Optakt: På jagt efter sejren i det nordjyske med udebanefans i ryggen.

0

Af Martin Lauridsen

Endelig er de trofaste AGF fans tilbage på lægterne til udebanekampene og klar til at støtte holdet i jagten på første sejr på et totalt udsolgt Aalborg Portland Park.  En udebanesejr ville lune i den jyske klassiker, for pilen peger lige nu nedad, på en aktuel 11. plads før 4. runde sættes i gang.

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 Søndag 8. august 2021, kl. 18:00.
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt  Linjedommere: Heine Sørensen og Amir Sabic.
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: Canal 9 og P3.
Hashtag: #aabagf #sldk

Den jyske klassiker er stort historisk og altid intens, dramatisk og sjældent målfattig. AAB vil gå efter oprejsning. Der er lagt op til et af de mere dramatiske og endeligt tilbage med fuld larm på lægterne, som helt sikkert vil give kampen en ekstra dimension som har været savnet længe, uanset de seneste halvfyldte stadions også har gjort deres positive til stemningen. Begge hold står på kanten til en mindre krise og en skidt sæsonstart. Man må for alt i verden ikke tabe top 6 af syne, hvor de sædvanlige tophold holder sig til sammen med et par nyoprykkere, som sikkert taber pusten inden længe.

 

Indbyrdes:

38-21-29 er stats i opgør før søndagens klassiker og i alt 88 superliga opgør imellem de to hold og i alt opgør nr. 145 i dansk fodbold. 29 sejre til AGF, baseret på 129 mål mod 139 fra AAB i superliga-regi. Overhånden er hos udeholdet, da man tog den på straffesparkskonkurrence i ECL Playoff i den sidste kamp i sidste sæson efter en velfortjent fjerdeplads. Patrick Olsen er endnu engang i en start-11´er mod sit gamle hold i Aalborg og sikkert med samme selvsikre attitude og forhåbentlig med et godt resultat til følge. Fra gammel tid kan nævnes en Søren Andersen som huserede på begge hold med kæmpe succes og en legende begge steder.

Status på AGF:

Systemskiftet blev en realitet på hjemmebanen mod ny-rivalen fra Randers FC. Positive takter fulgte, men sluttede desværre som bekendt med et nederlag på hjemmebanen. Udefra meldes der om krise, men hjemmefra er der mere forsigtighed og køligt blik på at dette er et systemskifte i ro og mag, som kan have en bonus i nye tilgange senere i august, samt en Mortensen tilbage på toppen og måske endda tilbage til en makker i Kurminowski. Der er stor tiltro at der hældes mod et mere positivt billede efter flere kampe og der var da også gode takter offensivt i anden halvleg mod Randers, trods nederlaget til rivalen med mindreværdskomplekset.

Status på Nordjyderne fra Aab:

En del med småskader i Kusk og en Ahlmann som måtte lade sig udskifte tidligt mod 0-0 kampen i Silkeborg. Lucas Andersen er stadig langt fra comeback og det ligner at AAB er hægtet lidt i forhold til drømmen om top 6 og forventningen kan ligne at være mindre end den der hviler på udeholdet. AAB trænger til succes og de vil helt sikkert gøre alt de kan foran et totalt udsolgt hjemmebanepublikum.

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF – Kahl og Kurminowski:

Mortensen er savnet på toppen. Ingen tvivl om det. En af de mest målsultne støvler i superligaen. Kurminowski fik dog åbnet for målrækken mod Randers og forhåbentlig er der flere i vente, når potientalet skal indløses. Måske endda sammen med en Mortensen som makker indenfor nær fremtid. En ting er dog sikkert. Manden alene på toppen skal have meget mere at arbejde med fra kæderne bagved. Mon ikke Kahl kan være en af garanterne for at der kommer flere kvalificerede assists, krydret med god fart, som han tydeligvis kan bidrage med.

 

AAB – Kusk og Prip:

Et skadesramt AAB hold har fået en start, trods en uafgjort 2-2 mod FCK, alligevel lidt på linje med AGF og to mål er det blevet til fra Kusk og Prip, fra et hold som stadig ser ud til at have scoringsproblemer med fra sidste sæson og Kusk er endda tvivlsom til opgøret søndag. Der forventes dog minutter til den nye serbiske angriber Milan Makaric. Kunne det måske være manden med målene for Aalborg. Tvivlsomt.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-3): Hansen – Hausner, Bisseck, Tingager – Lund, Olsen, Poulsen, Kahl – Links, Kurminowski, Thorsteinsson

Boblere:

Frederik Brandhof ser ud til at være klar til at være en del af truppen. Som starter ville være et dumdristigt sats, men spændende at se om han sidder klar på bænken til et indhop. Han træner fuldt ud med på Fredensvang. Også spændende at se om Grønbæk stadig er at finde på bænken ved siden af Duncan, men sandsynligt er det, hvor Links ikke har givet grund til at give startpladsen fra sig. D´Alberto kunne igen gøre et indhop af de bedre, i hvert fald med viljen medbragt.

AAB (3-5-2): Rinne – Granli, Thelander, Ross – Pallesen, Christensen, Fossum, Højholt, Ahlmann – Prip, Prica.

Skader:
AGF: 
Nicklas Backman, Benjamin Hvidt. AAB: Lucas Andersen, Anders Hagelskjær.

Karantæner:                                                                                 

AGF:  Ingen.
AAB:  
Ingen.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments