Skuffet Mortensen til MTAC: Tre mål burde være nok

11
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der var langt fra smil og glædesråb i spillertunellen fra AGF-spillerne efter kampen mod Silkeborg.

Det var en meget skuffet angriber MTAC mødte efter kampen. Mortensen scorede 2 mål, men holdet tabte alligevel med 4-3 på et total udsolgt Ceres Park.

Patrick Mortensen var særligt ked af det, på tilskuernes vegne:

– Der er ikke andet at sige end, det er ikke godt nok. Jeg ærgrer mig selvfølgelig gevaldigt over, at vi ikke giver alle de fantastiske fans en sejr i dag. Jeg fik nærmest gåsehud da jeg scorede, af det brøl der kom. Det var fantastisk. Og det gør mig sgu lidt ondt, at vi ikke kan levere bedre og give dem en sejr. Det synes jeg at de har fortjent.

At tabe 4-3 på hjemmebane frustrerede ligeledes Mortensen, som tilføjede:

– Når du har scoret 3 mål hjemme, så burde du stå her med 3 point. Og det tror jeg også vi vil gøre i længden. Men i dag er der bare nogle ting, der ikke rigtig fungerer. Nogle dyder vi skal finde tilbage til. Generelt synes jeg, at vi har været rigtig gode til at lukke af nede bagi. Men om det er fordi vi tror det hele kommer af sig selv efter en god stime af sejre, det ved jeg ikke, men der er i hvert fald nogle ting som vi skal have justeret. Specielt i forhold til, at forsvare målet, med alt hvad det indebærer. Det skal vi finde frem til i næste kamp.

For få uger siden var AGF inde i en fantastisk stime med 6 sejre i træk. Men nu står man pludselig med 2 nederlag på stribe. Det får dog ikke Patrick Mortensen til at ryste på hånden. Da morethanaclub spurgte om holdet kunne rejse sig igen, svarede Mortensen:

– Ja selvfølgelig kan vi det. Det bliver intet problem. Vi fokuserer ikke på andet end den næste kamp. Nu skal vi have analyseret denne her kamp, og så må vi komme videre derfra, og så venter der en spændende kamp mod FCK på mandag.

Da Patrick Mortensen blev hentet til AGF i vinterens transfervindue, havde han netop afsluttet et succesfuldt ophold i norsk fodbold, hvor han bl.a. oplevede at spille Europa League fodbold. Mortensen lagde dengang ikke skjul på, at han drømte om at få de samme oplevelser i AGF.

Drømmen om europæisk fodbold lever da også endnu for Mortensen. Og til spørgsmålet om det stadig kan lade sig gøre at spille europæisk fodbold med AGF lød svaret:

– Ja det tror jeg. Nu var det jo tæt på sidste år, hvor der lige var en Randers kamp som stod i vejen, hvor de scorede i sidste minut. Men jeg er da ikke i tvivl om, at vi har holdet til det. Og det synes jeg også at vi har bevist. Men vi viser også, at hvis vi ikke spiller op til vores bedste hver gang, eller hvis vi ikke ofre alt hver gang, så er vi heller ikke bedre. Og det er vigtigt at huske, at det ikke vokser ind i himlen, der skal arbejdes for det, i hver kamp og det gjorde vi ikke i dag, afsluttede Patrick Mortensen til MTAC.

Med sine 2 scoringer i søndagens nederlag til Silkeborg, er Patrick Mortensen nu oppe på 4 sæsonmål i 12 kampe. Dette er et stykke fra de 9 mål som Mortensen scorede i 12 kampe i forårssæsonen, men den dygtige angriber begynder igen at vise målnæsen.

 

 

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Di Stefano
Bruger

Det er jo et helt hold, der skal forsvare målet, og det gjorde man ikke mod SIF. Og når Mortensen selv ikke kan putte den helt afgørende bold i nettet totalt fri en meter fra målet, er tre mål ikke nok. Eller når Ankersen brænder en, der er lige så stor. Når man vil lege indianerfodbold, skal den der har flest direktører score mest. Ellers taber man. Uprofessionel indsats af både spillere og trænere, når det virkelig gælder.

Thomas Senior
Bruger

Det hjælper nok heller ikke på præstationen, at han, som han udtalte til Tipsbladet, ikke følte sig ærgerrig op til kampen mod Silkeborg. Der var godt nok over 22.000 på lægterne og nederlaget kostede et par millioner kroner, men det var så åbenbart ikke helt nok til, at han synes der skulle ydes det maksimale.

MC
Bruger

Han udtaler jo ikke at han alene manglede ærgerrighed, men at holdet som sådan manglede det. I mine øjne er det mere en hentydning til at der var nogen der ikke kunne være deres indsats bekendt. Han var i hvert fald ikke banens dårligste.

Thomas Senior
Bruger

Den eneste han kan udtale sig om er jo ham selv. Jeg går da ikke ud fra, at holdkammeraterne har udpeget ham som talsmand for en samlet holdning om, at de ikke var ærgerrige i forhold til kampen.

MC
Bruger

Det er da noget vrøvl. Det var tydeligt for enhver at indsatsen var elendig i store dele af kampen og at der manglede ærgerrighed. Det behøver han ikke at være udpeget til noget som helst, for at udtale sig om. Det er en diplomatisk måde at udtrykke sin skuffelse på.

Thomas Senior
Bruger

Så du siger, at han i virkeligheden mener, at de andre ikke var ærgerrige, og at de andre derfor var skyld i det pinlige nederlag. Det skaber sikkert god harmoni i truppen med den slags udtalelser, især fra en historisk person, om hvem jeg hørte en lille dreng sige med ærefrygt til sin far “det må da være den største chance der nogensinde er brændt?”

MC
Bruger

Ja og den samme spiller som scorede to mål. Så det du siger er, at han ikke må udtale sig om hvordan han ser kampen og indstillingen hos holdet som helhed? Det er jo ikke ham der vælter rundt i forsvaret og lukker 4 mål ind.

Thomas Senior
Bruger

Selvfølgelig må han ikke efter et af de mest katastrofale nederlag i nyere tid gå ud og fralægge sig ansvaret og svine de andre spillere til. Er det et røgslør for at dække Lyngby-kliken af, der ikke just har imponeret i efterårssæsonen? – Hvis der var konsekvens så spillede han ikke mere i år.

MC
Bruger

Han var i mine øjne en af de få der kunne være sin indsats bekendt og at dumpe ham fordi han brænder en stor chance i en kamp hvor han scorer to, er i mine øjne useriøst og fordi man ikke kan lide ham. Han sviner jo netop ikke andre spillere til, selv om han måske har lyst til det, men taler om holdet som sådan og der i også sig selv. Altså tager han også sin del af ansvaret. Men fred være med det, vi bliver ikke enige.

Jesper Fugleknuser
Bruger

Men det var PM som havde den gyldne chance til at punktere kampen som enhver topspiller ville have gjort. At ikke kunne sætte en inderside på Bundus oplæg er direkte pinligt af en professionel, og når vice anføreren ikke har ærgerrighed nok til at sætte den i kassen så er det nok der problemet ligger. Det er så ringe teknik at det er grusomt at se på. Vi må have en skarpere angriber end PM, hvis vi skal etablere os i toppen. Og DN må forstå at et tophold skal kunne dominere kampe mod dårligere modstandere og det gør man… Læs mere »

Aarhus8260
Bruger

Patrick Mortensen taler rigtig meget. Han glemmer måske lige at nævne, at han selv brændte en kæmpe chance, og hans udtalelse om SIF efter kampen er direkte ubegavet. Samtidig må han godt stoppe snakken om kampe ude i Europa. Lad os gå efter top 6. Det kan blive svært nok, sådan som holdet svinger i sine præstationer.