Resultatet af AGFs transfervindue: Vellykket, dog med to små bekymringer

4

Af Mattias Sundroos

I nat kl 00:00 lukkede et hektisk, men godt transfervindue for “De Hviie”, hvor man har lavet rekordsalg, har forstærket sig hvor det var vigtigst og holdt fast på det der har virket indtil nu

Vi sad, som formodentlig alle jer, nervepirrende og opdaterede diverse sider i dramaet om Casper Højer i går aftes. Selvom Casper udtalte til os i sidste uge, at intet var under opsejling, så dukkede der pludselig et par velhavende kroater op, hvilket gjorde transfervinduet noget mere nervepirrende for alle os med AGF-tendenser.

Selvom kroatiske Dinamo Zagreb eftersigende skulle have budt 12,5 millioner for Casper Højer, så blev salget heldigvis ikke en realitet, hvilket ifølge nogle medier skyldes, at AGF samtidig ikke kunne blive enige med den udsete afløser, Malte Amundsen, i Vejle B, da de forlangte i omegnen af 6 millioner for backen. Hvorvidt det var et spørgsmål om AGF ikke kunne sikre sig den rette afløser eller om man spillede money-ball for at få prisen op, eller rent faktisk ikke var interesseret i at sælge, ja, det ved kun PC og folkene i AGF.

Hvad der kan blive konkluderet er, at Højer er i AGF-truppen nu, hvor transfervinduet er lukket, hvilket er en kæmpe forløsning. Dog skal man være opmærksom på, at det kroatiske transfervindue er åbent i 14 dage endnu, så Zagreb kan stadig nå at købe Højer, men der ville skulle store summer på bordet, da AGF samtidig ikke ville kunne købe en erstatning. Så forhåbentlig tørner Danmarks bedste venstreben ud for AGF resten af sæsonen.

 

De unge kanter blev vejet for lette

Vi gav i går vores råd til PC, som var: Ta’ en fridag. Det råd fulgte sportschefen også mere eller mindre, da der ikke blev lavet de store salg og eller indkøb på sidstedagen. Dog måtte vi vinke farvel til lidt af en fanfavorit i unge Kasper Lunding. En spiller som mange omkring AGF især havde glædet sig til at se komme tilbage i AGF-trøjen til vinter, ovenpå hvad der har lignet et utroligt successfuldt ophold i Norsk fodbold. Men hollandske Heracles formåede at nuppe kantspilleren, i hvad PC til agf.dk beskrev som en “attraktiv transfer på baggrund af de økonomiske vilkår”.

Her skal der selvfølgelig også tages med i ligningen, at Kasper kun havde 3 måneder tilbage af sin kontrakt, så da transferen eftersigende også skulle have været et stort ønske for Kasper, da det både er en liga og en klub, som spillemæssigt passede ham rigtig godt, så var det svært for PC at gøre andet. Især, hvis man ikke kunne love Kasper spilletiden i sidste ende.

Kasper sendte følgende afskedshilsen til AGF-fansene på agf.dk i går:

“Det er en spændende mulighed, der er opstået for mig med interessen for Heracles og jeg ser meget frem til at prøve kræfter med hollandsk fodbold. Jeg har haft en rigtig god tid i AGF og jeg er glad for, at jeg med det her skifte nu også kan give lidt tilbage til klubben. Jeg er stolt af, at jeg har spillet på Ceres Park foran AGF’s fantastiske fans og jeg ønsker alle i og omkring AGF alt det bedste fremover” – Kasper Lunding til agf.dk

 

En anden spiller, der måtte sige på gensyn til AGF var den netop returnerede lejesvend Magnus Kaastrup, som endnu engang skal pakke kufferten og tørne ud for andre farver. Denne gang er det dog lidt mindre eksotisk end Borussia Dortmund, da det i stedet er for de grønne fra domkirkebyen, Viborg FF.

Viborg ligger dog i toppen af første division, og med en del skader på fløjpladserne, så lover det godt for spilletid til Kaastrup. Dog har Kaastrup ligeledes kun 3 måneder tilbage af kontrakten, så medmindre, at man har vurderet, at han ikke har det fornødne potentiale, så skal den kontrakt snart forlænges. Det lyder dog til, at Kaastrup skal gøre sig fortjent til den nye kontrakt i PCs begrundelse for lejeaftalen til agf.dk:

“Det er afgørende for Magnus’ udvikling, at han kan få noget mere spilletid. Og da der i øjeblikket har været langt til holdet her hos os, så giver det rigtig god mening for både os og spilleren selv, at vi nu kan sende ham på græs hos Viborg FF, der spiller en god gang fodbold og hvor vi tror på, at Kaastrup vil kunne bidrage og finde sig godt til rette i et godt miljø”

 

Man holdte fast og tilføjede lidt

Udover Højer-dramaet, så kunne man endelig sidde med lidt ro i maven og se tiden på transfervinduet tikke ud i går. Salget af Bundu var uundgåeligt, og at man så trods skadesperioder og manglende spilletid stadig fik over 20 millioner for ham, det er godkendt. Derudover, så var det vigtigste at få lukket hullet efter Bundu og Ankersen, og her fik man hentet Jevtovic og Tengstedt, samt kørt Links og Thorsteinsson i stilling som arvetagere.

