Tændte AGF satte de danske mestre til vægs og fortsætter medalje-jagten

0
© agf.dk

Af Mattias Sundroos

Det top-motiverede AGF-hold formåede i dag at nuppe tredje sejr på stribe mod de nykårede mestre fra FC Midtjylland og dermed give sig selv en match-bold til top 3 i næste runde.

Med Brøndbys pointtab i Parken i dag kunne AGF for alvor tage et afgørende skridt mod bronzemedaljerne, da en sejr kunne bringe dem op på et forspring på hele 8 point. Derudover var forspringet “kun” på 5 point til FCK og sølvmedaljerne, så der var ikke nogen undskyldning for ikke at kunne sætte sig op til dagens kamp for AGF-spillerne.

Modstanderen hed FC Midtjylland og de havde roteret en del i den vante startopstilling til dagens kamp, da man nu var mestre ikke havde det store at spille for. Især bagkæden var der roteret på, da alle fire mand fra kampen mod FCK i torsdags var erstattet, samtidig med at man nu havde lagt topscorer Ronnie Schwartz på toppen. Hos AGF var der også overraskelser i startopstillingen, da David og co. havde valgt at starte med både Helenius og Mortensen i Poulsens fravær grundet karantæne og dermed ændre den vante formation til 4-4-2 (4-4-1-1).

Referat:

Første halvleg

Inden kampen startede kunne topscorer Patrick Mortensen overrække blomster til målmand for FCM Jesper Hansen for at lykønske dem med deres mesterskab. Dog var det ikke et FCM-hold, der bare var kommet for at køre “parade-kørsel” og fejre et mesterskab, men i stedet skabte de to hold en første halvleg med høj intensitet og direkte angreb i begge ender. Efter 7 minutter skulle en af disse kontraer vise sig at give udbytte til AGF, da Ankersen snød FCM-forsvar Manrejkar James, hvorefter Højer fik en cut-back aflevering, som han med en førstegangsaflevering smed lige over i panden på Patrick “Mål” Mortensen, som nu kunne udligne Ronnie Schwartzs måltotal på 15 mål.

Især Thorsteinsson stod for nogle af første halvlegs største chancer når AGF på kontraerne var i stand til at bryde den nye forsvarskæde fra FCM, dog manglede den sidste skarphed. Omend, så var midtjyderne ikke helt ufarlige. Især på dødboldene virkede de nykårede mestre farlig bl.a. i det 27′ minut, da Mortensen måtte redde et hovedstød fra Nicolaisen på stregen.

Kampen blev dog en noget grim affære med mange frispark og intense dueller, hvilket gjorde, at man for alvor kunne høre de mange tilskuere, der i dag var på stadion. AGF kunne gå til pause tilfredse med en første halvleg, hvor man var det mest dominerende hold med både flotte et-to kombinationer omkring feltet og farlige kontrastød.

Anden halvleg

AGF startede anden halvleg med samme direkte spil og intensitet, vi skulle også kun 4 minutter ind i halvleg før AGF kunne gøre det til 2-0. På et hjørnespark spillede Thorsteinsson Højer fri på kanten af feltet med en kort aflevering og Højer kunne sende et missil direkte i kassen til 2-0. Målet satte for alvor gang i tribunerne, som fortjent kunne hylde “De Hviie” for deres præstation indtil videre.

Målet satte dog gang i lidt af en modreaktion fra FCM, der pludselig sad mere på bolden og skabte flere chancer. AGF virkede trods alt ikke til at være utilfredse med den udvikling, da de dermed kunne stå defensivt og lure på kontraerne. I det 66′ minut trak Thorsteinsson ind i banen og spillede Bror Blume fri i højresiden, han sendte bolden ind til Helenius som med en hurtig finte rykkede sig fri i feltet, men afslutningen ramte stolpen.

Euforien skulle ikke slutte her. Endnu et hjørnespark fra Thorsteinsson var medvirkende til et mål, da bolden blev slået ud af feltet, men returneret i feltet af Blume. Bolden endte hos Mortensen, som kunne scorer hans andet mål i kampen. Herefter var det nærmest et rent skydetelt for AGF, som fortsatte jagten på flere mål.

AGF kunne derfor stolte forlade banen med armene over hovedet og i stor ekstase, da man fuld fortjent havde sat FCM til vægs. Man kan derfor nu for alvor snakker om bronzemedaljer i Aarhus, men oven i købet også virkelig drømme om en andenplads med kun 2 point op til FCK. Næste kamp er på søndag mod lige netop FCK.

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Kevin Diks (66: Munksgaard), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Nicklas Helenius, Benjamin Hvid (80: Grønbæk), Bror Blume

Angreb: Jon Thorsteinsson (86: Gersbach), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (86: Anbo)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Alexander Munksgaard, Magnus Anbo, Alex Gersbach, Mustapha Bundu, Albert Grønbæk