Optakt: Kommer AGF tilbage på sejrskurs?

2
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Søren Klemensen 

Kan David og co. sikrer sig årets første hjemmebanesejr mod hans tidligere mandskab, og skal Thorsteinsson igen have en hovedrolle? Få overblikket med MoreThanAClubs analyse af kampen.

Kampfakta

Spilletidspunkt: søndag den 7. februar klokken 18:00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport eller Viaplay Radio: P3
Hashtag: #agflbk #sldk

AGF byder Lyngby velkommen til årets første hjemmekamp. Et svækket, men sejrende Lyngby mandskab kommer til Ceres Park. Skal top-6 være en mulighed er det vigtigt med en sejr samtidig med drømmen om højere placering i ligaen kan leve.

Der bliver satset hårdt på både liga og pokal, det betyder, at man allerede d.10 skal ud og spille pokalkamp, dog, med alt respekt er det ”kun” imod B93, som kan betyde spilletid til flere af de spillere, der ikke har etableret sig i start 11.

Trods den noget skuffende start har AGF spillerne stadig fuld fokus, hvilket også har betydet, at AGFs målmand ikke gider at høre på brokkende fans og bevare fokus på målet.

Grabera er i hvert fald klar i spyttet og giver AGF fan Frej Elbæk svar på tiltale om at være for negativ.

 

 

 

 

Så lad os følge Grabaras eksempel og fastholdet optimismen lidt endnu.

Indbyrdes

Lyngby – AGF 1-2 (8. november 2020)
AGF – Lyngby 1-1 (8. december 2019)
Lyngby – AGF 2-1 (5. august 2019)

AGF har ofte tætte kampe med Lyngby, og har notorisk haft det svært med hold i bunden af ligaen. Sidst blev sejren sikret i det 89 min af Jon Thorsteinsson. På papiret venter en kamp, der kan blive meget svær.

Dog kan man godt tillade sig at have lidt forventninger til AGF’erne i morgen, da det længe har været deres udtalte fokus, og bl.a. en af hovedargumenterne bag købet af Patrick Olsen, at man skal kunne dominere kampe som disse bedre. Så lad os se lidt af det. Dog har gæsterne fået blod på tanden i ders jagt på overlevelse, så det er stadig en kamp, der kræver fuld fokus.

 

Status på AGF:

AGF har været meget hårdt ramt defensivt med skader, men flere må formodes at være i bedring efter kampen imod Vejle. Hvis Hausner er ved at være fit kunne han ligne en starter for at dæmme op på hurtige Emil Nielsen/Greko.

Gode og kampændrende indhop af Blume og Jevtovic betyder nok også, at de begge kommer i spil i kampen.

Hvidt ligner afløseren for Poulsen. Der kan tvivles på, at Olsen trækkes ned på den defensive, da hans offensive kvaliteter burde have en højere prioritet.

Der var ret stor utilfredshed med Albert Grønbæks indsats i Vejle-kampen og det kan give en midlertidig bænkplads. Dertil skal Jon Thorsteinsson nok hellere ikke føle sig for sikker på sin plads.

Dem skal vi holde øje med:
Blume og Links. De skal begge dominere en tynd besat midtbane hos Lyngby, hvor Mortensen skal have mere at arbejde med. De skal styre spillet og begge kombinere med udfordrende driblinger og målgivende afleveringer.

Status på Lyngby:

Lyngby kommer uden Jens Martin Gammelby og Mathias Hebo som begge er i karantæne efter bataljen med Sabbi, hvor de alle fik gult.

Dette kan betyde, at en Kaastrup er at finde på bænken. Han var ikke at finde i sidste kamp imod OB.

Gregor spiller på en uvant backplads, hvor også Sven Crone eller Frederik Winther kan komme i spil. Nye i start 11 kunne være Warming og Konvig, hvor også en Thellufsen banker på.

Lyngby vil komme efter de 3 point, da de med sejren i Odense kan øjne et fjernt lysglimt for overlevelse. Dette var deres første sejr i hele sæsonen! Der er forsat 9 point op til FCN, OB og Vejle.

Ham skal vi holde øje med:

Victor Torp, Midtjylland lejesvenden var kampafgørende i flere kampe i efteråret og har et enormt talent. Det er vigtigt, at han ikke får for meget plads, da han allerede besidder en række store kvaliteter.

 

Bud på startopstilling

AGF: (4-3-3)
Grabara – Munksgaard, Tingager, Hausner, Højer – Olsen, Hvidt, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Bobler: Jevtovic , Grønbæk, Juelgaard

 

Lyngby: (4-3-3)
Mikkelsen – Jørgensen, Enghardt, Tsiembe, Gregor – Kornvig – Rømer, Torp –  Warmin, Greko, Nielsen

Karantæner/Skader

AGF: Nicolai Poulsen (karantæne), Zach Duncan (skade), Søren Tengstedt (skade), Niklas Backman (skade), Kevin Diks (tvivlsom), Mathias Jørgensen (tvivlsom), Magnus Anbo (tvivlsom), Alexander Munksgaard (tvivlsom), Frederik Tingager (Tvivlsom)

Lyngby: Jens Martin Gammelby (karantæne), Mathias Hebo (Karantæne), Brian Hamalainen (skade), Adam Sørensen (skade), Filip Panjeskovic (skade)

 

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
sana93
4 måneder siden

Vejle ?