Kanterne er dog nok stadig roden til den lille rynke, man nogle gange kan tyde hos PC, da der ligger en lille usikkerhed gemt i, at tre af dem er under 21 år og at det er spillere, som har døjet med skader tidligere. Dog er der ingen tvivl om potentialet, samt med en Grønbæk som pludselig bejler her, så giver det håb. Bredden lige netop på denne position kan dog godt bekymre os lidt, men ikke nok til at ødelægge helhedsbilledet.

Man fik hentet Patrick Olsen, en tilføjelse man nærmest ikke vidste man manglede. Mange AGF fans var ellers begyndt at se sig tilfreds med midtbane-konstellationen Blume-Hvidt-Poulsen, og derfor ønskede mere bredde, men efter de små justeringer, man har lavet i spillet, så har Patrick Olsen været essentiel! Og med Amini, Duncan og også Grønbæk, så ser midtbanen solid ud, så snart Australierne er tilbage i kampform.

Kamil Grabara. Tænk, at det rent faktisk kunne lade sig gøre. Med ham ved handskerne og en stærk back-up i tidligere førstemålmand William Eskelinen, så er det problem, hvis også løst. Grabara skal selvfølgelig spille sig tilbage i topform, men med ro, styrke og overblik ligner han en mand, forsvaret hviler mere ved at have bag sig allerede.

 

Tillid til bredden

Vores sidste punkt i opsummeringen af transfervinduet er tilliden til bredden. Da vi på redaktionen sad og lavede transferspekulationer og evaluerede truppen, så blev vi hurtigt enige om, at truppen egentlig så stærk ud, spørgsmålet var blot, hvor god var breddespillerne? Her har David og PC givet os svaret: “Gode nok”.

Man har derfor givet Helenius tilliden som førstereserve til målmaskinen Mortensen. Hvidt, Grønbæk og Duncan ligner fremtidens midtbanespillere, og den skadesplagede Gersbach får tiltroen som back-up til Højer. I forsvaret tror man fortsat på de rutinerede kræfter i Backman og Juelsgård, samt unge drenge som Thomas “TK” Kristensen og Mikkel Møller Lassen kommer tættere på truppen.

Vi føler ikke, at vi har nogen grund til ikke at tro på gutterne ovenstående, og det får os til med god ro i maven at kalde dette transfervindue for vellykket. Stammen er fastholdt og har endda fået de små tilføjelser, der var behov for, da sprækkerne begyndte at vise sig. Ungdommen udgør bredden på midten, hvilket de har gjort sig fortjent til, samt de rutinerede breddespillere i forsvaret og angrebet virker til at have accepteret deres rolle, så moralen i truppen virker stækerere end nogensinde.

Så PC, godt gået gamle dreng! Få så forlænget med Tingager og Blume, så man i hvert fald ikke mister dem på kontraktudløb til sommer, og evt også Højer, så prisen til sommer ikke bliver mindsket af en kontrakt med kun 6 måneder tilbage på sig. Ellers er der ikke andet at sige, end at vi glæder os til sæsonen og har stor tiltro til projektet.

 

Hvad er jeres vurdering af transfervinduet? Er I tilfredse med den nuværende trup eller skulle der have været handlet anderledes?

 

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
dengamle
4 måneder siden

Er meget tilfreds med vinduet – tror vi glemmer at PC fik nogle gode spilere ind først i vinduet – og så her til slut kaninen i målet: Kamil. Og så kom der endda lidt penge ind for et ungt talent.
og så tror jeg vi skal glæde os over at klubben er stoppet med at købe lotto kuponer – men spillere de har kigget på gennem længere tid, og tror på passer til klubben.
Sluttelig er ikke alle penge brugt og så kan der lægges på igen til nytår.

Dichio
4 måneder siden

Lunding havde nu kontrakt med AGF fra nytår og 1½ år frem til sommeren 2022, så håber vi har fået en ordentlig transfer for ham, ellers kunne godt have brugt ham

Måske den norske klub også fik en lille andel for at afgive 3 måneders kontrakt-rettigheder frem til nytår.

Alt i alt et fin vindue dog for PC.