Ti-mands AGF måtte indkassere tredje nederlag på stribe mod AaB

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Mattias Sundroos

Rødt kort og forsvarsfejl kostede AGF dyrt, da man til aften tabte 1-0 i Aalborg trods en flot indsats. 

Det var en stor præstation, der lå forud for dagens kamp, da AGF slog FCK 1-0 på Ceres Park. Man var i AGF-lejren efterhånden sikrer på bronzemedaljer og havde sågar lagt pres på FCK i kampen om sølvmedaljerne. Dog krævede sølv-“togten”, at man kunne vinde på Aalborg Portland Park her til aften. Det var dog imod et AaB hold, som også havde fået tro på tingene efter deres sejr over Brøndby IF senest, samt efter at have slået AGF i de to seneste indbyrdes opgør. AaB kunne dog gå ind til kampen uden det store pres, da man stort set allerede havde udspillet sin rolle i top-6.

AaB kunne gå fra banen med sejren for tredje gang på stribe, men AGF kunne være stolt af især indsatsen i anden halvleg, hvor man formåede at spille lige op mod AaB og sågar komme frem til et par chancer, trods man blev reduceret til 10 mand og skulle komme sig oven på en kæmpe forsvarsfejl fra unge Sebastian Hausner. Sølvmedalje-togtet må derfor ses som afbrudt for nu, og man må i stedet kigge ned ad, hvor afstanden til Brøndby IF blev reduceret til 6 point, da de samtidig kørte FC Nordsjælland over med cifrene 4-0.

 

Referat:

Første halvleg

AaB-træner Jacob Friis understregede op til dagens kamp, at han forlangte at se samme høje pres fra sine drenge, som i seneste kamp mod Brøndby IF. Der skulle da heller ikke gå mere end 2 minutter før det høje pres var tæt på at koste Eskelinen og AGF dyrt, da Hausner ikke fik givet tilbagelægning til Eskelinen nok fart og AaBs Frederik Børsting kunne erorbre bolden, men dog ikke uden at lave frispark. Kort tid efter skulle det i stedet være AGF, der bed fra sig, da et indkast fra Kevin Diks blev headet ud til Benjamin Hvidt, som sendte en flot flugter mod AaB-målet, men bolden blev reddet sikkert af Jacob Rinne.

Det var virkelig et AGF-hold, der lagde hårdt fra start. Igen i det 6′ minut var Kevin Diks med til at true AaB-målet, da han spillede et-to med Thorsteinsson for derefter at lægge bolden ind til Nicklas Helenius, men den tidligere AaB-angriber stod desværre i offside. Man nåede nærmest ikke at blinke i AaB-lejren før Blume også fik en afslutningsmulighed på kanten af feltet, men igen kunne Rinne gøre sit job til perfektion. AGF-dominansen de første 15 minutter blev dog erstattet af duelspil og masser af fejlafleveringer, hvilket ændrede kampen til en mere rodet affære.

Vi skulle dog forbi den første halve times spil før pulsen igen for alvor kom op, da et AaB-frispark rammer Benjamin Hvidt på armen, der gør sig lidt for bred, men dommeren så det ikke og AGF slap med skrækken. Kort tid efter ender et Højer-indlæg hos Helenius, som fik headet Ankersen fri foran mål, men desværre ramte GF’ernes nr. 7 ikke bolden ordentligt, så det blev en nem redning for Rinne.

Trods AGF var begyndt at orkistrere chancerne igen, så AGF for anden gang i kampen give AaB en chance på en fejl i bagkæden. Igen var det Sebastian Hausner, der var involveret, da han ville aflevere en bold tilbage til Eskelinen, men bolden ramte hans benskinne og blev derfor for kort og igen lå AaBs Frederik Børsting på lur og opsnappede bolden og kynisk bragte Aalborgenserne foran med 1-0. AGF måtte derfor gå skuffet til pause bagud med 1-0 trods en tæt kamp, hvor ingen af holdene for alvor havde skabt de store chancer. Der skulle derfor endnu et af AGFs flotte comebacks til, hvis man skulle tage revanche over AaB efter de to seneste nederlag.

 

Anden halvleg

AGF kom dog stærk ud til anden halvleg, hvor man allerede efter 3 minutter havde spillet sig frem til tre halve muligheder. Dog skulle man i det 50′ minut vinke farvel til anføreren i dagens kamp, Nicolai Poulsen, som kom alt for voldsomt ind i en takling og indkasserede hans andet gule kort i kampen. Dette fik AGF’erne til at skifte formation og smide Jakob Ankersen op ved siden af Helenius, så formationen i stedet hed: 4-3-2.

Om det var formationsændringen eller en trodsreaktion, det er svært at svare på, men AGF viste i hvert fald, at de ikke bare ville ligge sig fladt ned oven på udvisningen. I det 58′ minut endte en kontra hos Thorsteinsson på kanten af feltet, som sendte en flad afslutning afsted, men bolden tog stolpen ud.

Dog skulle Eskelinen levere tre fænomenale redninger på under et minut, da Ahlmann rykker sig fri i feltet og Eskelinen måtte ud i fuld længde for at redde, derefter var han hurtig på reflekserne på reposten og til sidst viste han sikre hænder på Okores hovedstød på det efterfølgende hjørnespark.

AGF fortsatte med at skabe chancer trods undetallet og især Thorsteinsson viste tænder, men chancerne forblev uden udbytte. David og trænerstaben valgte med 20 minutter igen at gå all-in på at jagte udligningen, da man skiftede hele tre mand, hvoriblandt kun 17-årige Frederik Ihler bl.a. kom ind til sin debut på førsteholdet.

Trods en mandfolkeindsats, hvor man som tilskuere godt kunne glemme, at det var 10 mod 11, så lykkedes det aldrig AGF få lavet det udlignende mål og de måtte derfor forlade banen med nu kun 6 point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen. Det bliver derfor utrolig vigtigt at få point på søndag når man tager imod FC Midtjylland i Ceres Park kl. 20:00, hvis ikke man skal ud i et neglebiddende drama om bronzemedaljerne.

 

Kampfakta:

AaB – AGF: 1-0 (0-0)

1-0: Frederik Børsting (38′)

 

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Kevin Diks (73: Munksgaard), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Benjamin Hvidt (63: Grønbæk), Nicolai Poulsen  Bror Blume (73: Amini)

Angreb: Jon Thorsteinsson, Nicklas Helenius (73: Ihler), Jakob Ankersen (63: Mortensen)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Alexander Munksgaard, Albert Grønbæk, Mustafa Amini, Frederik Ihler, Patrick Mortensen

AaB:

Målmand: Rinne

Forsvar: Pallesen, Ross, Okore, Thelander, Ahlmann (88: Kristensen)

Midtbane: Kakeeto (88: Christensen), Olsen, Fossum

Angreb: Tengstedt (71: Kusk), Børsting (61: van Weert)

Bænk: Hansen, L. Klitten, Kristensen, Pedersen, Christensen, Kusk, van Weert

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments