Optakt: Skal top 6 sikres med tredje sejr på stribe hjemme mod FCN?

2
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Mattias Sundroos

Med en plads i top 3, top 6 så godt som sikret og med titlen som ubesejrede i 2021, så blæser der varme vinde indover smilets by, men det skal endelig ikke ende i en siesta, når man hjemme møder de unge drenge fra Farum. 

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Onsdag den 3. marts klokken 18:00.
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #agffcn #sldk

Det VAR en kold dukkert i søndags, da man i 15-20 sekunder nåede at juble over slutfløjtet fra Burchardt, der betød anden sejr i træk i Parken, men for derefter at finde ud af, at VAR havde set et straffespark. Den kamp skal smides i bagagen og i stedet er øjnene nu rettet mod et andet kattedyr, nemlig tigerne fra Farum.

FC Nordsjællands træner Flemming Pedersen gjorde det klart i starten af 2021, at top-6 fortsat var målet for FCN. Dog er det blevet til to nederlag og tre uafgjorte for FCN, hvilket gør, at man nu har lige langt til 5. pladsen, som den frygtede 11. plads. Der skal derfor point på kontoen snart for FCN, men det ligner ikke, at de kan komme andre steder fra end på kunstgræs, da man er ligaens andenringeste udebanehold med kun 5 point på 9 kampe og nul sejre.

Selvom banen i Aarhus tager sig flot ud, hvilket giver FCN fråder om munden, så ligner Ceres Park ikke sted, man bare tager til og får point i år. Kun to gange er et hold taget hjem fra Aarhus med point, og det er trods alt giganterne FCK og FCM. Derudover så står der 7 sejre i de resterende 7 hjemmekampe, så Fort Ceres Park står klar til kamp.

Og det skal det også være, fordi man er nu så godt som sikre på målsætningen om top 6 med hele fire kampe igen. Med en sejr vil man selv kunne sikre sig endnu en sæson i den sjove ende, hvilket er stort, hvis bare tager et lidt historisk perspektiv på tingene. Top 6 kan også sikres i morgen ved en uafgjort, såfremt Aalborgenserne ikke vinder mod AC Horsens.

 

Indbyrdes:

Tager man et kig på den indbyrdes historik, så truer det pludselig den seneste form i mellem de to hold. Kampen i morgen bliver nemlig det indbyrdesopgør nr. 45 i mellem de to hold og her har FCN overhånden med 21 sejre imod AGFs 14. Det har dog især været pga. af to tunge perioder i historien, hvor man fra fra 2005-2008 ikke vandt i 9 kampe i træk mod FCN, og fra 2012 til 2015 kun vandt 1 af 9 kampe og tabte 7.

Gør man ondt værre for AGF, så finder man også FCNs seneste sejr mod netop “De Hviie”, da FCN tilbage i november vandt 3-1 på eget græs i en kamp hårdtpræget af personlige fejl fra AGF. Tager man virkelig pinsetten frem og leder efter pessimismen, så har morgendagens dommer, Mogens Krogh, kun én gang tidligere dømt de to hold, hvor det blev til en 4-1 sejr til FCN på Ceres Park.

Dog har vi ikke tænkt os at efterlade jer med så negativ en tilgang til tingene, tværtimod! Kigger man på de seneste 6 kampe på Ceres Park har AGF domineret stort. 4 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag står der skrevet i granit. Derfor er vi fortrøstningsfulde, når heltene fra Fredensvang træder ind på grønsværen mod Superligaens yngste mandskab fra FCN.

 

Status på AGF:

Nu er det ikke fordi, at vi har en brændende lyst til at fortsætte med at snakke om kampen i søndags, dog vil vi gerne nuancere den lidt. Kampen var nemlig på mange måder helt fantastisk, da man i momenter udklasserede kaffe-latte-drikkerne fra Østerbro. Ja, nærmest “latte-liggjorde” dem. Problemet var dog, at kampbilledet for alvor tog sig en drejning efter pausen.

I første halvleg så vi det spil, som vi også har set i momenter i denne sæson bl.a. mod SønderjyskE eller i første halvlegen mod AaB inden årsskiftet. Et spil hvor vi nærmest “moser” modstanderen med et intenst pres og en no-nonsense direkte spillestil, der efterlader modstanderne i chok, når vi bombarderer deres mål.

Dét spil, det drømmer vi på redaktionen om at se oftere. Om det var bevidst, at man eller Københavnere blot fik overtaget, det ved jeg ikke, men ærgerligt var det, at man ikke kunne holde jerngrebet vedlige. Havde man fortsat, og det er garanteret ikke som nemt som jeg stiller det op her, ja, så kan jeg ikke se mange hold i Danmark modstå det pres. Fordi når tingene spiller, så har vi et variende, livsfarligt våben her i Aarhus med fart på kanterne, en fox-in-the-box, en midtbane med power og backs der konstant truer på siderne. Mums siger jeg bare! Og mere af det tak!

Skal vi så være bekymrede for defensiven oven på 3 indkasserede mål? Nej, det mener jeg ikke. Grabara var desværre nødt til at stå en brandkamp, hvilket sjældent er et godt tegn. Men omvendt, når man stiller sig ned omkring feltet og lader spillere som Falk dirigere spillet, så skal det blive farligt. Jeg synes desværre, at Poulsen blev lidt overmatchet på midten, men synes egentlig, at midterforsvaret var duelstærke, stod godt og vores backs bidrog fint i defensiven. Så svaret må blive nej. Vi er stadig næstbedste defensiv i 2021 med 3 indkasserede mål, sammen med FCM og BIF. Vi mødte trods alt også det mest scorende hold med 13 mål på 5 kampe.

Stadig ubesejrede i 2021, hvad betyder det?

Vi har længe ventet på den “virkelige” test af holdets styrke, og en af den slags tests vil altid være en kamp i Parken. Jeg er sikker på, at mange i FCK fik et chok over, hvordan vi kunne dominerer især i første halvleg. Mod FCN på hjemmebane SKAL det blive til en sejr, det er der, hvor vi efterhånden er! Selvfølgelig er målsætningen stadig top-6, men med det spil og hold vi ser i år, så skal vi turde at jagte Europa og medaljer.

Så hvor står vi frem mod FCN-kampen? Et godt sted vil jeg argumenterer. Bekymringerne i 2021 har været de manglende mål fra Mortensen, nu har han lavet 3 på to kampe. Det har været de mange skader i bagkæden, men ligegyldig hvem vi smider derind, så ser defensiv stadig stærk ud, hvilket vidner om et stærkt koncept, stærkt sammenhold, samt en stærk bredde. På midten har vi hungret efter mere fra Olsen, det begynder nu at komme. Og så har vi en Grønbæk, man ønsker sig mere fra. Men drengen er kun 19 år, så mon ikke vi skal holde vores forventninger lidt i tøjlerne?

Lige nu er jeg fortrøstningsfuld frem mod det svære slutprogram på grundspillet, så ja, herfra er smilet hvidt og bredt.

 

Status på F.C. Nordsjælland

FCN er et hold, der er svært at gøre sig kloge på. Dog ligner det i denne sæson, for første gang i umenneskelige tider, at FCN ikke kan bryde fodboldens “tyngdekræft” mere. Med det mener jeg, at det er unaturligt at kunnne sælge ud af holdets profiler og så bare plukke nye fra akademiet, der leverer med det samme. Kæmpe respekt herfra, ingen tvivl, men rart at se, at de trods alt er menneskelige derovre.

Hvad er der så gået galt i FCN i år?

Kigger man på målscoreren hos FCN, så lyder den på 27-27. Det er ca. i midten af tabellen, hvad angår scorede mål og det samme med indkasserede. Derfor kan det være svært at tegne et entydigt billede ud fra. Dog er det bekymrende, at man én gang i denne sæson har holdt buret rent, hvilket var tilbage i oktober mod Randers FC. Og det kan skyldes en bagkæde, hvor tilkøbte Johan Djourou desværre kun har spillet halvdelen af kampene, og kun lidt flere er det blevet til for Kian Hansen.

Derudover, så er det svært at skabe kontinuitet, når man konstant roterer i bagkæden, hvilket især har været tydeligt på venstre back. I front har man haft svært ved at finde ud af, hvor målene egentlig skal komme fra. Det kan være både en svaghed og en styrke, da man dermed ikke er afhængig af én mand, men med 4 mål fra Abu Francis og Kamaldeen Sulemana, 3 fra Atanga og Diomande, samt den netop solgte Mikkel Rygaard, så er det bare svært, når tingene strammer til.

Derfor er det svært at spå om, hvad vi skal forvente i morgen fra tigerne fra Farum. Rammer de dagen og får spillet til at flyde, er de til tider ligaens bedste på bolden og med fart. Får man i stedet trynet dem lidt og sat deres esser ud af spil, så ligner de lige nu Superligaens dårligste defensive mandskab i mine øjne.

Citater på kampen:

“Vi tager de positive ting fra kampen i søndags med på onsdag, og hvis vi lykkedes med det, så tror jeg, der ligger point og venter på onsdag” – Bubacarr Sanneh

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF – Nicolai Poulsen:

Seneste kamp fra Poulsen på Ceres Park gik i Patrick Mortensen-termer lige i bukserne på os fra redaktionen. Kan vi se bare noget i nærheden af det igen, så kan det blive altafgørende i morgen, da FCN for alvor søger mellemrummet mellem forsvar og midtbane, især hvis bagrummet bliver lukket ned. Derfor går skraldemand-Poulsen ind til en vigtig opgave på 6’eren i morgen, så hold øje med ham!

F.C. Nordsjælland – Kamaldeen Sulemana:

Sulemana er svært at komme udenom, når man snakker FCN. Selvom han ikke har brillieret, som forventet i denne sæson målt på mål og assist (4-1), så er titlen som den nye “Neymar”, som Flemming P satte på ham, nok til at holde et vågent øje med den blot 19-årige ghaneser. Derudover så var Kamaldeen den spiller, der by-far havde flest gennemførte driblinger i sidste sæson, så det kan meget vel blive en travl dag om at blive stående på benene for enten Diks eller Munks på højrebacken.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer – Patrick Olsen, Nicolai Poulsen, Albert Grønbæk – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson

Bobler:

Vi ser ikke meget grund til ændringer i startelleveren fra kampen i Parken. Udtrykket var stærkt og med Tingager fortsat ude af syne, så ligner det her stærkeste 11.

Der er dog et par “hvis’er”. Fordi, hvis Diks med de skader han har døjet med, har brug for rotation, så kunne vi meget vel se en Munksgaard i morgen. Munksgaard mere defensive-mindset kunne måske også være fint for lynet Sulemana fra FCN. Dog går med Diks og hans fart.

I bagkæden er Sanneh nærmest bare blevet kastet for løverne og har gjort det godt. Vi tror hans fart og fysik foretrækkes med FCN, så hvis ikke han også falder for rotations hammeren oven på nærmest flere kampe de seneste 10 dage end det sidste halve år for ham, så går vi med ham og Hausner.

På midten ligner det eneste spørgsmål: Blume eller Grønbæk? Man kunne meget vel få Blume at se oven på, hvad AGF selv beskrev som en mindre skade, der holdte ham ude i Parken, samt at han var tilbage i træninge i går. Vi går dog med Grønbæk, der med sin fart og gå-på-mod kan tvinge det unge og meget ustabile FCN-forsvar ud af position.

Front-trioen forbliver den samme, men spændende med en Mathias Jørgensen, der så småt nærmer sig. Dog ryster vi ikke på hånden her.

FCN (4-3-3):

Vindahl – Thychosen, Woledzi, Yttergård, Svensson – Francis, Christensen, Kofod Andersen – Jensen, Chukwuani, Sulemana

Skader:
AGF:
Zach Duncan (skadet), Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (tvivlsom), Bror Blume (tvivlsom)

F.C. Nordsjælland:
Jonathan Amon (skadet), Mohammed Diomande (skadet), Kian Hansen (skadet), Johan Djourou (tvivlsom)

Karantæner:
AGF: Ingen
F.C. Nordsjælland: Ingen

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Di Stefano
1 måned siden

Ifølge pålidelig kilde skulle alle være klar til onsdag, og hvis man kender David, bliver det samme 11 fra start. De gjorde det jo også ganske godt i første halvleg mod FCC.