Patrick Mortensen: Vi er på rette vej

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Mandag aften blev det til et halvkedeligt remis uden scoringer mellem OB og AGF i en kamp, der kunne have rykket os en hel del tættere på det forjættede top seks-land i Superligaen. Vi fik en snak med anfører Patrick Mortensen efter kampen.

Af Jonas Roulund

Endnu en kamp uden målfest for de Aarhusianske helte. Faktisk tværtimod. 2 skud på mål, 0 scoringer, 41 % boldbesiddelse – men trods alt 1 point til tabellen.

Netop tabellen viser, at AGF nu indtager ligaens 8. plads efter 14 spillerunder. På sjettepladsen ligger Brøndby i skrivende stund med 21 point. Der resterer otte kampe inden ligaen opdeles i Mesterskabs- og Kvalifikationsspil.

Det er de hårde facts, og det sætter uden tvivl pres på AGF-spillerne for snart at levere en sejrsstime. Men efter nederlag til Randers i ligaen og Sønderjyske i pokalturneringen i den forgangne uge, mener vores anfører faktisk, at der er grund til optimisme ovenpå den lidt kedelige mandagskamp i Odense:

– Jeg synes, at det er et fint resultat. Det er vigtigt at huske, hvor vi kommer fra og bygge videre på det. Det er pil op i dag i forhold til de seneste par kampe, siger Patrick Mortensen, som især så forbedringer i omgangen med bolden:

– Vores defensive struktur var god, vores offensive spil var bedre, vi kreerer lidt flere chancer, vi formår at holde lidt mere på bolden og være lidt mere rolige i vores offensive faser. Det klædte os. De seneste kampe har det været meget lige på og hårdt, hvor vi i dag får nogle kombinationer, nogle sideskift og mere etableret spil. Det arbejder vi meget på, så vi får flere i boksen udover mig, fortæller AGF-anføreren.

Han vælger generelt at tage de optimistiske briller på, når han bliver spurgt ind til den aktuelle situation i klubben:

– Vi ville rigtigt gerne have vundet, men vi kan heller ikke forvente, at vi bare går ud og kører OB over. Så vi må hæfte os ved det, der er positivt. Det er den eneste vej frem. Vi kan ikke grave os ned i alt det dårlige. Det analyserer vi selvfølgelig, men vi hæfter os ved alt det positive, fortæller Mortensen.

Efter vores to top-fire placeringer i de foregående sæsoner, har der været store forventninger til at holdet ville fortsætte den opadgående kurve, men indtil videre har takterne ikke været just positive. Mortensen er dog overbevist om, at holdet kan nå top seks, og at det gode spil nok skal komme:

– Den her gruppe vil hele tiden have mere, vi vil hele tiden blive bedre, og vi sidder alle sammen inde i omklædningsrummet med en følelse af, at vi godt kunne have vundet den her kamp. Top seks er stadigvæk målet. Vi skal komme bagfra og vise, at vi fortjener at være med deroppe. Der er kampe endnu, og der er masser af muligheder for os, siger Mortensen.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments