Sådan slipper du af med gælden

0

Dette indhold er sponsoreret

Har du røde tal på kontoen, og et rådighedsbeløb, der er blevet væsentligt indskrænket på grund af gæld? Så kan du faktisk gøre ret meget for at blive hurtigere gældfri – helt uden at skulle vinde i lotto eller arve fra en rig onkel. Her får du tre hurtige råd til at slippe af med gælden hurtigere.

Læg et ambitiøst budget

Inden du går i gang med at undersøge markedet for samlelån, bør du først og fremmest få lagt et stabilt og ambitiøst budget. Dermed undgår du at leve over evne, og du får et bedre overblik over, hvor dine penge ryger hen. I dit budget skal du samle alle dine faste udgifter på én konto og dit madbudget på én konto, således du står med tre konti:

  • Lønkonto
  • Budgetkonto
  • Madkonto

På din budgetkonto er alle faste udgifter samlet, dog ikke dit madbudget. Dine faste udgifter er ting som husleje, forsikringer og abonnementer. Dit madbudget holder du for dig selv, da du sjældent forbruger det samme hver måned, og du slipper derfor at skulle overføre penge frem og tilbage.

Saml din gæld i et lån

Hvis du har mange gældsposter, kan du samle din gæld i ét samlelån, dermed får du et bedre overblik over dine gældsposter. Ligeledes skal du også kun betale af til én kreditor, og du betaler derfor kun rente til én. Det i sig selv kan være en større månedlig besparelse, hvis du altså har flere kreditorer, som du afdrager til. Når du skal finde et samlelån, bør du først og fremmest finde et langfristet lån, hvor du har en lav rente. De fleste kortfristede forbrugslån er nemlig lavet med den korte frist for øje – derfor er renten også væsentlig højere.

Hvis du er på jagt efter et samlelån, bør du først og fremmest sammenligne de forskellige lånetilbud, der er tilgængelige. Priserne på samlelån er nemlig vidt forskellige, og du kan spare en masse penge ved at gøre dit hjemmearbejde ordentligt. På den anden side kan du også risikere, at det koster dig unødvendigt mange penge, hvis du ikke laver ordentlig research – eller takker ja til det første tilbud.

Afdrag mere om måneden

Det siger sig selv, at du kommer hurtigere af med gælden, jo mere du afdrager med om måneden. De fleste afdrag er nemlig indrettet således, at du i starten betaler mere i rente, end du egentlig afdrager på hovedstolen. Du kan benytte af dig to forskellige gældsmetoder – det er:

  • Lavinemetoden
  • Sneboldmetoden

Begge metoder tager udgangspunkt i, at du skal begynde at afdrage væsentligt mere, end du gør lige nu. Dog skal du ikke afdrage mere på alle lånene på en gang. I stedet afdrager du det normale eller minimale på dine andre gældsposter, imens du skruer helt op for ét lån ad gangen. Sneboldmetoden tager udgangspunkt i de mindste lån, og lavinemetoden tager udgangspunkt i det dyreste. Med sneboldmetoden kommer du altså af med flest gældsposter hurtigst muligt, men med lavinemetoden sparer du flest penge.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved