Skab spaoplevelser på dit eget badeværelse

0

Der er intet bedre end en afslappende pause fra den hektiske hverdags stress og jag. Bare det at glemme alle bekymringer for en stund og i stedet fokusere på din egen personlige sundhed og velvære, vil være guld for dit sind og din krop. Det er dog ofte dyrt at tage på spaophold, så hvorfor ikke bare hive den unikke og afstressende oplevelse med hjem på dit eget badeværelse? Indretter du dit badeværelse som et spasted, vil du dag efter dag kunne få luksuriøse spaoplevelser i dine egne trygge omgivelser. Her er nogle tips til, hvordan du kan indrette dit badeværelse som en spa.

Lækre spaelementer skaber luksus

Dette første trin er til dig, som stadig er i gang med at skulle indrette dit nye badeværelse. Der er mange beslutninger, som skal tages, for eksempel hvilken slags bruser, hvilket slags toilet og hvilke materialer der skal anvendes. For det første, så vil det allervigtigste spaelement være et badekar eller et spabad. Det at kunne ligge i et spabad og slappe af blandt bobler, lys og rolig musik, vil gøre dig totalt afslappet og reducere stress. Du kan klikke her for at finde et badekar eller spabad, som passer perfekt til dit badeværelse. Med hensyn til materialer skal du igen tænke ”afslapning”. Bring gerne naturen ind på badeværelset ved at mikse smukke, mørke træsorter med sort marmor og glasflader.

Spafølelse gennem farverne

Du opnår ikke kun den luksuriøse spafølelse gennem de fysiske ting i rummet, men faktisk spiller farverne i badeværelset en kæmpe rolle. Her er det vigtigt at være konsekvent. Spasteder frembringer en helt speciel stemning via farverne og lyset, som du nemt kan skabe selv. Vær påpasselig med pangfarver – de søger opmærksomhed og skaber uro. Vælg i stedet rolige jordnære farver. Gå efter mørke, rolige nuancer som spiller godt sammen. Råhvide og cremede farver signalerer renhed og enkelthed. Gå gerne efter bløde nuancer af brun, grøn og grå for en naturlig spafølelse. Den grønne farve bør være blød og rolig, og vil symbolisere sundhed og balance. Hvis du ikke er til grønne håndklæder, kan du nemt inkorporere farven i form af planter, som yderligere vil hente naturen og harmoni ind på badeværelset. Her er planter som aloe vera, sømandstrøst, væddeløber, bambus og svigermors skarpe tunge gode bud.

Et roligt og afslappende rum

Udover de lækre ting og materialer er der andre tiltag, som er vigtige, hvis du vil skabe en rolig atmosfære. Lyset bør for det første ikke være for skarpt og koldt – køb pærer med blødt og lunt lys for en afslappende stemning. Vil du gerne have muligheden for skarpt lys, kan du installere en lysdæmper. Samtidig er duften på badeværelset essentiel. Køb eventuelt duftlys med blide og naturlige dufte, og placér dem i vindueskarmen og på bordpladen. For ekstra effekt kan du placere en lille højtaler øverst på et af skabene, hvor du sætter en afslappende musikplayliste på. Alt dette er dog forgæves, hvis der roder på badeværelset. Sørg for at gemme alle dine produkter væk i skabe og skuffer. Produkterne har tit mange forskellige og opmærksomhedssøgende farver, og det vil bryde med den rolige atmosfære som spafarverne har skabt. Sørg for at det eneste der står på bordpladen, er sæbe og eventuelt håndklæder.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved