Staff: Man er hurtig til at skabe urealitiske forventninger

2

Da sidste sæson var syv runder gammel, lå AGF på en førsteplads i Superligaen. Det fik den daværende træner, Erik Rasmussen, til at lufte medaljechancer, mens AGF-tilhængerne strømmede til NRGi Park for at se de lokale helte i aktion.

Men AGF kunne ikke holde det høje niveau, og det endte som bekendt med, at holdet i stedet måtte en tur ned i landets næstbedste række.

“Efter nedrykningen var der selvfølgelig stor skuffelse. Ingen kunne nyde sommeren, for der var ikke rigtig noget at glæde sig over,” siger Benny Feilhaber til Onside.dk og bakkes op af en trofast fan.

“For sådan nogen som os var det ren nedtur, at de rykkede ned, også fordi de havde et hold, der ikke skulle rykke ned. Jeg ved ikke, om det var trænerens skyld. Det kan man altid sige. Det er så let,” siger musikeren Flemming “Bamse” Jørgensen til Onside.dk.

Selvom de offensive udmeldinger viste sig ikke at holde stik, er AGF’s ambitionsniveau stadig intakt. Forud for pokalkvartfinalen mod FC Midtjylland meldte sportschef Brian Steen Nielsen således ud, at man gik efter at vinde turneringen. Men den slags er måske ikke så klogt, når man én gang har brændt fingrene.

“Som spiller kan du blive fanget af, at en ledelse går ud og melder kontra ud i forhold til, hvad der er grobund for i en trup. Så kommer problemerne,” siger tidligere spiller og træner i AGF, John Stampe, til Onside.dk.

“Jeg synes i hvert fald, man er hurtig til at skabe nogle forventninger, som måske ikke er så realistiske. Det er jo klart, at man hungrer efter tingene her i Århus, og det er også fair nok, men man er nødt til lige at stikke en finger i jorden,” siger målmand Steffen Rasmussen til samme medie.

“Det er i hvert fald dumt at skrue forventningerne op, for det var lige præcis det, der skete sidste år, og der skal jeg love for, at de fik det tilbage (i hovedet), da det så endte med at gå galt. Men det er jo rigtigt, at når man er i en pokalkvartfinale, hvor Brøndby, FC København og OB er slået ud, så skal man da selvfølgelig drømme om Europa,” siger Århus Stiftstidendes sportsredaktør, Jan Schouby, og understreger:

“Grunden til, det går AGF så godt i 1. division, det er lige præcis, at de er i stand til at bevare ydmygheden hele vejen, og det er nok også det, de skal satse på indtil et godt stykke hen i foråret,” siger Schouby, der tror på, at AGF er i stand holde begge ben på jorden, hvis klubben som forventet avancerer til Superligaen.

“Da det gik godt, løb det lidt af med alle omkring holdet. Der blev sagt lidt kækt, at man spillede med om guld, sølv og bronze, og det tror jeg ikke, man gør mere. Jeg tror, at dem, der er med omkring holdet nu, ikke lader sig rive med, som de måske gjorde for et års tid siden,” lyder det fra sportsredaktøren.

Siden AGF rykkede ud af Superligaen, er opbakningen fra de århusianske tilskuere faldet drastisk. Men det er der en logisk forklaring på, mener Jan Schouby.

“Sidst, AGF røg i 1. division, havde byen ligesom indstillet sig på, at de havde et dårligt hold. Træneren slap afsted med at sige, at vi har faktisk ikke noget hold hold her i Århus. Det havde folk forståelse for. Alle stod sammen og sagde, nu skal vi rykke dem dem op igen. Den her gang havde de en træner og dele af pressen, der sagde, at nu skal vi spille med om medaljer, og alligevel endte holdet med at rykke ud. Den enorme skuffelse har selvfølgelig gjort, at interessen er blevet markant mindre,” siger Jan Schouby.

Se hele indslaget via nedenstående link:

Kilde

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Flovarkongen
10 år siden

Staff er da den første til at piske en stemning op så snart det går godt!

Mikael_10
10 år siden

: Jeg ville lige til at skrive det samme… Dan T, Steffen og Erik Rasmussen var da dem, som var mest fremme i skoene omkring guldkamp og det hele i sidste sæson! Det burde jo nok nærmere have været de unge hvor de rutinerede skulle have manet til ro på…