Tag en fridag i dag PC!

2

Af Simon Fenger

Hvis transfervinduet var en tur i Føtex, så er vi i dag nået frem til kasselinjen. Det er her farerne lurer! – farvestrålende slik og snackbarer ligger side om side og frister svage sjæle. Fælles for fristelserne er, at de ikke stod på indkøbssedlen, at de ikke gør noget godt for nogen, og at de er spild af penge.

PC har gentagne gange bevist, at han er blandt Danmarks bedste sportsdirektører. At være en god sportsdirektør er ikke blot et spørgsmål om at være en god købmand (købe billigt og sælge dyrt). Det er i endnu højere grad et spørgsmål om at ramme rigtigt ift. at finde de spillere der slår til på holdet. PC har bevist igen og igen, at på dette felt er han de fleste af sine superligakolleger overlegen.

Samtlige spillere i klubben lige nu er enten kommet gratis fra ungdomsafdelingen, hentet på frie transfers, eller købt for relativt set små transferbeløb. Når PC har fundet det nødvendigt at betale transfers, har det været i forbindelse med handler som har tilført AGF spillere af høj kvalitet. Spillere som i de fleste tilfælde har givet holdet et løft med det samme og/eller har et meget højt videresalgspotentiale. Patrick Olsen, Patrick Mortensen, Tingager, Links…

 

Deadline day – stay away!

Et sted er det dog historisk set gået lidt halvskævt for PC, nemlig på dagen i dag, den sidste dag i transfervinduet. Dagen der på nudansk bare hedder deadline day.

 

2017

I sommertransfervinduets sidste dag, d.31.August, sent om aftenen, kunne man læse på AGF´s hjemmeside at klubben havde tegnet kontrakt med Andre Riel. Riel kom til klubben fra FC Helsingør. I den forbindelse udtalte PC:

”Jeg havde egentlig meldt ud, at der skulle noget helt særligt til, hvis vi skulle agere så sent i vinduet. Vi har haft André i kikkerten i et stykke tid, men det så ikke ud til at lykkes. Det gjorde det så her til allersidst, og det er vi naturligvis meget glade for. André er en hårdtarbejdende forward med en ekstrem fart i stængerne og en tro på sig selv, man ikke ser så ofte på disse breddegrader. Han er tillige en afslutter af høj kvalitet og en angriber, der kan give alle forsvar i Danmark problemer”

Vi var efterfølgende mange på Aarhus stadion der ikke helt kunne få øje på den høje kvalitet. Da det efterhånden stod klart at de fleste forsvarsspillere nok i virkeligheden faktisk glædede sig til at stå overfor Riel, blev han stille og roligt udfaset.

Læg i øvrigt mærke til PC’s sidebemærkning om at André havde været i kikkerten længe. Det må nok siges at være lige så sandsynligt som PC´s nylige bemærkning om at man her i 2020 faktisk ikke rigtigt var i markedet efter en målmand, men så faldt Kamil Grabara ligesom bare ned fra himmelen!

 

2018

Den sidste dag i sommertransfervinduet i 2018 blev foreviget i dokumentarserien: AGF – mellem håb og håbløshed. Situationen på denne deadline day var den, at AC Horsens havde set sig lune på Junker. PC ville gerne sælge Junker, men da dette var i dagene før Patrick Mortensen så var vi meget tyndt kørende mht. angribere. PC ville derfor gerne have en erstatning for Junker på plads inden Bo Henriksen kunne overtage ham.

PC var derfor presset på tiden, og vi endte ud med en lejeaftale med belgisk-marrokanske Ryan Mmaee. Ryan Mmae, der kom til Aarhus fra belgiske Standard Liège, formåede på imponerende vis kontinuerligt at præstere på et endnu lavere niveau end André Riel! Mmaee blev derfor faset ud længe inden lejekontrakten udløb.

 

2019

Deadline day i 2019 så ud til at blive en positiv historie. Eskelinen var småskadet, så PC lykkedes denne dag i 2019 med at trylle Jovanovic frem på en kort lejeaftale. Dette bragte umiddelbar glæde og gode minder frem i fangruppen. Jova var dog ikke prangende i sine præstationer, og da han fik en mindre knæskade overtog Eskelinen målet igen. Jova lykkedes ikke med at slå Eskelinen af, da han var ovre knæskaden igen, hvilket førte til et større skænderi til træning mellem Jovanovic på den ene side og cheftræner David Nielsen/målmandstræner Nikolai Pold på den anden (Link). Et skænderi der sandsynligvis var medvirkende til at Jovanovic ikke fik flere kampe i målet for AGF.

 

2020

Tag en fridag denne dag PC– transfervinduet har været fremragende indtil videre – ødelæg det nu ikke!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
kimBo
26 dage siden

Så sku man se når jeg spillede FIFA… det var somom man bare skulle bruge alle pengene..

dengamle
25 dage siden

Jo lad os få en PC kanin i topklasse