Til dig der overvejer et forbrugslån

0

Der kan være mange grunde til, at man overvejer at optage et forbrugslån. Ofte kan pengene komme som en hjælp i den uforudsete hverdag. Måske er køleskabet stået af? Måske udviklede tandpinen sig til en stor regning? For nogle, så er disse ting blot et greb i lommen, men for de fleste danskere, så kan sådanne pludselige udgifter slå en ud af kurs – og dermed blot gøre hverdagen en tand mere uoverskueligt. For andre behøver der ikke være en specifik grund til, at man tager et lån til forbrug, men det kan blot tilføje en mængde fleksibilitet til hverdagens budget. Men hvad bør man have in mente, hvis man vil tage et forbrugslån?

Skab overblik over din økonomi

Når man overvejer at låne sig til flere penge, så er det også vigtigt at undersøge, hvor meget råderum, man har i økonomien, så man har sikret sig, at der er råd til at låne penge. Dermed er det vigtigt at huske, at et lån af penge ikke er gratis, men har udgifter der skal betales månedligt eller årligt, og samtidig er der også renter. Hele lånet skal betales tilbage på et tidspunkt. Derfor skal man også have råd til disse udgifter og regninger. Det kan derfor være en god idé at få et overblik over alle ens indtægter og udgifter, før man tager et lån. Dermed kan man få et overblik over ens budget, som samtidig også kan give udtryk for, hvad et eventuelt lån kan gå ind og hjælpe med.

Find det lån, der passer dig bedst

Hvis man overvejer at tage et forbrugslån, så bør man vide, at der er en enorm mængde forskellige udbydere der tilbyder en masse forskelligt. Af denne årsag, kan det være en god idé at få en oversigt over forbrugslån. Dermed kan man se, hvad forskellige udbydere tilbyder, og til hvilken pris. Med sådan en oversigt, så får man også mulighed for at udvælge udbydere udfra den mængde penge, man ønsker at låne. Ydermere kan man vælge det lån, der har den bedste rente, den bedste svartid og med den tilbagebetalingsperiode, man ønsker, at det skal være. Hvis man for eksempel ønsker at låne 20.000 kroner til en tandlægeregning, så kan lånet se meget forskelligt ud fra udbyder til udbyder:

  • Låner man med Bank Norwegian, så er det med straks svartid, som også betyder hurtig udbetaling, og samtidig tilbyder de en løbetid på op til 15 år
  • Overvejer man Anna Finans, så svarer de i løbet af 30 sekunder, og tilbyder udbetaling samme dag

Man behøver heller ikke at skulle låne et kæmpe beløb – nogle udbydere til forbrugslån tilbyder nemlig lån helt ned på 1.000 kroner, hvorimod andre udbydere tilbyder helt op til 500.000. Derfor kan forbrugslån hjælpe enhver i enhver situation.

Vær sikker på, hvad du siger ja til

Når man har valgt sit lån, så kommer der udgifterne, hvor man finder ud af, hvad et lån egentligt koster. Ofte ser man udtrykket ÅOP. Dette betyder Årlig Omkostning i Procent, altså en beregning på de årlige omkostninger. Det er et lovkrav, at udbyder oplyser dette, så man ved, hvad de reelle omkostninger ved et lån faktisk er, og dermed ikke kan føle, at det er  misvisende, eller at man bliver snydt. Udover de årlige omkostninger, så kan der også være en startudgift ved at optage lånet, og dette skal man også være bevidst om.

Om det er på grund af en irriterende ekstra regning, eller det er for at få luft og fleksibilitet i hverdagen, så kan et forbrugslån være løsningen. Det er blot værd at huske, at det er en stor beslutning at tage et lån, og dette kræver altså, at man sætter sig ind i tingene og skaber sig et overblik inden, man tager den store beslutning.