Tips til god motion og godt humør

0

Dette indhold er sponsoreret

Der findes forskellige, og som regel også ret subjektive, bud på hvad det vil sige at være sund og hvad der gør dig sund. I de fleste tilfælde skal der faktisk ikke mere til end en rask gåtur et par gange om ugen, for både at dyrke motionen men også det gode humør i hverdagen. En rask gåtur eller en løbetur et par gange om ugen er en super effektiv træning for både kredsløb, muskler og taljemålet. Hvis du er på udkig efter gode tips til god motion, og gerne vil holde øje med din træning og forbedring i forbindelse med dette, kan en investering i det bedste sportsur også hjælpe dig på vej til at yde dit bedste og sørge for at du ikke giver op. Få flere gode tips her. 

Kom godt fra start

Det er vigtigt både at dyrke konditionstræning, for at holde kredsløbet sundt og styrketræning for at styrke og holde musklerne vedlige. En kombination af begge dele er derfor at foretrække – og generelt bare en god huskeregel inden du tager din træning til nye højder. For at komme godt i gang med motion – og for at bevare denne – skal det være “spiseligt”, på den måde at du altså skal dyrke motion du finder sjovt, overskueligt og som kan tænkes og passes ind i din hverdag. 

En rask gåtur tre gange om ugen á en halv time, er en super effektiv træning både for muskler, kredsløb og taljemålet. Så hvis du sætter dig for at gå 10.000 skridt om dagen og gør gåturen mere effektiv ved at sætte tempoet op, bruge armene eller gå i intervaller. Dette i en kombination med et par styrkeøvelser nogle gange om ugen, sikrer dig en god start.

Hold fast i nye, sunde vaner

Hvis du vil undgå at dine nye vaner forsvinder så hurtigt som de kom, er det vigtigt at planlægge og sætte din træning i system og få dem tænkt ind i din hverdag. Lav derfor en træningsplan, hvor du sætter dig kortsigtede mål, for eksempel for 4-6 uger ad gangen. Du kan også benytte en app eller købe et sportsur, der kan samle din aktivitetsstatus. På den måde kan du holde regnskab med, hvor meget du får trænet og forpligter dig derfor også, overfor dig selv. Du kan også sætte dig nogle motivationsmål, som for eksempel at gå længere, hurtigere eller tilmelde sig et event eller et løb, som der så skal trænes op til – dette kan også hjælpe dig til at bevare motionen.  

Prioritér også søvn og hvile

Hvis man er fuldtidsmor og i forvejen har en hektisk hverdag, men gerne fortsat vil nå sin motion, er det vigtigt stadig at prioritere sin søvn og hvile mellem dagene. Søvn og hvile er vigtige, og gør også at du kan yde mere, når motionen så skal dyrkes. Derfor skal der ikke spares på søvnen, og den skal heller ikke nedprioriteres for en løbetur. Hvis dette er tilfældet, bliver motionen ikke “spiselig” i længden og droppes med stor sandsynlighed hurtigere.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments