Poulsen, Grabara og David: Fansene er altafgørende for vores spillestil

0

Af Simon Fenger

Ceres park badet i Solskin, fans med kolde fadøl, duften af varme grillpølser, AGF sejr over Randers, så er det dælme svært at bevare pessimismen på sådan en ganske almindelig torsdag i April.

Efter 16 kampe uden sejr over Randers lykkedes det endeligt. 17.gang blev lykkens gang!

Et tidligt føringsmål af Albert Erlykke Grønbæk satte gang i en begivenhedsrig 1.halvleg. De hvide kunne snildt have lavet et par kasser mere. Patrick Mortensen var mildt sagt uheldig med hele to hovedstød på træværket. Da Thorsteinsson også brændte en stor chance var et mål til hjemmeholdet ved halvleg klart i underkanten. At det ene mål var nok til en pauseføring skyldtes udelukkende 2-3 kæmperedninger i den anden ende af Kamil Grabara.

I anden halvleg lykkedes David Nielsens tropper med ikke at blive presset helt i bund. Som kampen skred frem sad man dog og frygtede endnu en sen udligning fra Randers’ side. Alexander Ammitzbøl ville det imidlertid anderledes. I det 2.minuts overtid scorede han til slutresultatet 2-0 og jubelen brød ud på Ceres park.

Efter kampen talte vi med tidligere Randersspiller Nicolai Poulsen om sejrens betydning:

”Det betyder meget, bare det at prøve at vinde igen er godt, det var lang tid siden, og så er det klart at når det så er over Randers, hvor jeg selv har spillet, så smager sejren selvfølgeligt ekstra sødt. Vi har været ramt på selvtilliden af ikke at vinde, men idag viser vi den fornødne effektivitet, så alt i alt synes jeg, vi vinder en fortjent sejr og vi leverer en fin indsats foran vores publikum”

At publikum endeligt var tilbage, fuldendte selvsagt stadionoplevelsen i dag. Vi bad Poulsen sætte ord på publikums betydning for spillerne på banen:

”Det var sindsygt fedt! – Der findes ikke ord for, hvor meget det betyder for os spillere, der løber rundt derinde. Det giver en helt anden fodboldkamp, at der er tilskuere, så det er megafedt! – jeg håber virkeligt at vi nu kan fastholde tilskuere på stadion resten af turneringen”

Nicolai blev i samme ombæring spurgt hvor meget publikum betyder for den måde AGF spiller fodbold på:

”Det er svært at sige, men jeg tror, det betyder mere for de store hold end de små hold, at der er fans på stadion. De betyder noget ifht hjemmebanefordelen, når der ikke er fans på stadion, er der ikke så meget fordel ved at være på hjemmebane, nu er fordelen endeligt tilbage”

Dagens man of the match Kamil Grabara var også godt tilfreds med igen at kunne spille foran fans:

”Det var fantastisk – og så særligt imod Randers – vi har haft så mange dårlige oplevelser imod dem, så det jeg er ekstra glad for, at det lige var i dag imod dem, at fansne er tilbage. At have fans tilbage på stadion betyder meget for os spillerede, da fodbold uden fans stort set er som at spille træningskampe, men fans på stadion har en stor betydning for fodbolden generelt”

Sidste mand vi fik talt med var cheftræner David Nielsen. David var selvsagt en glad mand, særligt var der roser til holdets indsats i kampens første 25 minutter.  David var også rundhåndet med roser til både Grabara og Ammitzbøl.

Vi spurgte David ind til tilskuernes betydning for holdet:

”Den måde vi spiller på, som kræver at spillerne løber meget, så giver tilskuerne os lige de sidste 5 procent, der gør, at vi kan blive ved med at komme op i et pres, og det er altafgørende for os. Det er tydeligt at se, at når vi ikke gør det, så bliver vi for passive, og så bliver vi fanget i en form for limbo, så tilskuernes opbakning er meget vigtig for os”

Den eneste lidt ærgelige ting på Ceres park i dag var, at kun 5500 tilskuere havde fundet vej dertil. Nu gælder det FCK i weekenden, der skal vi have fuldt hus, så tag opgangen, vejen, bofællesskabet, klassekammeraterne, din kæreste, eller hvem du nu kan få fat i med på stadion på søndag!