Optakt: Outsiderrollen til titeldrømmen skal holdes i live på Heden

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Martin Lauridsen

Endnu en topkamp stilles til skue på et mennesketomt stadion, denne gang i Herning, hvor intensiteten stadig holdes i live fra sidelinjen ved hjælp af engagerede trænerteams bag holdene. Man kan frygte en kamp, hvor kortene sidder løst hos dommerne med fare for flere karantæner, en fortsat negativ indflydelse fra VAR-vognen og et ærgerligt fokus på andet end fodboldspillet, mens AGF jagter at holde trit med toppen og den titeldrøm man ikke længere kan underspille, uanset de sidste kampes forhindringer.

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 Søndag den 7. marts klokken 16:00.
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard   Linjedommere: Victor Skytte, Ole Kronlykke    VARdommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: Canal 9 og Discovery+
Hashtag: #fcmagf #sldk

Sidste gang man indtog arenaen i det midtjyske, kom man derfra med den nærmest historiske sejr på 4-3, hvor den lange Helenius, som nu er skiftet til omkring søerne ved Silkeborg, endte som den ultimative matchvinder og islandske Thorsteinsson tryllede holdet tilbage i kampen med i alt 3 mål. Det var fornemt og en stor indikation af at AGF var ved at være et andet sted end tidligere tiders mange skuffelser. Sidste sæson endte som sagt med en flot medalje af bronze og en smule sølvduft efterfølgende.

Nu er AGF tilbage i Herning til en kamp som kan være med til at afgøre, om det i år denne sæson kan blive til endnu mere ædelt metal. Der skal kunne holdes trit med toppen og da de to andre hold i toppen, Brøndby og FC København mødes lige inden, kan dette sagtens give en ekstra motivation for begge hold til, at man kan udbygge robustheden i forhold til top 4 og da ulvene i Herning også kan ligne et hold på vej på slingrekurs, er der muligheder for at sætte sig i nødvendig respekt, tæt på det meget sandsynlige og næsten sikrede medaljeslutspil inden det østjyske derby og mandagskampen d. 15. marts, hjemme mod Randers. Et andet scenarie kunne være en formkurve på nedadgående, en øget historik på skader, sammen med det anspændte forhold til tvivlsomme VAR-kendelser sætter sine spor i afsættet til slutspillet, dertil akut karantændefare ved flere profiler, som kan skabe ravage i forhold til flere karantæner eller hæmme AGF holdet i forhold til kampen i kampen.

Man må sætte sin lid til at David Nielsen og hans, til kampene indlevende og engagerede team, kan holde snuden i sporet og rette til, på trods af besværet i en stadig tilskuertom superliga. 12-manden har aldrig været mere savnet end lige nu, hvor der skal kæmpes og motiveres over evne, både ude og hjemme.

Kunne man tro på at de deler point i New Firm og AGF tager alle point i Herning, er top 4 stadig åbnet op og man holder ryggen fri, inden de sidste to kampe i grundspillet mod Randers og Brøndby og jagten på en større rolle i slutspillet end nogensinde før. Scenen er sat til en virkelig spændende affære søndag eftermiddag, med efterhånden vanlig start kl. 16.

 

Indbyrdes:

Sværdkampen mellem unge FC Midtjylland og det mere historiske AGF er tæt på lige, med 23 sejre til FCM, 19 til AGF og 8 uafgjorte i superliga-regi, med et tydeligt overtag til midtjyderne og deres hjemmebane, set på indbyrdes kampe siden 1999. De sidste 5 kampe i Herning er dog med tre AGF–sejre og en enkelt til FCM. Brian Priske har åbenlyst endnu ikke få styr på århusianerne.

Det bliver en kamp med mål. I alt 166 mål i 50 indbyrdes superligakampe og med kun en enkelt målløs kamp siden den første i august 2000, er der ikke lagt op til en målfattig duel.

Vores tidligere ikon og målmager Morten ”Duncan” Rasmussen vil også være på plads i Herning, dog som angrebstræner for midtjyderne, hvor han også tidligere har haft sin plads som spiller, inden returen til AGF. Duncan har dog godt fået øje på det ”nye” AGF – til FCM.DK siger han følgende:

Det er jo ikke kun i år, der er ændret noget radikalt. De har fået et bedre hold, der er sat godt sammen. Det ser ud til, at der er styr på det, og jeg ser på ingen måde de nedrykningsspøgelser, der var for år tilbage”

Sidste kamp imellem de to hold endte i november 1-2 til det gæstende FC Midtjylland hold, dog uden nævneværdig overtag. Styrkeforholdet virker stadig ret lige. FC Midtjylland virker lidt på vej i tomgang og ikke helt så skræmmende som sidste sæson og rent resultatmæssigt er blevet godt udfordret af titelsultne Brøndby, hvor AGF umiddelbart har udnyttet evnerne bedre, set på forudsætningerne holdmæssigt, til trods for man stadig er 6 point efter FCM.

 

Status på AGF:

AGF fik en fin start på forårssæsonen, hvor holdet stadig var ubesejret inden onsdagens møde med nordsjællænderne. Et ufortjent nederlag på 1-0, hvor man det meste af kampen havde ryggen mod muren i undertal efter en kontroversiel VAR-udvisning, ødelagde den fine statistik som var uden nederlag siden 29. november, hvor det blev et 3-1 nederlag til netop FCN, som igen var bødlen. Grabara holder dog stadig sit meget høje niveau i målet og bød på flere superredninger onsdag aften.

