Tingager til MTAC: Vi har en klasse målmand og kvalitet over hele linjen

1
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Frederik Tingager har vist sig at være en rigtig god investering for AGF. Vi har taget en snak med tometer-tårnet. 

Frederik Tingager er et godt match for AGF. Kontant, god i luftspillet og overraskende teknisk på de store planker. Det er fem måneder siden Tingager kom til klubben, så vi har taget temperaturen på den første tid, kvaliteten i truppen og opskriften mod AaB på søndag.

Du har været i klubben siden januar nu. Hvordan har det første lille halve år været?

– Jeg synes det er en god klub og jeg er utrolig glad for at være her. De indtryk og forventninger jeg havde før har holdt vand. Jeg er ærgerlig over vi missede Top 6, men jeg vidste jo godt chancen var der da jeg kom. For mig var det vigtig at genopfinde spilleglæden, og det har jeg gjort, så jeg er utrolig glad i AGF.

Du har både oplevet, at tingene går godt og når tingene går mindre godt i AGF. Hvordan mærker I spillere det?

– Det er en del af gamet, at man kommer til at opleve lidt af hvert det er klart. Vi er foran mod Midtjylland og vi er foran mod OB, og alligevel misser vi Top 6, så det var en hård nød lige at knække. Samtidig må man også tage det sure med det søde, der er op og nedture, så det handler for os om at klø på når tingene ikke går vores vej.

Du nævnte, at I manglede indstilling i Horsens-kampen, men mod AaB lignede det, at den var fundet frem igen. Hvad har I været inde og arbejde på i mellem de to kampe?

– Jeg tror, at der var gået lidt tidlig sommerferie i den da vi spillede mod Horsens. Så der var et udfald, og da Horsens kampen var lukket vidste vi godt, at det var en helt anden tilgang vi skulle gå ud med til de næste kampe. Det var 11 mand med en helt anden indstilling mod AaB, og det var tydeligt at se på banen.

En af David Nielsens spidskompetencer går meget på at være en stor motivator, og at kunne nogle særlige ting med spilleres mentalitet, hvor stor en indflydelse har han på dig og resten af truppen?

– David har jo prøvet en del ting på egen krop, så han har en stor erfaring og er en dygtig motivator. Han kan pumpe positivitet ind i truppen og både på den menneskelige front og den taktiske front er han en utrolig god.

Det er blevet til seks sejre i streg og en ganske fin målscorer, til trods for stor rotation i bagkæden, hvad er det der har fungeret ekstra godt?

– Altså først har vi jo en klasse målmand. Samtidig har vi noget kvalitet over hele linjen, og selv der har været mange karantæner og skader, så er de unge gået ind og bidraget flot og vist hvad de kunne. Så først og fremmest en masse kvalitet i en bred trup, og jo flere kampe vi spiller sammen jo bedre kommunikation og tillid får vi til hinanden.

Nu hedder det AaB hjemme på søndag, hvordan griber i det an?

– Vi skal ud og gribe kampen an som vi gjorde i Aalborg. Højt pres og masser af nærkampe og fysisk spil, og så skal vi ud og levere en god præstation foran vores hjemmefans. Der er ikke noget der er sikkert, så vi kommer ikke til at stille os tilbage og være tilfredse med resultatet. Vi skal ud og skabe spillet og score en masse mål.

KSDH

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
zcml
4 år siden

Jeg ved ikke om DN har skullet turde satse på de unge tidligere, eller han bare netop har ventet til det rette tidspunkt, men de unge har virkeligt imponeret her i foråret, når de har fået chancer.
Kamil er ikke af vores egen “skole”, men alligevel en del af den “ungdomsrevolution” der har været i foråret.

Nu håber jeg bare at Kaastrup kommer ind omkring 1. holdet igen i næste sæson.
Han var måske lige ung nok da han fik chancen, men kommer forhåbentligt efter de mangler han skulle have.
Talentet er i hvert fald uomtvisteligt.