Stadionplaner får indsprøjtning på to millioner: “Det ser lyst ud”

0
Forslag fra Friis og Moltke til et nyt stadion

Sagaen om ‘det nye stadion’ fortsætter, og i går kunne Jacob Nielsen komme med et nyt og endda opmuntrende estimat på tidshorisonten. 

Selvom udsigten til et nyt stadion bølger frem og tilbage mellem papirarbejde og lunke løfter, så ændrer det faktum sig ikke, at en løbebane omkring et af Danmarks mest energiske stadions ikke duer. Det har direktionsgangene i AGF været enige om i flere år, men alligevel er planerne gået skræmmende langsomt.

– Vi har en forpagtningsaftale på det nuværende anlæg, der udløber i 2020, og det er meget vigtigt for os, at vi har en beslutning om et nyt stadion, inden vi skal forhandle en ny aftale, bl. a. fordi der muligvis skal bruges op mod 50 mio. kr. på renovering af anlægget, lød det fra Fournais i juni.

I går kunne Jacob Nielsen komme lidt tættere på en mulig aftale. Det er Jyllands Posten, der kan fortælle, at et flertal i byrådet i Aarhus Kommune har gjort en 2 millioner stor pose penge klar til stadionprojektet, og Jacob Nielsen mener nu, at stadionplanerne i Århus ser lyse ud.

– Det ser positivt og lyst ud nu. Vi har haft en rigtig god dialog og process omkring hele området. Det er en tung process, men det kommer på et eller andet tidspunkt, det er jeg overbevist om. Vi kan ikke leve med ikke at have et moderne stadion i Aarhus, der er konkurrencedygtigt med de andre stadions, det har vi ikke haft siden det her stadion blev bygget. Det handler om hele byen og som landets næststørste by skal vi kunne hamle op med det. Om det tager 2 eller 4 år er ikke det vigtigste, det vigtigste er, at det bliver gjort ordenligt denne gang.

Der skal gerne komme en aftale inden forpagtningsaftalen udløber, og nu lyder det til, at byrådet har sat sig for bordenden. Vi får uden tvivl et nyt stadion, men snak og spekulationer bliver man hurtigt træt af, så vi kan kun håbe på snarlig handling.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved