På mandag går det løs: Formsvage Vejle burde ikke blive et problem

2
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

På mandag går det løs. Endnu en nervepirrende periode om nedrykning, og endnu en kamp, der kan have enorm betydning for AGF.

Der er trængsel i gruppe 1, hvor AC Horsens og AGF ligger á points mens SønderjyskE blot er tre points efter. Det handler naturligvis om de eftertragtede Europa League-playoff kampe, hvor vi som bekendt led et ærgerligt nederlag mod FCK sidste sæson.

For selvom det ikke blev til Top 6, så kan en europæisk billet alligevel give en god økonomisk indsprøjtning i klubben, for ikke at tale om, at sidste kamp AGF spillede internationalt var mod FC Dila Gora den 26.6.2012. Det kunne da være sjovt at få lov at spille med igen, selvom det sjældent er de mest prisvindende og prominente hold, og sidste år viste vi, at det langt fra er umuligt at indkassere en EL-billet.

Et nulstillet Vejle-mandskab skal besejres uden problemer

Det kræver i første omgang en sejr mod Vejle. Et hold der ikke har vundet på fremmed græs i hele sæsonen, et hold der har den svageste kampform i Superligaen, et hold der lige har hyret et kæmpe spørgsmåltegn af en ny træner, nemlig rumænske Constantin Gâlcă, der er nødsaget til at gå til engelsktimer grundet kommunikationsproblemer i klubben.

For Vejle er dette gruppespil en hård omgang. En vanvidsscoring kostede Vejle adgang til den anden gruppe, hvor Vendsyssel kæmper med lignende points. I stedet har Vejle otte points op til SønderjyskE, så det ligger i kortene, at Vejle ender med at møde den anden 4’er i gruppe 2. Så det handler hovedsageligt om at få banket noget selvtillid ind i truppen, der på en måde er blevet nulstillet.

For AGF er sagen som bekendt en anden. Den første nedrykningskamp skal uden tvivl vindes, og den skal helst vindes uden alt for meget besvær. Det ville være en faretruende tanke, hvis AGF skal slide og kæmpe for at hive tre points med fra Ceres Park.

Benjamin Hvidt må se på fra sidelinjen grundet karantæne, men Jens Stage er tilbage i truppen. Det giver David Nielsen frit slag på alle hylder, så mon ikke en stærk og velforberedt GF-trup, kan sænke Vejle? Det tror vi på.

Det giver anledning til at tro, at mandagens startopstilling ser sålede ud:

Grabara

Munksgaard         Tingager        Juelsgård         Højer Nielsen

       Lunding            Amini                Stage               Ankersen

Mortensen         Sana

Vi ser dog helst, at David Nielsen enten går tilbage til at spille med en enkelt angriber. Ryan Mmaee fik aldrig gennembrud i den rolle, men her er Mortensen en anden type spiller af højere kvalitet. Det kunne godt lykkedes, hvilket vil give Sana en mere fri rolle som 9’er, i stedet for en lidt akavet angriberrolle, hvor han alligevel trækker langt ned i banen i opbygningsspillet.

Giv Sana en fri rolle, og lad Patrick Mortensen suge bolde til sig, vende spillet til Ankersen løbe i nogle intense dybdeløb.

Odds på kampen:

Det bliver en AGF-sejr. Det skal vi tro på, og denne gang er der grund til at være optimistisk. Optakten er præsenteret af Bet25, hos hvem du altid kan finde massevis af specials på AGFs kampe.

AGF vinder med præcis to mål, odds 5.25 hos Bet25

Under 2.5 mål i kampen, odds 1.85!

 

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
MC
MC
3 år siden

“Formsvage Vejle burde ikke blive et problem” – Kender i overhovedet ikke AGF!?

zcml
3 år siden

Det er en sådan holdning, der gives udtryk for i overskriften og artiklen, som plejer at være en stensikker opskrift på pointtab, eller sågar nederlag! Håber holdet har en helt anden ydmyg tilgang til kampen. Ja, Vejle er et lidet imponerende hold, der sikkert ender sidst i puljen; og vi bør være klare favoritter i kampen, men ingen hold i ligaen, ej heller Vejle, skal undervurderes; for så får man “ørerne i maskinen”! I øvrigt spiller AGF allerede på den måde I mener de skal gå “tilbage”(???) til. Sana figurerer i opstillingen som angriber, men i praksis spiller vi med… Læs mere »