To spilledages karantæne til Graulund

31

Tidligere på dagen kom det frem, at det ikke lignende, at Peter Graulund ville komme i karantæne, da kampens dommer, Nicolai Vollquartz, havde valgt at tolke det som et sammenstød.

Nu har disciplinærudvalget bedt dommeren se tv-billederne, og herefter har Vollquarts ændret mening.

– Der er tale om en episode, hvor Kevin Stuhr Ellegaard har styr på, hvor både bolden og nærmeste modstander er, og han lægger an til at sparke bolden op af banen. Peter Graulund har ikke chance for at nå bolden uden risiko for et hasarderet angreb mod målmanden. Derfor har jeg fokus rettet mod situationen, men har placeret mig i forhold til den forventede igangsættelse af spillet op af banen,” forklarer Nicolai Vollquartz, og uddyber:

– Fra min vinkel kan jeg derfor ikke se ulovligheden, men fra kameraet bag mållinjen er det tydeligt, at angriberen har blikket rettet mod målmanden og ikke bolden, og hans spring ind i målmanden sker med større risiko for at ramme målmanden end med chance for at nå bolden på lovlig vis. Og han går endda op med albuen i hovedet på målmanden. Hvis jeg havde stået i samme vinkel som kameraet, ville jeg have givet ham direkte rødt kort for hans bevidste handling, siger dommeren til dbu.dk

DM-disciplinærudvalget idømmer Peter Graulund de 30 karantænepoints, som et direkte rødt kort ville have medført, og dermed reelt to spilledages karantæne

Få notifikation
Notifikation ved
31 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Sputnik
12 år siden

Vi skal vist bare være glade hvis vi kan holde FCN under os… men så må det jo blive næste år…

Lester Burnham
12 år siden

Sikke en underkendelse af dommeren. Han må være helt færdig.

de_gaard
12 år siden

2 dage. Det er vel det bedste vi kunne håbe på.

Bindegal
12 år siden

DBU har jo så også godkendt et direkte slag i hovedet som værrende mildere. Jeg siger IKKE at han skulle have sluppet, men 2 hænder i brystet, samt derefter at slå modstanderen i hovedet, er bare i min bog et hårdere overfald.

AGF vil ikke værre de eneste der vil blive ramt af den her slags i fremtiden.

OB vil nok få det svært med Fall og hans, samt Mr. Nygaard i Randers for bare at nævne et par stykker.

ta meter
12 år siden

Forventet – dumt af PG – hårdt for de hvii
Så skal Nando fandme sætte dem ind de næste to kampe :k

Skoven
12 år siden

Jeg forstår bare ikke, at de kan dømme i denne situation da dommeren netop [i]har[/i] indberettet episoden, dog som et hændeligt uheld. Som jeg læser DBU's paragraffer betyder det, at det kun er i de allerværste situationer, hvor spillet bringes i miskredit eller hvor en spiller bevidst går efter at skade en anden, at disciplinærudvalget kan dømme henover dommerens oprindelig dom.. [think]

smd
smd
12 år siden

Er reglen ikke at DBU går ind i sagen hvis dommeren IKKE har set situationen? Han så den jo netop og mente der "blot" var tale om kamp om bolden!

smd
smd
12 år siden

He he – 5 sekunder [lol]

vieri
12 år siden

Fortjent karantæne . Nu kan vi så kun håbe på at det er sidste gang vi ser den slags fra Graulund . 😐

Sloth
12 år siden

jeg er sgu desværre helt enig med størstedelen – dumt og retfærdig karantæne

Keano16
12 år siden

Dumt af PG, men også monster typisk DBU at GF's sager altid ender med en straf. Tror ALDRIG vi er sluppet billigt! Grahn fik én dag for at klappe to spillere ned….Ingen politi-sag. Havde det været GF er det helt sikkert at den ar endt for den internationale domstol.
Rend mig DBU

Dropzone
12 år siden

Hurtig igennem fair, han slipper endda billig for en bevist voldshandling

Meloveyou
12 år siden

Keone, grahn, 2 spillere?? 😮

nicoztar
12 år siden

alt går sku da bare imod os fortiden :k kan kun grine af det. hahahah

AllwaysAGF
12 år siden

Så har vi igen set diciplinærudvalget på slingrekurs. Sjovt nok slår de altid krølle på sig selv for at ramme AGF. Denne sag minder meget om sagen mellem BSN og Ralf P. for år tilbage. Begge situationer ser dommeren episoden, og forholder sig til den og begge gange skal AGF straffes vildt hårdt for det. Jeg synes det ville være fair hvis dommer Vollpuartz havde vist PG ud i situationen, og det ville være helt fair. Men jeg bryder mig bare ikke om at de bøjer deres egne regler og straffer efter for godt befindende. Og det er hvad de… Læs mere »

claus martin
12 år siden

Husk på, at det er bestyrrelsemedlemmet i FCM, Rune, der er fomand for DBU`s disciplinærudvalg….Akja!

Keano16
12 år siden

Jeps, i klippet klapper Grahn sgu til mere end én, men op i røven med det. Skandale at der sidder et disciplinærudvalg bestående af bestyrelsesmedlemmer fra div. klubber i superligaen. Selvfølgelig ingen fra GF:-) Ham Johnny Rune er tydeligvis ikke GF-fan….
Synes stadig det er for dumt af PG, men enig i at der må komme masser af karantæner fremover, da en sådan handling som PG udførte bestemt ikke er ret enestående!

Balstrup
12 år siden

Jeg mener man skal trække Peter Møllers løn fra hans sidste 5 fodbold år for alle de albuer han har uddelt

Always AGF
12 år siden

…meget dumt Graulund…og fuld fortjent dom… !!!

claus martin
12 år siden

Jeg ved sgu godt, PG skal holde sig for god, til den slags julelege..Men jeg blev bare så ærgerlig…Så min indre konspirations svinehund, var blevet lidt sulten. Men den er fodret…så ok…(Pis og lort)

Nikolaj Oldenburg
12 år siden

Tag dig nu sammen Graulund, det kan sku ikke passe at han virker så fantastisk udenfor banen, men er et svin inde på den. Jeg ved godt han fighter, men der er en grænse.

silverfox
12 år siden

For det første forstår jeg ikke at når Tobias Grahn klapper en mand ned, får han 1 dags karantæne. Når Graulund går for hårdt ind i en tackling, får han to dage? DET STINKER!
Men hvordan kan et bestyrelsesmedlem for FCN(eller for en hvilken som helst anden klub) sidde i disciplinærudvalget? Der burde ikke kunne sås tvivl om hvorvidt sådan en instans er upartisk.
Det der stinker her, er at der ikke er en klar linie i de straffe der kommer fra dette udvalg.

Alfader
12 år siden

uanset hvem det går udover om det er os eller en anden klub, så er det totalt fladt at de kan gå ind og ændre en dom, har dommeren dømt gult så er det gult osv, se det eksempel i england var det vist hvor bolden ikke engang er i nærheden af mål men både liniedommer og dommer dømmer mål, og sådan forbliver det. Men skal der endelig være det udvalg skal det ved gud ikke bestå af folk der er "med" i ligaens klubber, det er det samme som når de sætter politiet til at underøge om der er… Læs mere »

joachim
12 år siden

Det er en skandale!

Replay
12 år siden

Tilgengæld viser AGF mere format, end Randers der kæftede op om uretfærdighed. Så Randers er også lidt til grin.

binzers
12 år siden

desværre et fortjent rødt kort til Graulund. Virkelig en svinsk albue, som var af Peter Møller-proportioner og pinligt som GF-fan at opleve den ligegyldighed overfor målmanden…

gf-roskilde
12 år siden

De der ikke kan se med objektive øjne at det er iorden med karantæne skulle tage at se klippet igen. PG går alt for hårdt til KSE. Dommer/liniedommere er kun mennesker og det er ok, at man skrider ind overfor spillere der træder over stregen og slipper afsted med det i kampens hede. Det er desværre helt rigtigt set af disciplinærudvalget og ligeså rigtigt af BSN ikke at anke den.

esbent
12 år siden

Graulunds er da langt værre end Grahns.

Ralf P starter med at sparke Grahn ned bagfra uden at Grahn har boldkontakt. Derefter giver Grahn ham to hænder i brystkassen, hvorefter Ralf P falder som om han er blevet ramt af et tog….derefter koger Grahn lidt over og giver Ralf P et tøseslag i ansigtet….ikke ligefrem noget der kunne give varige men….

Graulund laver en vanvittig svinestreg…..2 dage er billigt sluppet…..

De næste to kampe bliver hårde – uden en klassespiller som Graulund og med taktiske oplæg, der sikkert ikke omfatter mere end "gå nu ud og ha det sjovt drenge"

Keano16
12 år siden

esbent Du forstår da rigtigt og gengive situationerne meget nøgternt. Grahn burde vel i dine øjne få en eller anden form for erstatning også, ik? Enig i at det er en dumhed PG laver, men du ser for fanden da de albuer i hver evig eneste kamp! Mindes også en pokalkamp i OB hvor Henrik Hansen laver en monster sviner på PG og Fall på Kure. Det har der sgu aldrig været gjort noget ved efterfølgende…pointen er at det er fodbold og der hver kamp sker små svinestreger og thats it!

agf-dresen
12 år siden

SINDSYGE DBU KØBENHAVNERE.

esbent
12 år siden

"esbent Du forstår da rigtigt og gengive situationerne meget nøgternt. Grahn burde vel i dine øjne få en eller anden form for erstatning også, ik?" Nej jeg mener ikke Grahn skal have erstatning. Jeg mener han skal have den ene spilledags karantæne han også får. Jeg mener bare at Graulunds er værre. Han begår en bevidst svinestreg med en uforvarende modstander(s hoved). Det er groft……og det var altså ikke med flad hånd. Hvis dommeren ser den er der jo ingen tvivl om, at den er til direkte rødt…..jeg mener også at den er så grim, at den skal give to… Læs mere »