Så meget løber en gennemsnitlig fodboldspiller pr. kamp

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

En dygtig fodboldspiller skal ikke kun have et godt overblik, have en god boldteknik, være dygtig til at kommunikere med sine medspillere og holde hovedet koldt i pressede situationer, men også have en god løbeform. Den gennemsnitlige fodboldspiller løber nemlig rigtig mange km. i løbet af en kamp. Derfor er det alfa og omega, at man er i god form, nærmere betegnet løbeform.

Hvor mange km. tror du, at en fodboldspiller løber på 90 minutter plus tillægstid? Kom med dit bud og find det korrekte svar i næste afsnit.

Løbestrækninger under en fodboldkamp

Det er meget forskelligt, hvor mange km. en fodboldspiller løber pr. kamp, da det afhænger af spillerens position og antal minutter på banen. Det er først og fremmest værd at pointere, at en målmand naturligvis løber langt færre km. end en angriber eller forsvarsspiller, idet målmanden typisk befinder sig i målfeltet det meste af tiden.

Lad os kigge på de gennemsnitlige løbestrækninger for henholdsvis målmænd, forsvarsspillere, midtbanespillere og angrebsspillere:

  • Målmand: 2-5 km. pr. kamp
  • Forsvarsspiller: 8-10 km. pr. kamp
  • Midtbanespiller: 8-12 km. pr. kamp
  • Angrebsspiller: 8-10 km. pr. kamp

Med udgangspunkt i ovenstående statistikker kan vi altså konkludere, at det er mest fysisk krævende at være midtbanespiller, hvilket egentlig giver meget god mening. Som midtbanespiller skal man nemlig være med til både at forsvare og angribe – og er derfor hele tiden i bevægelse.

Er du ikke i den bedste løbeform, vil jobbet som målmand helt sikkert falde i din smag, da du kan nøjes med at løbe 2-5 km. pr. kamp. Dog er det naturligvis en stor fordel at være i god form som målmand, da man skal kunne flytte sig meget hurtigt og kunne reagere på et splitsekund, når der kommer en bold flyvende med 90 km/t.

Hvordan måles fodboldspillernes løbearbejde?

Ser du jævnligt fodbold på tv, har du nok bemærket, at der på skærmen bliver vist forskellige informationer såsom løbedistance, antal succesfulde afleveringer og meget andet. Der er tale om yderst interessante statistikker, men hvordan finder man egentlig ud af, hvor langt en fodboldspiller har løbet på en kamp? Det har vi sat os for at undersøge.

Det er med moderne kameraer muligt at følge spillernes bevægelser på banen og dermed fastslå, hvor meget den enkelte spiller løber. De bedste kameraer leverer 20-30 billeder i sekundet, hvorfor det er muligt at måle enhver bevægelse på banen. Dette er med til at sikre meget nøjagtige målinger. Spillerne løber altså ikke rundt med en lille chip under støvlerne – som mange måske tror.

Drømmer du om at komme i løbeform?

Der findes kun en måde at komme i løbeform på; gennem træning.
Ønsker du ikke at løbetræne i et overfyldt træningscenter, kan du med fordel investere i et løbebånd til hjemmet. Der findes rigtig mange fine løbebånd til privat brug, som i øvrigt forhandles til overkommelige priser.

Du kan via denne løbebånd test få et indblik i, hvilke løbebånd der er de bedste til prisen. Sole F85, ProForm Power 995i og Circle Fitness M-7200 Deluxe er nogle af de modeller, som indgår i den store danske test. Skal du have fingrene i et kvalitetsløbebånd, skal du være villig til at investere omkring 15-20.000 kr.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments