Thorsteinsson til MTAC: Jeg har fundet min rytme

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen

Jón Dagur Thorsteinsson synes at have fundet spilrytmen. Det fortæller han til MTAC, da vi får os en snak med den 22-årige islandske kantspiller efter træning.

I en alder af blot 22 år må islandske Jón Dagur Thorsteinsson siges at have samlet noget erfaring op. En karriere der startede i hjemlandet for klubben Kopavogur, hvor Thorsteinsson som bare 15-årig fik sin debut.

Selvom det ikke blev til så meget spilletid i Island, var der hurtigt andre, og større adresser der fik et godt øje til den vævre og teknisk dygtige kantspiller. Efter bare to sæsoner i Kopavogur kunne Jón pakke sine kufferter og hoppe på et fly til England.

Som rockbandet ’The Clash’ sang i 1979 – ”London Calling”. Nærmere bestemt Fulham F.C., hvor kantspilleren ville bruge de næste tre år af sin endnu unge karriere på storklubbens ungdomshold.

”Jeg elskede at være i England. Det er en smule vildt derovre,” – Siger Jón med et smil om sit ophold og fortsætter:

”Jeg lærte rigtig meget af min tid der, men det gik også op for mig, at jeg ikke ville komme på førsteholdet, så jeg var nødt til at rejse igen, for at få spilminutter,”

 

Hvad du ønsker skal du få – Jón pakkede efter tre år i London atter kufferterne, og flyttede denne gang til lidt mere beskedne omgivelser i Vendsyssel, hvor det blev til i alt 29 kampe og fire mål i den ene sæson islændingen var på leje fra Fulham.

Men meget kan ske på en sæson, og en vis klub fra Aarhus fik hurtigt øjnene op for den unge kantspiller, og i juli måned 2019, kunne Jón skriver under på en treårig kontrakt med De Hviie.

Efter jeg kom fra Vendsyssel, (til AGF, red.) føltes det næsten som om, at jeg var kommet til en større liga. Som at gå fra første division til superligaen. Jeg følte at størrelsen på klubben, alt omkring klubben er meget større,” – Siger Jón om sine første indtryk efter skiftet til Aarhus.

”Jeg ved ikke, om jeg vil sige, det var større end jeg troede, for jeg havde jo hørt meget om AGF, der har været en del islandske spillere, og jeg snakkede selvfølgelig også med mine holdkammerater i Vendsyssel. Så jeg vidste godt, hvad jeg gik ind til, men det er en god klub at være i, specielt når tingene går godt,”

 

Og det gik nemlig godt, både for Jón, men så sandelig også for holdet. Det har desværre ikke været ofte, at GF har kunne kæmpe med helt op i toppen af 3F Superligaen, men hvis ikke Thorsteinsson har læst op på historien, så ved han det næppe, eftersom han landede lige midt i en af AGF’s mest succesfulde sæsoner i lange tider.

Jón selv bidrog dog også til succesen, da første sæson bød på hele 34 kampe og otte mål for den, på det tidspunkt blot 21-årige spiller.

 

Manglen på fans gjorde det svært i starten

Den nye sæson startede dog ikke helt som ønsket for Jón, der fortæller, at de tomme tribuner i starten gjorde det svært at præstere på det højeste niveau.

”Jeg synes, da vi begyndte at spille uden fans, at jeg ikke med det samme mærkede, at jeg spillede en kamp i ligaen. Det føltes som at spille en venskabskamp, og jeg havde ikke den samme intensitet, og det tog bare noget tid for mig at vænne mig til, og det var selvfølgelig nyt for alle. Det var nok forskelligt for spillerne på holdet,” – Siger Jón, og fortsætter ved at sætte ord på sin egen sæsonstart:

”Jeg startede ikke sæsonen på mit højeste niveau, men jeg vil sige, at de sidste fem-seks kampe føles det, som om jeg har fundet min rytme, og er vokset i takt med sæsonen. Men jeg synes at alt er normalt nu, hvis man kigger på, hvor høj kvaliteten og intensiteten er, og farten i spillet. Selvfølgelig sluttede vi også godt af inden vinterpausen, og jeg håber bare vi kan holde fast i den form,”

 

Det er dog ikke kun i klubfodbold Jón har slået sine folder. I næsten seks år nu, har kantspilleren været en del af det islandske landsholdssystem, hvor han har spillet sig op igennem holdene.

Selvfølgelig er størstedelen af Jóns landskampe blevet spillet på ungdomshold, men der har Jón også haft en nærmest konstant voksende rolle. Det skal da også nævnes, at den unge islænding har fået A-landsholdsdebut, og scorede sit første mål for holdet i 2019.

Noget han sætter stor pris på og fortæller, at det har hjulpet ham meget, også i klubfodbolden.

”Det har hjulpet mig rigtig meget. Specielt når jeg har spillet med U21. Vi havde et godt forløb og kvalificerede os til EM. Det giver et selvtillidsboost, også fordi at jeg er en nøglespiller på holdet, så det hjælper når tingene går godt der, og man kan tage det med tilbage til klubben,”

 

Noget kunne også tyde på, at Jón får brug for den gode form, hvis han vil være sikker på en startplads på holdet. Konkurrencen på kanterne spidser nemlig til. Gift Links er for alvor begyndt at finde spilformen, og både han og Milan Jevtovic, der ellers har kæmpet siden ankomsten i sommers, scorede to yderst flotte mål i træningskampen mod Brøndby, og hvis det ikke var nok til at skubbe lidt til islændingen, har AGF lige hentet 22-årige kantspiller Daniel Arzani fra Manchester City, på en lejeaftale frem til sommer.

Det er dog ikke noget Jón lader til at tænke meget over.

”Jeg synes, det er en fair konkurrence på holdet. Klubben vil jo gerne have konkurrence for alle startpladser, og der er nok mest konkurrence på kanten, men det er nok bare sådan det er. Derfor er man også nødt til at være på hver dag, og vise at man klar til at spille,”

 

Derfor virkede det også relevant at spørge Jón, hvordan han mener, at han kan blive en bedre spiller, og svaret fra den dygtige tekniske spiller lød således:

”Det er det fysiske. Det er noget jeg hele tiden arbejder på, og mener at alle spillere altid kan forbedre. Det hjælper jo, men siden jeg har spillet flere gange 90. minutter kan jeg jo også mærke at det er nemmere, at komme i den bedste form. Jeg har ikke spillet helt så meget som jeg gerne ville, så jeg må træne så hårdt så muligt, så skal det nok komme,”

 

Der kan ikke herske meget tvivl om, at GF i Jón Dagur Thorsteinsson har en ekstremt dygtig teknisk spiller. Kan han krydre sit spil med en lidt bedre fysik, og de bedre beslutninger på banen der naturligt følger med udvikling, kan Jón uden tvivl blive en spiller man vil huske.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments