Sådan kommer du en arbejdsskade i forkøbet

0

Måske har du ikke tænkt over det, men du bruger kroppen meget mere i løbet af dagen, end du tror. Hvad end du sidder på kontor eller arbejder på et lager, så bliver kroppen belastet. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du bedst kan styrke og restituere din krop, så du undgår uheldige skader både på og udenfor arbejdet.

Få en god nattesøvn

Det allerførste og vigtigste skridt mod bedre sundhed – både fysisk og mentalt – er en god nattesøvn. Du bør derfor investere i en kontinentalseng af høj kvalitet, så du altid er garanteret en god søvn. Senge af god kvalitet er en livslang investering, som du vil takke dig selv for i mange år frem.

Det handler dog ikke kun om, hvordan din seng er, det handler også om, hvor mange timer, du får i den. Husk, at lys og høje lyde tæt på sengetiden kan gøre det vanskeligere at falde i søvn. Hvis du oplever at vågne flere gange i løbet af natten, kan du forsøge dig med ørepropper og eventuelt natbriller.

Hold kroppen igang

Den bedste medicin mod en træt krop er bevægelse. Ved at bevæge og bruge kroppen ved siden af jobbet, kan du styrke vigtige muskler og organer. Det er dog vigtigt, at du ser motion som en supplering til din arbejdsdag. Hvis du derfor bruger lang tid på tunge løft og mange skridt i løbet af arbejdsdagen, kan du med fordel bruge træning som yoga eller elastikker. 

Hvis du sidder meget ned, så kan du med fordel løbe et par gange om ugen eller gå en daglig morgengåtur. Vælg generelt milde træningsformer, så du undgår skader og uheldig belastning.

Har du tjekket din kost?

Musklerne kræver vitaminer for at holde sig sunde. Hvis du oplever ømhed, mælkesyre eller ledsmerter, kan det være et tegn på vitaminmangel. Giv din kost et baggrundstjek og vær kritisk overfor, hvad du spiser. Det handler ikke om, at du ikke må spise usundt, men blot at du sikrer, at du får alle de vitaminer, du har brug for. Især kalk, C-vitamin og D-vitamin er godt for kroppens muskler og led. 

Det rigtige udstyr

Når du er på din arbejdsplads, er det ikke ligegyldigt, hvad du har på. Det er et krav, at din arbejdsgiver hjælper dig med at anskaffe sikkert og korrekt arbejdstøj, så du mindsker risikoen for smerter eller skader. Især dit fodtøj er vigtigt. Hvis du oplever problemer med knæ eller led, så kan du måske nyde fordele af at anvende et skoindlæg.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments