Foto: ForeverAGF.dk og agf.co.dk

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments