Optakt til skæbnekampen i Aalborg: Hvordan når vi Top 6?

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Slaget om Jylland er denne gang i en noget anden størrelse end normalt. Det er to hold der skal have en sejr, og to hold der begge kan nå Top 6. 

AGF skød sig selv i foden mod OB, hvor man havde alle muligheder for at lukke kampen til 2-0 (*host*, Patrick Mortensens chip). Det endte i stedet med et nederlag efter en rodet og tilbagetrukken periode i kampen fra GF’s side, og nu er vi tvunget til at tjene tre points i Aalborg.

Det kræver en skræddersyet tilgang til den altafgørende kamp, hvor det taktiske oplæg ikke må fejle fra start, som vi så det mod OB, hvor AGF blev rendt over på midten de første 15 minutter.

AaB-nyt:

AaB er et mærkværdigt hold, særligt på hjemmebane. Nogle kampe er Aalborg Portland Park ikke et rart sted at sætte sine fødder, og andre gange er de bolsjefarvede nordjyder en tam flok havnearbejdere. Det er aldrig til at vide, hvilket niveau man møder, så David Nielsen må dække sig godt og grundigt ind mod de mange scenarier, mere om det længere nede i artiklen.

AaB er uden Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Frederik Børsting, der alle er for skadet til at spille torsdag. Det er godt nyt.

Særligt på midtbanen, hvor den unge men kontante Oliver Abildgaard har været fast mand for AaB er der muligheder. Vi mener, at dette skal udnyttes. Giv Tobias Sana en fri rolle på midten, hvor han kan vende et par mand og sætte et angreb igang. Vi skal udnytte den niveauforskel, der kan komme til at foregå på midten.

Derudover spiller AaB i aften kvartfinale i pokalturneringen mod Næstved. Det kan måske give lidt gummi-ben på søndag, selvom vi godt er klar over, at Top 6 er noget højere prioriteret end en mulig pokal-semifinale. Alligevel giver det en kabale, der skal gå op for Jacob Friis og co.

AaB-trusler:

Vi kommer ikke uden om Lucas Andersen. Han skal i den grad lukkes ned, og have minimal chance for at løbe med bolden i de rum han vil. Her bliver det primært Munksgaard, der skal have arbejdshandskerne på, når AaB-spiller ender i højre side med Lucas Andersen og muligvis Rasmus Thellufsen.

Hvordan når vi Top 6?

Regnearket skal findes frem, for det kræver mere end tre points i Aalborg, hvis AGF skal spille med i den lukrative ende af Superligaen.

AGF har i skrivende stund tre point op til top 6 og de nærmeste bejlere. Det betyder at både AaB, FC Nordsjælland og Randers skal overhales inden om. Så udover tre svære points i Aalborg, skal AGF sætte deres lid til, at Randers taber til OB, mens FC Nordsjælland skal tabe ude mod Vendsyssel FF. Ikke umuligt, men dælme heller ikke nemt.

Nå, postive tanker. Casper Højer og Adama Guira er tilbage efter karantæne. Det betyder at Kasper Kusk får solid modstand og, at David Nielsen måske går tilbage til 4-3-3. Det giver altså mulighed for denne opstilling, som vi mener kan gøre ondt på AaB. Om ikke andet skal vi jo score et par mål

Grabara

Munksgaard        Tingager          Juelsgård           Højer

Amini           Guira             Sana

Lunding         Mortensen         Ankersen

Odds på kampen:

Vi kunne for et par dage siden offentliggøre, at MTAC og Bet25 er indgået i et samarbejde. Dermed skal vi gøre opmærksomme på, at optakten er præsenteret af Bet25, hos hvem du altid kan finde massevis af specials på AGFs kampe.

AGF vinder i Aalborg, odds 3.80

AaB – AGF, AGF vinder med præcis et mål, odds 5.75

Kasper Lunding scorer i kampen, odds 5.00

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
jj
jj
3 år siden

Spændende nyhed *host* reklame *host*

jj
jj
3 år siden
Reply to  Redaktionen

Alle kan lave en enkelt svipser 🙂
Sitet er overfyldt med reklamer i forvejen. Lad venligst være med at blande det ind i artikler. Hvis I gør, skal de være markeret med det i starten. Jeg antager, at I kender og respekterer markedsføringsloven.

zcml
3 år siden

Vil sgu hellere se Hvidt på midten!
Kan godt være at det kommer til at koste lidt pga. manglende rutine, men synes ærligt talt ikke Guira fortjener en plads lige foreløbig, efter hans “hjerneblødning” mod Vendsyssel.