Overblik: Hvordan kommer vi til Europa League?

3
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF klarede frisag i nedrykningsspillet. Nu gælder det en plads i Europa League, og lidt tiltrængt luft under vingerne til AGF, der ikke har spillet internationalt siden 2012.

Det blev ganske overbevisende til en førsteplads i Gruppe 1, der særligt efter fem solide sejre i træk, cementerede en super ‘afslutning’ på sæsonen. Nu venter AaB i første omgang hjemme i Aalborg i en kamp, hvor AGF har rimelige chancer for avancement.

Fokus på AaB

AaB har måske været det mest svingende hold i sidste fase af Superligaen. 1 sejr ud af 7 mulige og et hold, der synes at pålægge alt kreativt spil på Lucas Andersen, og hvis han tages ud af kampen, så virker AaB tamme. Til gengæld har AGF ikke vundet i Aalborg (udover i pokalen) siden 2012.

AGF har spillet aggressivt fodbold, noget der ikke passer nordjyderne godt. AaB vil gerne i boldbesiddelse, flytte bolden i små rum og slå på Lucas Andersen og Kasper Kusks kvaliteter. Med Guira/Amini/Stage på midten, kan vi få kontrol over de rum som AaB gerne vil dominerer, og med brandfarlige Bundu og Mortensen kan vi komme godt fra start i Aalborg.

Næste modstander: Randers

Det bliver en tæt kamp mellem Randers og SønderjyskE, men et bud herfra bliver, at Randers trækker det længste strå. Randers har været stabile i perioder, og har altså mere at spille for end SønderjyskE, der lige akkurat reddede endnu en sæson i ligaen.

Randers vandt Gruppe 2, og virker som et hold, der har mere at byde på end vi har set. Nu er der noget på spil for kronjyderne. Det betyder et kanonopgør mellem AGF – Randers i semifinalen, hvor vi i den grad har brug for revanche fra 0-2 nederlaget hjemme på Ceres Park.

Randers slået – nu venter Brøndby, OB eller Esbjerg

Hvis Sydbank Pokalen vindes af Brøndby, og Brøndby ikke kommer i top tre, skal nummer tre i tabellen møde syvendepladsen om en EL-kvalifikationsplads.

Det ligner derfor et opgør mellem enten Esbjerg eller Brøndby, da vi ikke tror på, at OB holder trin med Esbjerg, der er 4 points foran. Så hvis Brøndby taber pokalfinalen, og Esbjerg holder sig på tredjepladsen, så bliver det fiskerbyen vi møder i finalen, hvis Sydbank Pokalen vindes af Brøndby, og Brøndby ikke kommer i top tre, skal nummer tre i tabellen møde syvendepladsen om en EL-kvalifikationsplads.

KSDH

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Er det ikke nr. 4 i tabellen der skal møde nr. 7 i finalen om EL-kvalifikationsplads, hvis Brøndby taber Pokal-finalen?
I får det til at lyde som om det er 3. pladsen, uanset om Brøndby eller FCM tager Pokalen.

henoch
Bruger

zcml har ret. Der er fejl i sidste del af jeres artikel. Derfor kan det også meget vel blive OB, som AGF skal møde.