Den historisk svære udebane i Herning, som dog positivt og vanligt er en af de bedre underlag, skal overvindes for at man ikke bliver den kedelige del af medaljeslutspillet. Det er langt sjovere og ultimativt vigtigt for AGF at holde trit med de førende hold i de sidste tre kampe. De manglende tilskuere på lægterne begynder at kunne mærkes endnu tydeligere i kampene, hvor intensiteten tit bringes i kog af de høje råb fra sidelinjen og skaber et rum af drama, som AGF ikke har haft heldet i på det sidste. Man kan frygte at dette kan ødelægge strategien til de sidste tre kampe.

Offensiven virker dog mere vågen efter en drøj start, dårlige baner eller ej. Dette skal man holde fast i, når man rammer Herning. Hjemmebane-nederlaget skal pakkes væk og troen på egne evner og den gode holdpræstation skal fortsætte.

Hausner må gerne fortsat vise hans klare leder-egenskaber frem i midterforsvaret og rette sit fokus på kampen, samtidig med man kan håbe sig på holdet undgår alt for mange gule kort. Højer, Poulsen, Olsen, Juelsgård og Hvidt kan alle ende i karantæne mod Randers, hvis det ender med gult kort i Herning.

 

Status på FC Midtjylland:

Midtjyderne har, ligesom AGF, fået en fin start på 2021 i 3F Superligaen. FCM har pointmæssigt endda fået en endnu bedre start end søndagens modstander fra Aarhus. Fire sejre og to nederlag er det blevet til i sæsonens første seks kampe. Derfor står F.C. Midtjylland med 12 point efter forårets første seks kampe, hvor vi står med 9 point efter to sejre, tre uafgjorte og et nederlag.

FCM fik dig som et chok i seneste opgør, hvor bundholdet fra Lyngby tog sig en 2-0 sejr over de forsvarende mestre, hvor offensiven især var bekymrende. Ellers har defensiven igen år været midtjydernes styrke med kun 5 mål indkasseret i årets 6 kampe og 19 i de samtlige 19. De er dermed næstbedste defensiv i ligaen.

 

Citater på kampen:

“Midtjylland har nok noget de vil revanchere efter Lyngby-kampen, så jeg tror det bliver en helt vildt fed kamp.” – Jesper Juelsgård

“Jeg forventer, at vi går ud og leverer en stærk holdpræstation, og så er det kvaliteten i begge felter der afgører en kamp mod dem” – David Nielsen

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF – 2 x Patrick og en super-sub:

Juelsgård er klart en af de spillere vi bør holde øje med, når ansvaret er lagt endnu tungere på hans skuldre, grundet den akutte mangel på midterforsvarere. Han skal fortsat vise sig berettiget, mod en endnu stærkere modstander end tidligere. Så en del af fokus vil søndag helt sikkert være på ham.

Vi er også nødt til at nævne de to gange Patrick, den ene Mortensen som superligaens mest tydelige topscorer-aspirant, med vores håb om at han stadig er på vej tilbage med det vanlige øje for mål og stadig kan kæmpe for sin plads på topscorer-tronen. Den anden Olsen må gerne holde trit med den nu opretgående formkurve og vise han er hentet til Fredensvang for at give på plussiden, med skud udefra og fokus på hans styrke i at levere assists, måske vækket af at iagttage ihærdigheden fra holdkammeraten Links. Det bliver nødvendigt med 100% fra netop de to gange Patrick, hvis det skal blive til alle tre vigtige point i ulveland.

 

FC Midtjylland – Alexander Scholz:

Alexander Scholz må være midtjydernes sikre kort på profilsiden. Den 28-årige forsvarer viser et sikkert niveau og er altid rimelig stabil i præstationerne og må være en udfordring for AGF i forhold til at knække den dygtige midtjyske midter defensiv, anført sammen med Sviatchenko. I front har Kaba mere succes end tidligere og kan blive en stor trussel for AGF´s, på holdkortet gode, men lidt skrøbelige defensiv, grundet karantæner og skader.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer – Patrick Olsen, Nicolai Poulsen, Bror Blume – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson.

Boblere:

En mindre udfordring er opstået i midterforsvaret efter sidste hjemmekamp mod FCN i onsdags, i kraft af det røde kort til Sanneh og efterfølgende karantæne. Det ligner umiddelbart Hausner og Super-sub Juelsgård i midterforsvaret, medmindre Hausner trækker med noget efter forrige kamp i København og en Diks kunne komme i spil på pladsen, hvor han tidligere har erfaring fra Holland, hvor den vanlige konkurrent på højre, Munksgaard så træder ind. Men der skal meget til, før man lader holdets upcoming ”Generalløjtnant” Hausner sidde over. Så Hausner bider tænderne sammen og nyder godt af sin solide succes og kampens vigtige snit.

Albert Grønbæk lignede mod FCN en som godt kunne tage en pause på bænken og dette vil bringe Bror Blume tilbage i spil i Herning, tilbage i start-11´eren, hvor han tidligere har været fast inventar. Vi satser på disse to ændringer til start-11´eren søndag.

 

FCM (4-3-1-2): Hansen – Cools, Sviatchenko, Scholz, Ailton – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Sisto – Kaba

Skader:
AGF: 
Zach Duncan (skadet), Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (tvivlsom)
FC Midtjylland: Junior Brumado (skadet) Joel Andersson (skadet).

Karantæner:
AGF: Bubacarr Sanneh.
FC Midtjylland: Paulinho, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen.

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments