Semifinale mod SønderjyskE – hvad er gæsternes styrker og svagheder?

6
AGF - Lyngby , Alka Superliga, Ceres Park, Aarhus , 16. oktober : AGFs træner David Nielsen

Efter to målrige kampe mod OB, har AGF spillet sig til semi-finalen i kampen om de eftertragtede Europa League-billetter. Her venter dog et hold, der mildest talt er møgirriterende at spille i mod. 

SønderjyskE er svære at gøre sig kloge på. Det ene øjeblik er det et balanceret hold, der ikke tillader mange mål, og samtidig har spillere, der kan afgøre kampe. Det andet øjeblik kan SønderjyskE ikke strikke to afleveringer sammen, mens de offensive takter kan være ikke-eksisterende.

Det så vi blandt andet mod  Hobro, hvor SønderjyskE skal være glade for avancement til semi-finalen. Mads Hvilsom siger selv:

– Det var forfærdeligt. Det går helt galt, efter vi kommer på 2-0. Det var som om, at vi blev bange for at vinde. Marc Pedersen samler os endda efter deres første mål. Men vi kan jo stort set ikke ramme to spillere i træk. Vi skal være glad for, at vi havde en stor føring i forvejen. For hvis kampen var ti minutter længere, var vi røget ud.

Men hvad har SønderjyskE så i arsenalet, der kan true AGF?

SønderjyskE’s våben:

Efter en hård periode virker det til, at holdet har fundet sig selv. Efteråret bød på 10 kampe uden sejr, hvilket er historisk dårligt på de kanter, men trods skidte resultater har holdet igen fundet spillet, hvilket også har bragt dem til semi-finalen, det mener sportsredaktør på JydskeVestjysten, Jacob Ravn.

Han mener også at man før Hobro-kampen ikke troede på Europa-billetten, men efter avancement mod Hobro er der for alvor blod på tanden i SønderjyskE. Derfor vil det højest sandsynligt være et mandskab, der tager veloplagt til Aarhus, nu hvor en potentiel Europa-finale er på spil.

Derudover kan det forestilles, at den første kamp bliver brugt til at kigge hinanden an, hvor et 0-0 resultat i Aarhus vil være et drømmescenarie for gæsterne. Dermed skal opgøret afgøres i Haderslev, hvor SønderjyskE som bekendt vil have hjemmebane-fordel.

Læs også: Karakterbog fra AGF-sejren mod OB

Med spillere som Simon Kroon og Mads Hvilsom har SønderjyskE spillere med offensive kvaliteter, der kan afgøre fodboldkampe. Med 5 mål i 14 kampe har Hvilsom fået hul på bylden, og han ligner en mand, der godt kan gøre ondt på AGF.

Derudover råder SønderjyskE over en dygtig forsvarsspiller i Kees Luijckx. En erfaren mand, der sikkert kan styre forsvaret – dertil skal det siges. at han er dødbringende på dødbolde, hvor han sidst sikrede sejren mod Hobro på et drømmemål.

SønderjyskE’s svagheder:

SønderjyskE har stadig en tung sky af en en matchfixing-sag hængende over hovedet. Jacob Ravn kan berette, at den uheldige sag stadig spøger i truppen, og flere spillere fortsat er noget rystet over miseren.

SønderjyskE spillede dårligt mod Hobro i anden kamp og blev reddet af to udebanemål. I første kamp var sønderjyderne også truet af Hobro, dog blev de reddet af en frisparksperle i første opgør af Kees Luijckx.

De to kampe viste tydeligt, at SønderjyskE  virkelig kan komme i problemer når spillet ikke fungerer. Det har mildest talt være en bøvlet vej, og med marginalerne på deres side, har SønderjyskE fundet vej til semi-finalen. Men det kan være, at eventyret slutter når først holdet møder et velspillende AGF-mandskab, der højest sandsynligt vil sidde på boldbesiddelsen.

SønderjyskE må derudover se sig uden to vigtige profiler i Marc Pedersen og Marcel Rømer, der sidder ude med karantæne.

SønderjyskE besidder et utroligt lavt bundniveau, og når holdet rammer denne tilstand i kampene, så kan det være svært for holdet at hive sig selv op på et faretruende niveau. Derudover er SønderjyskE, modsat OB, et hold der ikke er interesseret i at have bolden, hvilket betyder, at AGF har mulighed for at sætte sig på kampen fra start.

AGF har alle muligheder for en drømmestart

Med en fanskare, der gang på gang imponerer hele fodboldscenen i Danmark, kan AGF forvente fuld opbakning når SønderjyskE gæster Ceres Park.

Dog er truppen ved at være tyndet ud i skader og karantæner, og selvom det er en bred trup med spillere, der kan spille flere forskellige positioner, så er der ikke råd til flere skavanker eller skader.

Om de seks skadede spillere når at komme sig inden opgøret på lørdag, spår David Nielsen ikke de bedste fremtidsudsigter:

– Ikke nogen af dem. Jeg har ikke overblik over Daniel A. Pedersen endnu, han blev skadet under opvarmningen. Men hvis ikke de er klar, så er de ikke klar. Og som vi så i dag, så er der andre, der spiller i stedet, sagde David Nielsen.

 

AGF er i en god stime. Målene rasler ind fra spillerne og spillet hænger overordnet godt sammen. Hvis AGF rammer en god dag, hvor det taktiske oplæg spiller, og hvor SønderjyskE bliver holdt fra deres kontrasstød, ja, så har AGF alle de rigtige kort på hånden til at tage første stik af to, i denne semi-finale.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Bliver ikke skuffet, hvis vi taber sammenlagt, men tror vi vinder 🙂

chilli
Bruger

Vi skal for alt i verden holde dem fra dødbolde.

Uden tvivl bliver det kampe, som afgøres ud fra hvem der arbejde hårdest i begge kampe.

Jeg tror AGF med selvtilliden, og viljen kan vinde over 2 kampe.

T-Knogle
Bruger

Vi kan ikke holde Sønderjyske fra frispark. Dels smider Sønderjyske sig enormt meget når de kommer ned på den sidste tredjedel af banen, og dels bliver der dømt flere frispark mod AGF end der bliver mod andre hold. Det er også derfor at Sønderjyske har så god en statistik imod AGF.

Det er måske ikke så afgørende om Sana bliver klar til Lørdag, men det vil godtnok være rart hvis Amini og DAP bliver det, det bliver sansynligvis en kamp hvor Sønderjyske får held til at ødelægge spillet, og bringe det ned på et niveau hvor de vil være stærkest.

zcml
Bruger

Hvis ingen af de skadede bliver klar forestiller jeg mig en sådan opstilling: ––––––– Jovanovic –––––––– Dino – Kanstrup – Backman – Højer –––––– Stage – Guira –––––– –– Bundu – Blume – Ankersen –– ––––––––– Pusic –––––––– Eller alternativt vende midtbane-trekanten (som Morten Olsen altid snakkede om), og sætte Spelmann ind ved siden af Blume. Om man så kalder det 4-3-3 eller 4-2-3-1/4-1-4-1 går jeg mindre op i. Bare holdet kæmper som mod OB, hvor man trods skidt spil fik kæmpet sejrene hjem med kynisk spil. Gør self. ikke noget, hvis de også spiller godt, men det vigtigste er… Læs mere »

felix23
Bruger

Bundus manglende taktiske disciplin, kan virkelig blive udstillet, desværre.

zcml
Bruger

Kan være det er bedre med Spelmann på kanten, selvom hans spil ogs kan være risikobetonet til tider. Eller Stage, alt efter om DAP bliver klar. Ved ikke om jeg synes Kaastrup er bedre taktisk disciplineret end Bundu, men jeg tror han vil komme fysisk til kort mod SønderjyskE. Omvendt kan hans små driblinger måske være med til at drive gæk med deres forsvar. Jeg synes dog stadig ikke han virker helt klar til at starte inde, og slet ikke i så vigtig en kamp, men skal ha’ spilminutter med indskiftninger. Og så kan vi begynde at satse mere på… Læs mere »