Pokal-Optakt: Skadesramt AGF-hold kan tage første skridt mod en Aarhus-finale

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Martin Lauridsen

Seneste pokalmøde var en råkold november aften tilbage i 2006. AGF var ny underdog og på vej ind i vinteren som divisionshold i anden bedste række for første gang mødte superliga-gæsterne fra Randers FC. Man kæmpede bravt med æren i behold, men måtte forlade pokalturneringen i fjerde runde. Trods dette blev tribunen erobret af indlevende og sultne AGF-tilhængere, som viste, at man stadig var en superliga-værdig. 

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 Torsdag 8. april klokken 19:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Michael Tykgaard   Linjedommere: Heine Sørensen og Steffen Beck Bramsen Fjerdedommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen. Ingen VAR-dommer i pokalen.
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: 3+ og Viaplay med optakt fra kl. 18:30.
Hashtag: #agfrfc #sydbankpokalen

I aften er AGF et andet og bedre sted end dengang. Det dufter efterhånden af en ny pokalfinale, endda i Aarhus til maj og forhåbentlig med indlevende og sultne tilskuere fra hjembyen. Det skal sikres og bør sikres mod rivalen fra Randers.

Det er altid med en vis forsigtighed i den første semifinale af to opgør, hvor man ikke vil risikere at gå til returopgøret med ryggen mod muren. Det er dog ikke David Nielsens filosofi at gå til et vigtigt opgør med forsigtighedsprincipper på taktiktavlen. Et af de mere skadesramte AGF-hold kommer i aften med alt, hvad de har tilbage at byde ind med, når kampen fløjtes i gang på en kølig april-aften, hvor et nyt kompleks helst skulle se sin ende.

Indbyrdes:

I pokalregi var seneste indbyrdes kamp tilbage i november 2006, hvor AGF lå som et kæmpende divisionshold i dyb krise. Det nye AGF lå et sted ud i fremtiden og man slikkede sårene for at komme retur den første gang af tre gange, til superligaen. Det blev et nederlag til AGF med 1-2. Året før måtte vi ud i samme runde af pokalturneringen, også til Randers FC, hvor kampen sluttede 2-0 til hjemmeholdet i Randers. Ud af de sidste fem opgør i Superligaen, er det endt uafgjort 1-1 fire ud af fem gange.

Så på den ene hånd kan AGF gå ind til kampen velvidende, at man ikke har tabt til randrusianerne de seneste tre gange, og sågar var snublende tæt på sejren senest, da et straffespark i overtiden sikrede hestene det ene point. Dog er det stadig svært at løbe fra, at man skal tilbage til skøn dag i august 2015, for at finde seneste sejr til AGF over lillebror fra nord.

 

Status på AGF:

Premieren til slutspillet i Superligaen var ikke mindeværdig. Man havde chancerne, måske overvægt i spillet, men FCN var mest effektive og smartest på dagen. AGF mangler lidt fylde og dygtighed foran med en mere måltørstig og stabil Mortensen end status er lige nu. Dertil er skaderne hyppige og man virker lidt metaltrætte og i formnedgang på et kritisk tidspunkt. Man er nu på fire kampe i stribe uden sejr og skaderne vælter ind… så stemningen og støtteb fra lægterne begynder at være en mærkbar mangelvare, når de sidste kræfter skal findes i kampene og man skal genvinde momentum.

AGF kom med hiv og sving videre til semifinalerne i Sydbank Pokalen mod B93, hvor man herefter naturligvis trak de blå heste fra Randers, som er aftenens modstander og modstanderen de næste to torsdage, med et returopgør og en superliga-kamp.

Status på Lillebror:

Randers kæmpede bravt i Parken mod FCK, men uden held og kommer til Aarhus med et nederlag i bagagen. Man har Kamara med igen, så vi satser på han starter inde ved siden af Egho i front. Ellers ligner det vel et Randers-hold tilbage i stærkeste opstilling og meget opsat på at drille storebror AGF i første opgør af to, i en pokalturneringen hvor århusianerne altid lige giver det ekstra.

Derudover bliver det spændende at se om Randers går tilbage til de gamle dyder og gør, som måske forventes i et første af to semifinaleopgør, og stiller sig langt ned på banen og sigter efter det velkendte uafgjorte udgangspunkt på udebane for så at kunne afgøre tingene på eget græs. ELLER om de holder fast i denne sæsons tendenser med et mere offensiv-minded og satsende spil, hvor man ikke er bange for at sende hestene ud af folden når kontraen kører. Der til skal dog stadig siges, at Randers er ligaens næstbedste defensiv, så er angreb blevet det bedste forsvar? Eller får vi “gode gamle” Randers at se med 10 spillere, der danser rundt om eget felt, som var det en håndboldkamp?

Spændende bliver det!

 

Citater på kampen:

“Det bliver en fed, fed pokalkamp!” – David til MTAC

“Der bliver satme ikke sparet noget!” – Mortensen til MTAC

“Alhaji Kamara er den bedste angriber i de to holds trupper? – Det er meget, meget tæt. Jeg er meget imponeret over det, som Patrick Mortensen laver. Han har sindssyg stor betydning for AGF – både på målkontoen og andre parametre i forhold til, hvordan deres spil hænger sammen. – Thomas Thomasberg til Randers Amtsavis.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer – Patrick Olsen, Benjamin Hvidt, Albert Grønbæk – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson.

Boblere:

Det er pokaltid og det må være tid til en Sanneh trækker ind ved siden af Hausner og får et mere positivt comeback. Noget skal ske siden det lidt triste nederlag i Farum mod FC Nordsjælland i Superligaen. Tingager, Poulsen og nu også Diks er ude af den vante start-11 til dagens første semifinalekamp mod lillebror fra Randers. Midtbane og front gentages med samme kæder.

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Graves, Kopplin – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Johnsen, Greve – Egho, Kamara.

Skader:
AGF: 
Zach Duncan (skadet), Daniel Arzani (skadet) Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (skadet), Nicolai Poulsen (skadet), Kevin Diks (skadet) og Mathias Jørgensen (skadet).

Randers FC: Jesper Lauridsen (skadet).

Karantæner:

AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments