Tilbageblik: Disse GF´ere har spillet EM for Danmark

0

Når Kasper Hjulmand inden længe skal udtage Danmark EM trup til den kommende EM-slutrunde, bliver det højst sandsynligt uden GF´ere på holdkortet. Ikke siden 1996 har en dansk GF´er været udtaget til en EM-slutrunde, hvor i alt ni danske spillere fra AGF dog har været udtaget i de otte seneste EM-slutrunder hvor Danmark har kvalificeret sig. Vi giver her et lille tilbageblik over, hvilke danske spillere fra AGF, som tidligere har været udtaget og spillet til en EM-slutrunde.

1964 – Dansk EM-debut med to GF´ere på holdkortet

Da Danmark for første gang nogensinde formåede at kvalificere sig til en EM-slutrunde, var det med de to AGF-spillere John Amdisen og Bent Wolmar på holdkortet, hvor særlig John Amdisen havde en stor karriere i AGF, med fire danske mesterskaber, fem pokaltitler og en kvartfinale i mesterholdenes europcuturnering på CV´et. Slutrunden blev dog ingen større succes, hvor Danmark tabte begge kampe, og endte sidst af de fire kvalificerede hold. 

1984 & 1988 – Bænkeplads til AGF-legende og trio til EM

EM 1984 bød på to danske sejre over Belgien og Jugoslavien, hvorefter Danmark tabte deres semifinale på straffespark mod Spanien. Med på bænken for Danmark, var den dengang unge AGF-keeper Troels Rasmussen, som med tiden skulle få hele 35 landskampe på CV´et, og mere end 300 kampe for AGF´s førstehold. Til EM 1984 blev det dog ikke til noget spilletid for Troels Rasmussen, som dog kunne glæde sig over en enkelt kamp under EM 1988, hvor også Per Friman og Bjørn Kristensen var udtaget. En slutrunde hvor Danmark tabte alle deres tre kampe i gruppespillet.

1992 – Den store triumf med GF´er i central rolle

EM 1992 behøver næppe den store introduktion. Danmark vandt og skrev sig ind i historiebøgerne – blandt andet takket være AGF-spilleren Kent Nielsen, der sammen Lars Olsen udgjorde den danske forsvarsakse, som også formåede at holde tyskerne fra fadet under hele finalen. Som den første og hidtil eneste AGF-spiller, formåede Kent Nielsen i 1992 således også at vinde Europamesterskaberne i fodbold.

1996 – 24 år siden den seneste danske AGF spiller til en EM-slutrunde

Da EM-trofæet fra 1992 skulle forsvares, var det med to AGF´ere i truppen. Torben Piechnik der fire år tidligere havde vundet EM med Danmark, havde i 1996 fået følgeskab af den senere AGF-koryfæ Stig Tøfting, da guldet skulle forsvares. Slutrunden var dog ikke nogen videre succes for Danmark, hvor vi skuffende måtte udgå efter tre kampe med kun fire point til regnskabet.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments